30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Desítky policistů se na celé dny utábořily na D3 u Tábora a omezily tam provoz  (Přečteno 126 krát)

Martin623

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

https://www.novinky.cz/diskuze/krimi-rozsahle-silnicni-kontroly-na-d3-u-tabora-v-terenu-jsou-uz-druhy-den-desitky-policistu-i-celniku-40539288
 Ta diskuze je opět výživná. To nepochopím? Těm lidem snad fakt nevadí, že nás všude buzerujou. Ať už ty věčné hejkaly jednou nějaký fízl kvalitně rozebere a oflastruje, za nějakou blbost.
Prý v zahraničí na západ od nás je to běžné. Za mé 12 leté řidičské profesní kariéry jsem zažil podobnou kontrolu celkem 6x ( 2x Rakousko,  2x Německo, 1x Polsko, 1x CZ) Nejhorší kontrola byla hádejte kde? Naopak nejlepší pohodové kontroly byly vždy v Rakousku, ale tam jsem zřejmě whitelisted. Jednou jsem tam zachránil policajta, aby ho nesmetlo auto ve smyku. Dokážou být vděční, u nás bych to nečekal ani o to nestál.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil

Hlavně je to dle mého názoru protizákonné. Jak můžou dovoleprdele omezovat plynulost provozu????
Vím, že je to naivní, ale poslal jsem to na GIBS.
« Poslední změna: Dnes v 09:19:13 od Fogyn »
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil

Fogyn> Co vás vede k dojmu, že fízlové mají povinnost neomezovat plynulost provozu? Ve vztahu k plynulosti provozu, zákon ukládá povinnosti pouze řidičům.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Jednou jsem tam zachránil policajta, aby ho nesmetlo auto ve smyku.

Proč?
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil

Urban -> Co vás vede k tomu, že to mají povolené? Fízl může činit pouze to, co mu zákon vysloveně dovoluje... Že by někde v zákoně stálo "Policie může záměrně omezovat plynulost provozu za účelem běžných kontrol, přestože má omezování plynulosti provozu bránit."...? Fakt takové ustanovení zákona neznám...
« Poslední změna: Dnes v 10:11:00 od Fogyn »
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil

Oprávnění k těmto akcím fízlům dává gumový § 79 ZPPK . Sice nejspíš máte pravdu, že podobně gumová zákonná ustanovení jsou protiústavní, ale přesvědčit o tom ústavní soud nebude nijak snadné.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil

Já tam čtu oprávnění k zastavování vozidel v konkrétních případech, nikoli k obecnému omezení plynulosti provozu. Ale co se stane? Nic... Idioti jim ještě zatleskají..
IP zaznamenána