30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Nehoda na polní cestě  (Přečteno 5667 krát)

Šmarjá Josef

• Zobrazit profil
Re:Nehoda na polní cestě
« Odpověď #30 kdy: 23 Října 2025, 19:25:50 »

jen ze zvědavosti e-bike  je elektrokolo, nebo elektromotocykl?
Spíš motocykl, 6kW, RZ, pov. ručení
IP zaznamenána

Šmarjá Josef

• Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 23 Října 2025, 19:42:20 »

Odpor neodůvodňujeme. Proti příkazu č. ..... podávám odpor. Jméno, adresa, datum narození nebo rodné číslo. Všechno.
Pokud chápu správně, tak čas na podání odporu podle FSM, mám 8 dní tj.31.10. Nepočítá se, kdy písemnost byla vypravena tj. 14.10.25 ale od vyzvednutí tj. 23.10.25
Ještě mám jednu pofidérní možnost, kterou by bylo zaplatit. Pro Měú pod který spadá sprdelní kncelář, totiž zprostředkovaně vykonávám různé práce. Stačilo by připsat pár hodin do zakázky a jsem bez problému  v plusu.  ;D
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 23 Října 2025, 21:38:53 »

To bych dohromady nemíchal.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 23 Října 2025, 22:04:00 »

Samozřejmě nikdo Vám v tom bránit nebude, ale pak nedává smysl se tady ptát na rady.
Jen pro doplnění - co je tam uvedené jako jednání, které mělo být podstatou toho přestupku?
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 24 Října 2025, 08:09:26 »

jsem bez problému  v plusu.  ;D
Se zápisem v kartě řidiče, který už nikdy nikdo nesmaže... :x
IP zaznamenána

Šmarjá Josef

• Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 24 Října 2025, 19:17:56 »

Dlouho jsem celou věc promýšlel a došel jsem k závěru, že i když bude ve spisu hodně nesrovnalostí, tak s tím popisem  události nic neudělám. Změna místa nehody nepomůže, protože  "jiná plocha/jiné užití", tak pořád je to veřejně přístupný prostor patřící obci. Nejsem si jistý, jestli by prošla změna výpovědi, že k pádu došlo při vedení motocyklu. Navíc nehoda to byla sice lehká, ale shodou náhod s celkem těžkým následkem. Na Moje VZP už mám vyúčtování a kdyby se v tom někdo rýpal  :o Bude trvat zhruba rok, než budu ok na devadesát procent.  :-\
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 24 Října 2025, 19:50:09 »

Jaká změna výpovědi? Vždyť jste žádnou výpověď nedával.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 24 Října 2025, 20:35:47 »

Pan kolega si to prostě chce nechat napařit a nezbývá, než mu popřát hodně štěstí :-)
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 25 Října 2025, 19:31:48 »

Eric: jen člověk mdlého rozumu poslušně a bez boje stáhne ocas a zaplatí zlodějskému parazitovi. Slušný člověk by musel být padlý na hlavu, aby se nechal takto sprostě okrást. Co se týče kolegy ŠJ — psal o nějakém těžkém zranění, ze kterého se ještě zcela nedostal; třeba z té motorky spadl na hlavu, to nevíte…
IP zaznamenána

Šmarjá Josef

• Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 26 Října 2025, 18:27:14 »

Nikomu nic platit samozřejmě nechci. Výpověď jsem nepodával, nic nepodepisoval. Co si pamatuji, lezli do sanitky kvůli dýchání a dokladům, které předala lékařka. Takže moje vyjádření v lékařských zprávách, nelze použít? V pondělí zajdu pro nahlédnout do spisu. Vašemu rýpání rozumím, do hlavy jsem se udeřil, ale zlepšuje se to  ;)

IP zaznamenána

Zox

• Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 26 Října 2025, 19:06:09 »

Lékařka předala Vaše doklady fízlům?! Tohle je fakt strašnej stát.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 26 Října 2025, 20:09:48 »

Tak hlavně že se to bude zlepšovat, až si pak vzpomenete, že jste jel úplně jinde a s nikým nemluvil, takže nechápete, co Vám to posílají :-)
Ale teď nezapomeňte včas podat odpor, jinak to bude složité, domáhat se nezákonnosti příkazu.
IP zaznamenána

Šmarjá Josef

• Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 27 Října 2025, 12:28:19 »

Po přečtení spisu který jsem si ofotil:
Pozitiva:
1. v Protokolu o nehodě je zmíněno: lehké zranění pravé nohy, skutečnost -praváruka.
2. další z protokolu Vzhledem k absenci přítomnosti stop na místě havárie nebylo vyhotoveno ohledání místa dopravní nehody. Na místě byla vyhotovena forografická dokumentace a náčrtek.
3. 2x fotka místa nehody která skutečnému místu neodpovídá a 33 fotek helmy, motorky.
Negativum:
Telefonní hovor ze 17.8. tj. několik dní po nehodě je brán jako Úřední záznam o podání vysvětlení a končí: "To je vše co k věci po telefonu......uvedl." Co si pamatuji, tak jsem poučen nebyl, policajt chtěl dát symbolickou pokutičku. O podání vysvětlení nepadlo ani slovo. Samozřejmě, že jsem to, jak se mně to stalo znova vykecal, netuše, že i za přestupek na polňačce mě dostanou. Porušil jsem zásadní pravidlo, že se s nimi nebavíme. A tím jsem si to celé posral.  :-[
Lékařská zpráva ve spisu nebyla.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 27 Října 2025, 12:32:48 »

Vy jste snad s nějakým opičákem telefonicky hovořil? To se za Vás spíše vydával nějaký Váš kamarád vtipálek, ne?
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 27 Října 2025, 14:46:28 »

Nemluvil, to přece ještě probíhalo léčení :-)
Čili za mě podat odpor, v následujícím řízení postulovat, že k žádném podání vysvětlení nedošlo, nic si nepamatujete, a k ostatnímu odmítáte vypovídat. Maximálně se dá upozornit na zjevný rozpor mezi protokolem a zraněním, protože to je vidět. Tím by to mělo být v pořádku. Smyslem je vytvořit stav bez důkazů (což fakticky už je).
Matrix se může nanejvýš snažit Vás přimět k tomu, abyste se sám udal. Tůdle! (Případně se používá sloveso v infinitivu.)

Zdá se, že místní fízlovna je osazena velmi kreativní skupinou, když dokážou takovéhle zcela smyšlené obvinění sepsat, vydat tím pádem nezákonný příkaz, a ještě to nadřízený potvrdí. Fakticky by to vydalo na TO. Ale na to je dost času.
IP zaznamenána