30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Auto od asistenční služby Itálie  (Přečteno 307 krát)

jirkaadelka

• Zobrazit profil
Auto od asistenční služby Itálie
« kdy: 17 Listopadu 2025, 23:25:21 »

Dobrý den.V červenci na dovolené v Itálii se nám porouchalo auto,tak nám asistenční služba dovezla náhradní vůz.Nasekal jsem s ním asi pokuty,protože mi majitel asistenční společnosti občas zavolá,"pošlete  peníze,přišla pokuta". Je tam prý vždycky uvedeno,když zaplatím do 5 dnů,tak to bude např 1800 kč.Tak platím....radši.Nemám důvod společnosti nevěřit. Teď poslední dopis ležel dva týdny na poště a zítra je poslední pátý den k zaplacení. Mám spíše strach,že jednou přijde pokuta na obrovskou částku,na kterou nebudu mít finance. Přijde exekuce ? Díky
IP zaznamenána

Medojed

• Zobrazit profil
Re:Auto od asistenční služby Itálie
« Odpověď #1 kdy: 17 Listopadu 2025, 23:37:17 »

Kdybyste neplatil ty malé pokuty, měl byste finance na tu obrovskou pokutu... to dá rozum, pane.
IP zaznamenána

jirkaadelka

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 18 Listopadu 2025, 01:03:04 »

......jako že to mám ignorovat a nic neplatit ? Všude čtu,že mne dožene celní správa....
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 18 Listopadu 2025, 07:57:06 »

Schází pár podstatných informací. Předně jak Vám ty dopisy přišly, doporučeně? I když to z textu tak trochu vyplývá, bylo by vždy dobré tuto důležitou informaci uvést jako první. Ty dopisy byly v češtině a nebo nějaké hatmatilce, jenžto je pro Vás cizí?
Bylo to pouze oznámení o nějaké pokutě a nebo konkrétní výčet co a jak a kdy a kde, spolu s nějakým podrobnějším důkazním materiálem (foto, policejní zpráva a pod.)?

Exekuce s nejvyšší pravděpodobností asi nehrozí, to ne. Ale spíše jde o to, jak se k tomu postavíte. Informací máme nyní od Vás velmi málo, téměř nic. Pokud jste opravdu bezohledně prasil zapůjčeným autem, tak pokuty za Vás musel zaplatit majitel asistenční služby, takže příště bude zajisté velmi ochotný pomoci jinému českému občanovi, který se ocitně v nouzi. Já vím, zde bojujeme z principu proti fašisticko-parazitickému systému, ale věc druhá je prasení zapůjčeným autem, které nám někdo půjčil, když jsme byli v úzkých a potřebovali jsme pomoc. Takže je to na Vás, ale též s možným dopadem na nás…
IP zaznamenána

jirkaadelka

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 18 Listopadu 2025, 08:44:43 »

Dobrý den.Majitel asistenčí služby mi vždycky zavolá,že přišla další pokuta doporučeně a že jim to donesla pošťačka.Nikdy mi neřekne kdy a kde jsem prasil,jen mu na účet pošlu peníze. Teď přišla pokuta 1800 kč,když to zaplatím do 5 dnů.Pokud to nestihnu,tak se každý měsíc částka zdvojnásobuje.Poslední pokuta byla za 99 km/ na devadesátce.
Majiteli jsem několikrát psal,aby mi sdělil podrobnosti.Nesdělil. Mám prý platit,jinak do Itálie pošle doklady,že jsem měl auto půjčené já a pak se z toho prý pose....u.
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 18 Listopadu 2025, 08:48:59 »

:-D to vypada jako dobry byznys. Myslim pro majitele asistencni sluzby. Zacal bych tim, ze chci videt doklady od vsech tech pokut, ktere mu dorazily. Pokud se bude cukat a doklady nebude chtit ukazat, asi bych se zamyslel nad podanim trestniho oznameni na pana majitele asistencni sluzby, ktery Vas mozna tak trochu podvadi.

Pokud mu ty pokuty opravdu chodi,  chtel bych po nem at mne italskym uradum oznami coby ridice a resil bych si to s nimi sam. Co se tyce reseni pokut s italskymi urady, je toho zde dost, staci hledat.
« Poslední změna: 18 Listopadu 2025, 08:54:14 od medved »
IP zaznamenána

FOMP

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 18 Listopadu 2025, 08:54:58 »

pardon, ale jste hloupej, i selsky rozum veli, ze kdyz nekdo chce neco zaplatit tak chci vedet zac a videt k tomu "papir" ............... uz chapu kde se berou lidi co naletej internetovym vojakum a bankerum :)))
IP zaznamenána

jirkaadelka

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 18 Listopadu 2025, 09:04:31 »

Hloupej jsem.....mám pocit,že přitahuju smůlu.Není to jen co s týče pokut.Jsem v plné invalidce,sotva chodím a všichni toho zneužívají.Dal jsem si do servisu udělat rozvody,nezapojili hadice a fouklo těsnění,s "kryplem" se nikdo nebaví.Koupil jsem jiné auto a po ujetí 200 km....voda pryč,fouklé těsnění,koupil jsem druhé(resp třetí) a skončil jsem v Itálii....fouklo těsnění. Neuvěřitelnej příběh,co?
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 18 Listopadu 2025, 10:54:32 »

Hele, každý můžeme dělat chyby. Jde jen o to, zda-li ta chyba je skutečná. Vy rozhodně máte právo vědět, čím jsou tyto pokuty podložené. Pokud jste již s majitelem AS (asistenční služby) komunikoval, tak mu (nejlépe písemně) sdělte, že chcete vidět veškeré podklady k těm pokutám, protože máte pochybnosti a nejste si vědom žádného porušení předpisů. Klidně napište, že pokuty mu uhradíte za předpokladu, že jste je skutečně spáchal a proto ho žádáte, ať Vám tedy AS k těm pokutám pošle veškeré právně relevantní podklady, které pak můžete předat svému právníkovi (to je jen taková formalita, pochopitelně). A zároveň AS sdělte, že nebudete platit žádná navýšení či přirážky, které nejsou v souladu se zákonem vzhledem k tomu, že jste sice byl informován o nějakém spáchání přestupku, ale že jste neměl možnost se s přestupkem seznámit, případně jej rozporovat, na což máte beze sporu právo.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 18 Listopadu 2025, 22:26:00 »

Navrhoval bych okamžitě změnit přístup, invalidní důchod z Vás přece nedělá hračku ostatních (pokud jim to sám nedovolíte).
IP zaznamenána