30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Dotaz na promlceni lhuty  (Přečteno 243 krát)

cane

• Zobrazit profil
Dotaz na promlceni lhuty
« kdy: Dnes v 02:13:53 »

Dobrý den, měl bych dotaz k promlčení:
- duben 2024 - překročení rychlosti, výzva
- leden 2025 - zastavení řízení proti řidiči, příkaz provozovatli, odpor
- leden 2026 - rozhodnutí o přestupku

Příjde mi, že to zastavení řízení (v lednu) proběhlo docela pozdě, když údaje o osobě řidiče nezjistili do 60 dní od přestupku, čili do května. Dalo by se to použít jako argument do odvolání?
IP zaznamenána

anonym3628

• Zobrazit profil
Re:Dotaz na promlceni lhuty
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 05:17:57 »

Nějaké údaje o řidiči ale museli mít, když s ním vedli řízení. Za mě v tomto směru vše v pořádku.
Spíš bych se zaměřil na to, jestli mezi "leden 2025" a "leden 2026" nedošlo k promlčení přestupku provozovatele. Pokud nedošlo, můžete se zaměřit na to, kolikrát byl řidič obeslán a zda úřad jen pasivně nevyčkával, aby mohl řízení s řidičem zastavit.
Rovněž byla škoda nevyužít odvolání proti usnesení o zastavení řízení s řidičem - někdy to dovede způsobit v řízení slušný guláš, protože kraj může vyrobit další chyby, které pak napadnete.
« Poslední změna: Dnes v 05:29:16 od anonym3628 »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Dnes v 11:28:08 »

cane> Kdy přesně byl doručen příkaz a kdy přesně bylo vydáno rozhodnutí?
IP zaznamenána

cane

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Dnes v 18:14:27 »

cane> Kdy přesně byl doručen příkaz a kdy přesně bylo vydáno rozhodnutí?

Rozhodnutí vydáno a odesláno 21. 1. 2026, doručeno (datovkou) 2. 2. 2026

Příkaz doručen 3. 2. 2025 (datum vydání teď nevím, dokument mám v jiném počítači)
IP zaznamenána

cane

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Dnes v 18:22:19 »

Nějaké údaje o řidiči ale museli mít, když s ním vedli řízení. Za mě v tomto směru vše v pořádku.
Spíš bych se zaměřil na to, jestli mezi "leden 2025" a "leden 2026" nedošlo k promlčení přestupku provozovatele. Pokud nedošlo, můžete se zaměřit na to, kolikrát byl řidič obeslán a zda úřad jen pasivně nevyčkával, aby mohl řízení s řidičem zastavit.
Rovněž byla škoda nevyužít odvolání proti usnesení o zastavení řízení s řidičem - někdy to dovede způsobit v řízení slušný guláš, protože kraj může vyrobit další chyby, které pak napadnete.

Údaje o řidiči právě žádné neměli, já na tu výzvu tenkrát nereagoval. To mi právě není jasné, jak zdůvodní asi půlrocní prodlevu mezi "nezjištěním řidiče" (červen 2024) a "odložením řízení proti řidiči".
Žádný řidič proto odvolán nebyl.
(leden 2025). Myslíte, že by se to dalo využít v tom odvolání? Jak?

PS. Tuhle jsem zkusil v jiném případě (u stejné zločinecké bandy) naprášit sám sebe jako řidiče (v rámci "výzvy" považováno za "podání" vysvětlení), načež proti mě úřední kráva započala řízení jako proti provozovateli. O mém podání vysvětlení není v "příkazu" ani zminka, asi v tom mají bordel. Jak jim osladit život? Stížnost na vnitro? :-)
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Dnes v 18:49:00 »

V úvodním příspěvku píšete, že v lednu 2025 bylo zastaveno řízení proti řidiči, nyní uvádíte, že žádné řízení proti řidiči nebylo zahájeno.

Pokud byl příkaz doručen 03.02.2025 a rozhodnutí vydáno 21.01.2026, pak neuběhl rok a k promlčení nedošlo.
IP zaznamenána