30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Nedopravní - správní řízení "vyhrožování"  (Přečteno 1737 krát)

Fogyn

• Zobrazit profil
Nedopravní - správní řízení "vyhrožování"
« kdy: 30 Září 2025, 10:53:26 »

Zdravím kolegové,
chtěl bych vás požádat o radu jak postupovat ve správním řízení, ve kterém jsem označen jako svědek, když chci (pochopitelně) znát výsledek. Věc se má tak, že se obviněný dopustil vyhrožování, nadávek, .. (narušení soužití). Bylo nahlášeno pachům (zejména aby existoval o tomto záznam, kdyby se třeba od výhružky posunul k realizaci). Na správní řízení jsem byl ale pozván jako svědek, nikoli poškozený, a údajně nemám právo na nahlížení do spisu a práva s tím spojená. Tudíž bych se vlastně ani nedozvěděl jak to dopadlo (a neměl "důkaz", že obviněný vyhrožoval).
Prozatím jsem poslal pouze e-mail s tím, že v rámci SŘ se cítím býti poškozeným a tudíž požívám práv s tím spojených a ať mi dají vědět termín kdy jim bude nahlížení vyhovovat.
Za rady děkuji.
IP zaznamenána

FOMP

• Zobrazit profil
Re:Nedopravní - správní řízení "vyhrožování"
« Odpověď #1 kdy: 30 Září 2025, 11:20:46 »

Svědek sám zpravidla nemá právo nahlížet do soudního spisu, neboť toto právo je v trestním řízení přiznáno především obviněnému, poškozenému a zúčastněným osobám, nikoliv svědkům. Do spisu však může nahlížet jiná osoba, pokud prokáže, že je k tomu potřebuje k uplatnění svých práv, avšak s výjimkou případů, kdy jde o utajované informace nebo jiné citlivé údaje chráněné zákonem.

Svědek se dozví výsledek soudního řízení primárně z rozhodnutí soudu (rozsudku, usnesení) vydaného v jeho věci, které mu bude doručeno. Případně může kontaktovat soud nebo svého právníka, pokud je stranou řízení, a informovat se o stavu řízení a výsledku. Svědka se rozhodnutí soudu nemusí vždy týkat přímo, ale může mít zájem znát výsledek, zvláště pokud mu bylo vyhrožováno nebo má jiné důvody k ochraně.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #2 kdy: 02 Října 2025, 09:41:02 »

Jakej oud? Píše vo správním řízení?  :o

Šlo by to trochu konkretizovat, kdojakčím vyřvával? Jakým způsobem to bylo provedený, adresovaný? Bylo to veřejný? Je z toho zřejmej úmysl? Poudal nebo sral písmena  ;D
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 02 Října 2025, 10:08:10 »

Ano, je řeč o správním řízení.

Velmi stručně - pánovi se nelíbí troubení na radar, pronásledoval mě k domu, potom co jsem vylezl z auta začal vyřvávat něco ve smyslu "konečně vím kde ten debil bydlí, nediv se až ti na auto přes ten plot přiletí nějaký šutry, já jsem v zastupitelstvu a řeknu všem kde bydlíš, ...". U správka nic z toho (při mé výpovědi) nepopřel.
Tudíž se cítím ohrožen vyhrožováním a chci "na papíře", že toto vyhrožování udělal pro případ, že by se něco takového opravdu stalo. Zároveň se mi krom jména hodí i jeho adresa...
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 02 Října 2025, 10:38:32 »

Asi se bál narušení svého zastupitelsky-podnikatelského záměru ...
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #5 kdy: 02 Října 2025, 11:13:33 »

To je zcela zjevne konkrétně adresovaná vyhrůžka a jste zcela logicky a správně poškozenej a tudíž účastník řízení.

Začal bych žádostí vo předání věci někam jinam, s ohledem na to, že jsou tam zjevně všici ovlivnění působením zastupitela a tudíž podjatí a nelze se spolehnout na nestranný vyřízení věci, což je patrný i z toho, že nejste zařazenej jako účastník řízení-poškozenej.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 02 Října 2025, 11:31:43 »

Jen pro pobavení místního osazenstva přidám perličku ze svědectví, aneb je krásné používat jejich zbraně proti nim..
Obviněný: Proč jste tam teda troubil?
Já: Troubil jsem v souladu se zákonem.
O: Konkrétně?
Já: 361/2000 ZPPK
 ;D
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 02 Října 2025, 11:48:34 »

Přesun věci jinam by měli podle zákona o přestupcích provést automaticky: https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2016-250#p63-1
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 02 Října 2025, 11:59:02 »

Pro upřesnění - je členem zastupitelstva VESNICE, správní řízení vede MĚSTO (které obhospodařuje radar v té vesnici). Tudíž toto asi aplikovat nepůjde...?  :o
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #9 kdy: 02 Října 2025, 16:54:42 »

Eště nejaký další důležitý informace? Leze to z nich jak z chlupaté deky… :o
IP zaznamenána