30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Řidič prezidenta Pavla nadýchal 1,5 promile. U soudu tvrdí: Alkohol nehrál roli  (Přečteno 257 krát)

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World

https://www.ceska-justice.cz/2026/03/ridic-prezidenta-pavla-nadychal-15-promile-u-soudu-tvrdi-alkohol-nehral-roli/

Tam, kde by normální smrtelník byl eště honě rád, že dostane jenom podmínku, tak vopycejní ksindl, kterej je VE SLUŽEBNÍM POMĚRU a VE SLUŽBĚ do sebe nalije údajně jenom dva paňáky tvrdýho (vesnica, takže aspoň 50ka) a jedenapůl pivsona, zřejmě v každé ruce do sebe exoval jedno. Poté vokamžitě sprintuje do auta a hned vodjíždí, aby se tadle nálož eště nestihla vstřebat, načež to vo kousek dál rozmlátí. A je mu navrhována pokutička a zákaz řídit na rok a půl??

A zmrdi co tam s ním chlastali celou dobu, tak vo ničem nevěděli. Jiní svědci, co by potvrdili jejich křivou výpověď, tam nebyli??
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

lerion

• Zobrazit profil

Ja jsem prekvapen, ze jeho fizli kolegove nedrzi basu.

Ale precijen tam je toho fakt hodne:

1.5 promile
Priznane piva a panaky
Ujeti od nehody
Tvrzeni, ze jel v aute sam
Alkohol v dobe pracovni pohotovosti

Ale docela zajimavy pokus to uhrat na znalecky posudek, ze do sebe dva panaky a 1.5 piva hodil tesne pred jizdou a tedy v dobe nehody mel jen malo a proto by to melo byt reseno jen kazensky... A ja myslel, ze chlast je zpravidla duvodem k vyhazovu vevsech lepsich firmach...

Ale ted...
Citace
„Alkohol neměl na mou jízdu vliv. Těmi úzkými uličkami bych jel pod vlivem alkoholu jinak. Já jel pomalu, pak jsem zrychlil a trošku jsem to přehnal s tou rychlostí. Považuji to za řidičskou chybu, nikoli za chybu pod vlivem alkoholu,“
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Klíčové je ustanovení § 5 odst. 2 písm. a) a b), které zní:
„(2) Řidič nesmí
a) požít alkoholický nápoj ani jinou látku obsahující alkohol (dále jen „alkoholický nápoj“) nebo užít jinou návykovou látku během jízdy,*
b) řídit vozidlo nebo jet na zvířeti bezprostředně po požití alkoholického nápoje nebo užití jiné návykové látky nebo v takové době po požití alkoholického nápoje nebo užití jiné návykové látky, kdy by mohl být ještě pod jejich vlivem.“

Takže si myslím, že tato výmluva by neměla projít
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Ale ta výmluva nemíří k alkoholu jako takovému, ale k hodnotě nad jedno promile. Fízl, fízlí svědci, znalec,... za mě není úplně vyloučené, že se mu to na přestupek podaří uhrát a o to ve fízlím světě jde.
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

třeba se proti tomu bradáčová odvolá  :'(
IP zaznamenána