30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Německo - překročení rychlosti - promlčení?  (Přečteno 32 krát)

Zobokar

• Zobrazit profil
Německo - překročení rychlosti - promlčení?
« kdy: 13 Ledna 2026, 22:50:47 »

Zdravím,
12.9.2025 jsem spadl u Marienbergu do 30km pasti. U značky 30km/h totiž změnili malou dodatkovou tabulku "22-06" na "Lärmschutz", takže značka platila nečekaně i přes den.  Přišel poštou informační dopis, nedoporučeně, na trvalé bydliště, bez podpisu převzetí. Ale byl jsem dost nasraný, normálně jezdím bez pokut, tak jsem se jim rovnou udal, a sdělil jsem jim kromě jiného, že si dělají pouze kasičku z řidičů, s bezpečností provozu a hlukem to nemá nic společného, a že snižovat rychlost na 30 km/h na mezinárodní státovce by mělo být zakázané a ať se jdou bodnout a rovnou mi pošlou výměr, za 100 EUR si to můžu dovolit.
Vyjádření zasláno mailem 7.10.2025 23:58, přečteno úřadem 8.10.2025 7:50. Moje odpověď znovu startuje tříměsíční lhůtu promlčení.
K mému překvapení se další tři měsíce nestalo nic. Už jsem to měl za vyřízené, když 8.1.2026 přeci jen dorazil výměr.  Ovšem, při poslání vyjádření 7.10.2025 by měl být poslední den na výměr 7.1.2026, 8.1. 2026 už by měl být přestupek promlčen, takže podle mne to projeli.
Pro jistotu jsem jim hned napsal, že to projeli, že ani nemusím dávat odpor, ať mi to potvrdí :-) ale neodpovídají, kulišáci.
Tři měsíce jsou jasné, ale nenašel jsem na 100% moment, odkdy se přesně počítá - ze 4 možností 
(A/ jejich odeslání dopisu, B/ doručení dopisu mně, C/odeslání odpovědi mnou, D/doručení odpovědi jim)
to vidím na C/ . Ví toto někdo přesně? Ideálně s odkazem? Díky.
IP zaznamenána