Zdravím všechny. Tohle je můj první případ, takže to beru hlavně jako možnost seznámit se s tím, jak to chodí. Znalosti se můžou vždycky hodit. Jdeme na to.
26.3.2024 se nezjištěný řidič měl dopustit přestupku na fialové zóně na Praze 3
22.4.2024 je zhotovena Výzva
17.12.2024 Usnesení o odložení
17.12.2024 Příkaz
25.12.2024 Odpor
3.1.2025 evidence Odporu
20.2.2025 do spisu je vložena fotodokumentace
Když mi přišla Výzva, hodil jsem ji do koše. Příkaz jsem ještě neznal, doposud vždy stačilo ignorovat Výzvu. Proti Výzvě jsem podal ve lhůtě Odpor. Už jsem myslel, že to vyhnije. Když mi ale letos v říjnu dorazilo Oznámení o pokračování řízení, řekl jsem si, že si to kolečko jednou projdu, ať ten proces poznám. Nešel jsem prudit ouřadu, ale něco se naučit. Na spis jsem se byl dívat poslední možný termín, co ouřada nabídl.
Při nahlížení do spisu jsem si všiml: Ve spisu a ani v soupisce není Oznámení o pokračování řízení. Seznam věcí ve spisovém přehledu končí datem 20.2.2025. Spis i fotky jsem si vyfotil. Fotky jsou jen na CD.
Úředník dokola tvrdil, že je to jednoznačný případ a několikrát jsem slyšel, „vy jste stál“ plus nějakou navazující otázku ve stylu „přiznáváte?“. V dokumentaci je nezjištěný řidič. Na otázky jsem nereagoval.
Na otázku, zda se chci k obsahu spisu vyjádřit, jsem neodpověděl. Pánovi jsem předal papír se žádostí o lhůtu pro vyjádření. Zkoušel ze mě vyjádření dostat několikrát. Papír pak nechtěl přebrat, že musím na podatelnu. Trval jsem si na svém, on nakonec papír převzal a převzetí písemně potvrdil.
Ve spisu je pár fotek, všechny se vážou k jednomu času, kdy kolem projíždělo bonzauto. Na žádné z fotek není spolu značka a předmětné auto. Vodorovné značení (přerušovaná bílá) je v místě špatně viditelné.
Jsou teď prosím pěkně nějaké možnosti? Budu rád, když někdo zkušenější vypíchne všechny chyby, které jsem v dosavadním postupu udělal.