Dobrý den / ahoj,
Už dlouho mi nic odnikud nepřišlo a takhle jednou v neděli jelo moje auto přes Litomyšl a v pondělí ráno zpráva v datovce. Nic jsem si nespojil a zprávu otevřel - v ní výzva od paní DiS. XXXX (asi Číkusovo popichování zabralo a paní si zaplatila "titul"), že jelo pekelnou rychlostí 56km/h. Původně jsem si říkal - po dlouhé době, zaplatím, pak mi to ale nedalo a podíval jsem se na místní fórum a hned mám chuť se pustit trochu do křížku. Plus ten tón jejich dopisu, vyšperkovaný na vohnouty mě zlomil. Dlouho jsem ale nic neřešil a tak bych se chtěl ujistit, že jsem vše přečetl správně (nemám úplně načtené nejnovější novely + jak to chodí v Litomyšli):
Je to stále tak, že:
- Prvním papírem si ve lhůtě 30 dní vytřu;
- druhý papír do 60 dní označí řidiče (nebo už se kompletně přešlo na "turbo" model a je akceptovaný?);
- paní dys odešle obálku řidiči, která nebude vyzvednuta a po 10 dnech bude doručena fikcí;
- řidič se přizná (nekontroloval jsem zatím svoje záznamy kdo přesně řídil, ale mám tušení, že to mohl být jeden kamarád ze země, která k nám nemá vízovou povinnost, ale dá se očekávat, že nebude úplně spolupracovat. Navíc má cizinec adresu v ČR a přijel sem ze Schengenského prostoru, takže nemá ani záznam v českých registrech);
- tady jestli chápu nějaká Litomyšlská "klička" - oni ani nezahájí řízení, případně trvají na ústním projednání;
- tomu nepůjde vyhovět, byť mají písemné přiznání a vyjádření vůle být potrestán;
- oni překlopí na SprDel, protože "nenašli" pachatele;
- s nimi nepořídím, ale následně se odvolám k SO2;
- už existuje výrok SO2, který je za to posílá do řiti, tedy ->
- WIN?
Díky za postřehy. Víceméně podobný případ už jsem tu řešil, jen jinde a úředníci nebyli tolik akční, po udání ani neodeslali dopis pachateli...