30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Čeští řidiči o tom nevědí. Za nastartovaný motor při škrábání skel hrozí pokuta  (Přečteno 1300 krát)

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World

https://www.denik.cz/doprava/za-nastartovany-motor-pri-skrabani-skel-hrozi-vysoke-pokuty-20251018.html

Tady se snad nedá ani voznačit jedna konkrétní věc jako blábol, to je snůška sraček vod začátku do konca. Do čeho to zas kdo dušu dal tvl, ten pisálek je zralej na kazajku a kulatou místnost.

A toho mechadementa vytáhli vodkáď? Takže místo toho, aby se motor nechal dudlat zcela bez zátěže na minimální otáčky (okolo 1000), což ho prej zvýšeně vopotřebovává, tak je lepší ho poslat do zátěže tím, že bude muset tahat celý auto, a trápit s malou viskozitou oleje, sice prej nízkejma, ale furt vyššíma votáčkama, jak na ten volnoběh? Todle vylízaný pako by nemělo radši servisovat ani tříkolku tvl.

Co takle jako to, že člověk ve studeným autě dejchne a místo skel vidí bílo, to je košer, že nevidí na tři metry a vybouře se hned po sto metrech?
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

Martin623

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

A co dochlazování turba, konkrétně u busů Karosa řady 7 o tom bylo přímo v manuálu. Zřejmě takových vozů bude víc, kde to přímo doporučuje výrobce.  Pro mě je manuál a doporučení výrobce písmo svaté.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World

Dochlazování jistě, tady jebou spíš opačně, za to nahřívání na začátku jízdy ;)
IP zaznamenána

Zox

• Zobrazit profil

A jak je definováno zbytečné ponechání motoru stojícího vozidla v chodu? Přeci když nastartuji, aby se mi rozmrazilo okno a zrcátka, není to zbytečné, ale mám k tomu důvod. Za tohle si může nechat dát pokutu jen – s prominutím – pitomec.

Na druhou stranu se už těším, až budu moct zaklepat fízlům stojícím s Kodiaquem na parkovišti u Mekáče s nastartovaným motorem a puštěnou klimou na okénko a připomenout jim § 7 odst. 1 písm. b) zákona č. 361/2000 Sb.  ;D
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

A jak je definováno zbytečné ponechání motoru stojícího vozidla v chodu?

Já bych si tipl, že podobně jako bezdůvodné odepření podání vysvětlení.
IP zaznamenána

FOMP

• Zobrazit profil

a jak asi pustim rozmrazovani oken bez nastartovanyho motoru? :))) mraky let jsem diky tomu nemusel skrabat
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Asi není potřeba řešit pitomý článek z novin pro lokální spotřebitele mrkve a slevových akcí ... Bohužel kvalita toho tisku je silně regionálně proměnlivá a spíš upadající.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World

Proč ne? Od toho přece je tato plkárna (Social networking).

Navíc řada ovcí to opravdu bere vážně.
IP zaznamenána

Martin623

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Áno,přesně tak. Moje matka se mě ptala, jestli to myslí vážně. Smrtelně vážně! A to jako si nemůžu u domu na svém pozemku nastartovat auto a oškrábat skla? NE! A co mám dělat, kdyby jeli kolem a viděli to? NIC, škrábat dál se spuštěným motorem.  Co když budou něco říkat? Tak budou za plotem a ty je stejně neuslyšíš. Můžeš jim říct, že motor dělá strašnej kravál, že je špatně slyšíš a můžeš se sebrat a jít domů, tím nic nezkazíš. A to se může? Ano, musí
IP zaznamenána

Panek

• Zobrazit profil

Já musel domovní rekuperační jednotku nastavit tak, že v době od 03:00 do 07:00 neprovádí řízené větrání. Protože v tomto čase soused a jeho zaměstnanec blafají se svými dodávkami, aby je zahřáli. Můj dům se tak vždy kompletně naplnil odérem připomínající garáže nějakého autobusového dopravce.
Ale v životě by mne nenapadlo na ty kluky volat fízly.
IP zaznamenána