30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Porušení přikázaného směru jízdy  (Přečteno 207 krát)

šusplech

• Zobrazit profil
Porušení přikázaného směru jízdy
« kdy: 24 Listopadu 2025, 11:17:52 »

Ahojte,
Popíšu svůj kočárko a cyklovražedný manévr, za který jsem byl zastaven a ztotožněn PČR. Malý techničák ani zelenou kartu po mě nechtěli. Jen OP a ŘO.

Sobota podvečer, okolo půl páté, začíná lehce sněžit. Odjíždím z rodinné oslavy z podzemního parkoviště nově otevřené obchodní galerie v jednom okresním městě.
Na výjezdu z garáží musím doprava, protože doleva je rozkopaná cesta a je to zavřené. Po 10m dojíždím ke klasické křižovatce. Koukám vlevo, vpravo, sleduji lidi co courají po chodníku z/do galerie. Nic nejede, dávám levý blinkr a najíždím na hlavní silnici. Po 300m diskotéka, zastavuje mě PČR.
Dobrý den pane řidiči. Porušil jste přikázaný směr jízdy vpravo (č. C 2b). Odbočil jste doleva. Ve správním 1500-2500, budu na Vás hodný, dám Vám to blokově za 200kč. Dýchačka proběhla, výsledek samozřejmě negativní.

Rychlá kontrola co mi hrozí (web Besipu) tam jsem našel jen bod „Neuposlechnutí zákazu nebo příkazu směru jízdy“ a hned v poslední kolonce od roku 2024 4-6 měsíců papíry do čistírny.
Takže odmítám řešit na místě a žádám řešení ve správním řízení.
Policajt vrací občanku a ŘP a říká mi.: Váš přestupek bude předán správním orgánu, můžete jet.
Nic jsem nepodepisoval, ani jsem neviděl že by něco sepisovali, žádný papír mi nedal ani k nahlédnutí, ani k podpisu. Prostě nic. Celá akce si myslím netrvala déle než pět minut.

Pak jsem ještě volal bráchovi, který byl na té samé oslavě, jestli by mi hodil oko před galerii, jestli tam ten přikázaný směr fakt je. To mi bylo potvrzeno s tím, že stojí na chodníku a je to dočasné značení (č. C 2b)(červenobílý sloupek a značka usazena v takovém tom plastovém držáku)
Tak mu říkám ať si na to jen dá bacha, až bude odjíždět, aby jej taky nechytli.
Totiž když jsem vyjížděl, tak nejbližší auto bylo ode mne tak 400m a jinak nikde nic nejelo. Takže museli stát někde schovaní a čekat až někdo blbě odbočí.

Předpokládám, že teď nezbývá než čekat, jestli to opravdu nahlásili a nebo se na to vyprdli, napsali to jako běžnou silniční kontrolu a jeli lovit ty kteří jim bez remcání ty dvě kila zaplatí…?
« Poslední změna: 24 Listopadu 2025, 11:19:31 od šusplech »
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Porušení přikázaného směru jízdy
« Odpověď #1 kdy: 24 Listopadu 2025, 11:43:58 »

To je fajn, že Vám ten web Besipu pomohl.

Akorát on evidentně mluví o https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361#p125c-6-d, kde relevantní je odkaz na https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361#p125c-1-f-15, který odkazuje na https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361#p124-12-e. Tedy ten zákaz řízení je za neuposlechnutí pokynu policisty, ne za nerespektování značky.
IP zaznamenána