30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Oznámení o zahájení řízení o přestupku – předvolání k ústnímu jednání  (Přečteno 362 krát)

Sabiza

• Zobrazit profil

Ahoj,

před časem jsem omylem vjel do jednosměrky. 20 let tam byl obousměrný provoz, vloni změnili značení a já si toho prostě nevšiml. Auto jsem zaparkoval na nejbližším místě (cca. 5 metrů od značky) a než jsem vystoupil, měl jsem za autem MP s tím, že jsem vjel do jednosměrky. Prokázal jsem se občanským průkazem, ale odmítl jsem na místě zaplatit pokutu. Bylo mi řečeno, že vše půjde do správního řízení. To jsem akceptoval. Policie udělala fotku vozidla a odešla. Nepodepsal jsem žádný papír, nebylo mi nic předáno.

Po cca. 3 měsících mi přišla do datovky zpráva o Oznámení o zahájení řízení o přestupku – předvolání k ústnímu jednání.
Důvod: ...,jako řidič motorového vozidla tovární značky ***, registrační značky ***, nerespektoval svislou dopravní značku „B 2“ – „Zákaz vjezdu všech vozidel“, a do působnosti výše uvedené dopravní značky vjel.

Ústní jednání je stanoveno za cca. měsíc na druhé straně republiky.

Jak v tomto případě postupovat? Mám výzvu ignorovat, omluvit se, požadovat důkazní materiál? Zatím jsem neodepsal a dopis visí v datovce.

Díky moc.
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil

Záleží na tom, co má úřad v ruce. Měl jsem velmi podobný případ, kdy mi pomáhali i nezaplatím.cz. Dosáhli jsme jen průtahů, ale nakonec jsem to projel. Zajistěte si spis. Maji-li video, šanci není mnoho. Pokud to celé stojí na svědectví měšťáků a fotkách, tak se obávám, že je také maximem možného znepříjemnění života úřadu.
IP zaznamenána

JF

• Zobrazit profil

To je smůla, že vás městapo chytlo zrovna když jste musel pro poruchu auto okamžitě odstavit na nejbližším možném místě. Písemné svědectví automechanika, čirou náhodou vašeho bratrance nebo tak ňák, stačí připojit až k odvolání, kdy teprve je řízení koncentrováno.
IP zaznamenána