to Urban: O jakém agresivním předjíždění píšete? Bylo to naprosto normální předjíždění na silnici, kde je 90km/h a přede mnou jel osobák s přívěsem a šinul se cca 70km/h . Jel jsem za ním delší dobu - buď jela auta v protisměru nebo byla plná čára a zákaz předjiždění. Motorku jsem registroval jak později dojela , ale jela vpravo a nijak se nesnažila kličkovat v pruhu a mít úmysl předjíždět. No a když v protisměru bylo volno, tak jsem viděl, že bude končit plná čára, tak jsem kouknul do zrcátka , dal blinkr - aby bylo jasné, že se chystám předjíždět, skončila plná čára, opět kouknu do zrcátka , tak začnu odbočovací manévr a najednou vidím v zrcátku motorkáře jak se mi cpe okolo zadního boku. Kdybych rázněji vybočil z pruhu, tak jsem ho asi smetl. Ale při odbočování vyjíždím plynule, tak se naštěstí nic nestalo.
Podle mne si vůbec nevšiml, že dávám blinkr. A navíc opravdu extrémně zrychlil a přejel z pravé části pruhu do protisměru. Takže v zrcátkách jsem ho předtím nezahlédl.
Opravdu byla situace téměř identická jak to popisoval pan AcTk
A když tak nad tím přemýšlím, tak možný důvod jízdy motorkáře úplně vpravo bylo to, že asi viděl pod úhlem před to auto s přívěsem
a až viděl, že tam nic není, tak vystřelil a bylo mu vlastně asi úplně jedno jestli je tam plná čára nebo ne a jestli sledoval provoz protisměru z pravé části, tak věřím tomu, že můj blinkr vůbec nezaregistroval.
ALe je to jen můj dojem - ne že mne tady bude x lidí hejtit, že přesně vím co měl motorkář v úmyslu