30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Změřen přístrojem Trucam II, na snímku dvě vozidla.  (Přečteno 152 krát)

regular_guy

• Zobrazit profil
Změřen přístrojem Trucam II, na snímku dvě vozidla.
« kdy: 25 Května 2026, 21:52:56 »

Dobrý den přeji,

onehdá jsem byl velmi při jízdě zamyšlen, ale samozřejmě jsem se plně věnoval řízení. Přesto jsem přehlédl před koncem obce u kravína stojící vozidlo PaCHů. Za chvíli se objevila diskotéka a vozidlo se jalo mně stíhat. Čekal jsem, že příslušníci si mně navedou na nějaké bezpečné místo, když už řeší tu bezpečnost, ale zastavili mně sice na rovném úseku, přesto dle mého zcela debilně a překáželi jsme provozu. Nu což. Zapnul jsem nahrávání, které se ale nějak neuskutečnilo, což asi zas tak nevadí, poněvadž příslušník také náš hovor nahrával a záznam, byť pochybné kvality, je ve spise. Pach mi oznámil podezření z přestupku s tím, že pokuta na místě je tuším 1500. Oznámil jsem mu, že chci předat věc do správního řízení. Odešel to tedy sepsat, za pár minut dorazil s oznámením přestupku, kde jsem uvedl, že se vyjádřím ve správním řízení. Následně se mně ještě zeptal, zda jsem ochoten se nechat vyfotit před vozidlem, což mi přišlo dost úsměvné a když se tedy tak hezky zeptal, sdělil jsem mu, že ochoten nejsem. Poděkoval a odjel nejspíš dále řešit hen tu bezpečnost zpět ke kravínu na konci obce.

Již cca za týden jsem obdržel hovor z mobilního čísla, kde k mému překvapení byl úředník městského úřadu a chtěl po mně vědět, kdy bych se mohl dostavit k projednání věci. V danou chvíli jsem nekladl odpor a domluvil se na termín návštěvy. Sice bych čekal doručení do soukromé datové schránky, když už jí mám a asi bych mohl tvrdit, že jsem nepřišel, protože jsem myslel, že mi volá kamarád a dělá si ze mně legraci, ale nakonec jsem tuhle variantu zamítl. NA úřad jsem vyrazil s tím, že požádám o nahlédnutí do spisu a následně hned o poskytnutí přiměřené lhůty na seznámení s důkazy. Úředník byl podle jeho slov připraven neformálně probrat to, co je ve spise a byl velmi překvapen mým požadavkem. Prý to tam takto nedělají a obvykle to udělají blokově, že to je levnější (což má dost možná pravdu). Ještě neměl zahájené správní řízení a tak to tam podle všeho začal ťukat do počítače až přede mnou. Každopádně, spis jsem si nafotil, do protokolu uvedl, že žádám o lhůtu 14 dní na vyjádření a že se vyjádřím písemně datovou schránkou.

V příloze je anonymizovaný spis, pouze stránky, které jsem vyhodnotil jako nějak relevantní, kartu řidiče (kterou jsem viděl poprvé) nenahrávám.

Co mně zaráží je, že na snímku z radaru je jak moje vozidlo (to bílé), tak protijedoucí vozidlo. Centrální mozek lidstva (ai) tvrdí, že to nemusí vadit, ale mně přijde, že když to protijedoucí vozidlo překrývá to moje, tak by to vadit mohlo. Zaměřovací kříž je pouze na této fotce, pak je tam fotka, kdy vozidla se míjejí a nepřekrývají, ale na té zaměřovací kříř radaru není. Takže mně zajímá, jestli bude někdo tak hodný a poradí mi, jestli se mám tímto bránit, nebo to mají v pořádku.

Co se týče audio a video záznamu, který je přiložen na DVD ve spise. Pan policista měl kameru celou dobu nějak debilně sklopenou k zemi, takže na videu je vidět zelené nic. Zvuk je jakž takž zřetelný. Zatím ten záznam k dispozici nemám.

Budu vděčný za zhodnocení někoho zkušenějšího, jestli má cenu to nějak dále řešit, nebo mám smůlu.
IP zaznamenána