30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Modrá zóna Praha 9  (Přečteno 176 krát)

anonym3628

• Zobrazit profil
[WIN] Modrá zóna Praha 9
« kdy: 03 Listopadu 2025, 11:20:20 »

Doplňuji jeden skončený případ.

22.8.2024 - Vozidlo v modré (fialové) zóně
18.9.2024 - Výzva provozovateli
24.9.2024 - Odpověď provozovatele na základě tipů z fóra:

Citace
K vámi uvedenému uvádím, že vozidlo xxx registrační značky xxx jsem dne 21.8.2024 řídil já, xxx, nar. xxx, bytem xxx a nouzově jej odstavil v ulici xxx, Praha 9 z důvodu nahodilé poruchy, pro kterou bylo vozidlo nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích

Pak už jen přišla tato reakce úřadu s nesmyslnými konstrukty o tom, že zaplaceno musí být již před zaparkováním a bububu ohledně výstražného trojúhelníku. Pobavilo “prodloužení platnosti výzvy”, které nabízelo snadný win. Každopádně jsem to odignoroval a pak už nic nepřišlo.

Citace
Přestupky v Zónách placeného stání jsou zadokumentovány prostřednictvím automatizovaného technického prostředku a jakýkoliv výskyt vozidla v parkovacím pruhu, kdy je vozidlo v klidu a není uhrazená cena za stání vozidla, je vyhodnocen jako přestupek. V případě, že jste vozidlo odstavil v Zónách placeného stání, i když se jedná o nepojízdné vozidlo, je nutné se řídit svislým značením a zaplatit parkovné po celou dobu stání.

V zákoně (č. 361/2000 Sb. Část první, Hlava II, Díl 3, oddíl 1, §26) je uvedeno, že řidič motorového vozidla, které je povinně vybaveno přenosným výstražným trojúhelníkem, musí tohoto trojúhelníku užít po dobu nouzového stání, například při přerušení jízdy pro závadu na vozidle nebo nákladu, v důsledku dopravní nehody nebo pro náhlou nevolnost, jestliže takové vozidlo tvoří překážku provozu na pozemních komunikacích. Z fotodokumentace není patrné, že by bylo vozidlo označeno v souladu s paragrafem 26, odst. 3 zákona 361/2000 Sb. zákona o silničním provozu. Nebyly doloženy žádné skutečnosti, které by tento stav vozidla dokládaly, např. doklad o odtahu vozidla či servisní list.

Na základě výše zmíněných skutečností zůstává výzva v platnosti s prodlouženou lhůtou splatnosti do 23.10.2024. Případné námitky můžete uplatnit ve správním řízení (v případě neuhrazení určené částky).

Vtip je, že vozidlo bylo skutečně odstaveno jako nepojízdné a bylo to možné doložit fakturami ze servisu nebo záběry s palubní kamery. Proto jsem ani plně nevyužíval zákonné lhůty.
« Poslední změna: 03 Listopadu 2025, 11:31:24 od anonym3628 »
IP zaznamenána