30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Sice parkování, ale jde mi o lhůty doručování  (Přečteno 126 krát)

Tomfox

• Zobrazit profil
Sice parkování, ale jde mi o lhůty doručování
« kdy: 19 Listopadu 2025, 19:24:43 »

Dobrý den všem,
autíčko mé drahé prý neukázněně parkovalo. Prošly všechny ty klolečka s SO1. Naprášil jsem se jako řidič. a nakonec podal odpor proti rozhodnutí. Ten mi ale nebyl uznán, že prý byl podán pozdě.
O co mi jde... Pošta vhodila do schránky výzvu k vyzvednutí zásilky. Jako poslední den k vyzvednutí byl určen den 16. 10. Nestihl jsem tam zajít, ale dopis mi byl 20. 10. vhozen do schránky. Měl jsem za to, že doručení fikcí došlo poslední den, kdy bylo možno dopis vyzvednout na poště, t.j. 16. 10. Proto jsem podal odpor 24. 10., tedy osmý den po doručení. SO1 ale píše, že fikce nastala už 13. 10., protože rozhodný je den, kdy došlo k prvnímu pokusu o doručení a k tomu + 10 dní.
Jsem teda v hajzlu a je to ztraceno, nebo je možno se nějak odvolat na poštu?

IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Sice parkování, ale jde mi o lhůty doručování
« Odpověď #1 kdy: 19 Listopadu 2025, 20:42:38 »

Paragraf 24, odstavec 1, správní řád... Jestliže si adresát uložené písemnosti písemnost ve lhůtě 10 dnů ode dne, kdy byla k vyzvednutí připravena, nevyzvedne, písemnost se považuje za doručenou posledním dnem této lhůty.

Tedy ano, je to od doby uložení na poště. Že to v pátek 3. 10. nosil pošťák v brašně, to není začátek lhůty, ale až pondělí 6. 10., kdy šlo zásilku vyzvednout, nás zajímá.

PS: Máte i oznámení vhozené do schránky?
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 19 Listopadu 2025, 20:45:20 »

[Smazal jsem se, protože jsem odpovídal zase v režimu, kdy nejsou vidět přílohy, hergot!]
« Poslední změna: Dnes v 00:02:05 od Eric »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 19 Listopadu 2025, 23:25:52 »

Odpor byl podán včas.

1. zajistěte co nejvíce důkazů o tom, kdy byl dopis připraven k vyzvednutí: výzva od pošty, screenshot trackingu pošty (a jeho snímek na web.archive.org, lépe i notářský záznam, odkaz na tracking časem přestane fungovat)
2. vyčkejte, pokud přijde nějaká předexekuční výzva zaplaťte (pokud si nechcete dát rozcvičku s exekucí; já bych do toho klidně čel, ale já jsem magor)
3. 25.10.2026 (ne dříve, ale ne o moc později) podejte žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti
4. cca 10.11.2026 podejte nečinnostní žalobu
5. profit
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 19 Listopadu 2025, 23:28:54 »

Proti rozhodnutí se podává odvolání. Odpor se podává proti příkazu. Pokud SO1 skutečně už dospěl k rozhodnutí a Tomfox proti němu podal odpor, byl odpor skutečně podán pozdě.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 19 Listopadu 2025, 23:35:58 »

Jenyk> Odpor se skutečně podává proti příkazu, jak jsem viděl odpor, už jsem si domyslel, že se jedná o příkaz.

Nicméně pokud by se jednalo o rozhodnutí, pak byl odpor podán ještě včasněji. Jak podatel podání nazve není důležité, jednalo by se o odvolání a tam je lhůta 15 dnů.
IP zaznamenána