Po delší době jsem pročítal zdejší vlákna a vyšlo mi z toho, že i pokud někdo má kontaktního, spolupracujícího Helmuta, tak stejně mnohdy je už úřad natolik přidrzlý, že to překlápí na provozovatele a Sprdel.
Je tedy tato taktika již víceméně nefunkční? Tím spíš, když je navíc Helmut nekontaktní (nemůže převzít doporučený dopis)?
Moje situace (data jsou plus minus):
25.11.25 změřeno radarem po odečtu 57km/h v obci
12.12.25 doručena výzva provozovateli
06.01.26 na výzvu datovkou odpověď, že řídil Helmut s adresou v Helmutsku, přechodnou a doručovací adresou (existující) v ČR. Zároveň přiložen sken Helmutova přiznání.
13.01.26 ouřada něco poslal Helmutovi na adresu v ČR
Zde bohužel došlo k chybě, špatně poučená osoba řekla poštákovi, že Helmut zde nebydlí, pošták dopis vrátil jako nedoručitelný (pravděpodobně). Nicméně stejně šlo nejspíš o doporučený dopis, který by nemohl být převzat...
Jak to hrát dál a vyplívá z té "nedoručitelnosti" něco, co mění hru?
Mám v plánu, že jim Helmut napíše dopis ve smyslu, že zachytil pokus o doručení dopisu, předpokládá, že šlo o výzvu k podání vysvětlení a podá vysvětlení písemně, kde se znovu přizná. A žádá o opětovné zaslání písemnosti, chyba v komunikaci jiné osoby s poštákem mu zabránila v převzetí a on chce být o případu samozřejmě informován.
Ale když jsem četl ostatní vlákna z poslední doby, tak mi z toho vychází, že je stejně téměř jisté překlopení na Sprdel...
Někdo prosím nějaký postřeh případně tip, jak to příště hrát lépe a jak to hrát teď dál?