30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: a zase Říčany - Struhařov  (Přečteno 3170 krát)

janevo

• Zobrazit profil
Re:a zase Říčany - Struhařov
« Odpověď #15 kdy: 24 Září 2025, 21:57:24 »

Číkus:máš ji mít. Její diplomka je strašný blábol. A hopsá na koni. Internet je sviňa, no... ;)
« Poslední změna: 24 Září 2025, 21:59:23 od janevo »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 25 Září 2025, 00:27:17 »

Děkuji.

Měl jsem nápad na motivační plakátek ve smyslu:

Když jseš tak levá, že se neuživíš rukama.
Když jseš tak blbá, že se neuživíš hlavou.
Když jseš tak hnusná, že se neuživíš kundou.
Pojď k nám na Městský úřad Říčany.
Tady se uživíš.
Jsme tu všechny takové a nebudeme se ti smát.

A to přiložit k udání řidiče. Aby byla ta motivace.

edit: A možná by šly využít i ty fotky z jeji diplomky.
« Poslední změna: 25 Září 2025, 00:43:08 od Číkus »
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 25 Září 2025, 07:19:50 »

Ideologie nemá ve správním právu co dělat.

Ano, nemá, ale přestože to paraziti z Říčan dělají, nic jim za to nehrozí.
IP zaznamenána

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 25 Září 2025, 07:34:22 »

Číkus: jo, klidně ti pošlu "holou" fotku. Jako sranda dobrý, ale spíš potřebuji vyřešit případ, ostatní až potom.

stanice35: jak píšeš, ten blábol se souřadnicemi je blábol. To potom nemůžou platit ani ty jejich, a vlastně žádné...
Trochu jsem popátral, a v jiných případech na jiných místech ale poloopice klidně napíšou "příčné čáry na vozovce neslouží k určení polohy vozidla, ale ke kalibraci měřícího zařízení" nebo "měřící zařízení prochází pravidelnou kalibrací a je vyloučeno, že by měření bylo chybné" atd.,aniž by se jakkoli zabývaly jakýmkoli přezkoumáním konkrétního případu.

No a samozřejmě, parazit může lhát, může jít proti znaleckému posudku, může vydávat rozhodnutí bez důkazů s dovětkem, že se můžeš obrátit na soud, a nehrozí mu vůbec nic!

EDIT dokonce mám dojem, že ty "radarové" čáry na měřeném úseku nemají na vozovce co dělat, nemají oporu ve vyhlášce 294/2015, ale nechci kecat.
« Poslední změna: 25 Září 2025, 07:43:45 od janevo »
IP zaznamenána

FOMP

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 25 Září 2025, 10:37:42 »

pokud maji souradnice na sloupy s kamerama a to berou na metry za mereny usek je spatne, proto ve vetsine pripadu jsou na silnici cary, ktere informativne urcuji kde je auto blejsknuty, tz prumerna rychlost se musi pocitat na vzdalenost mezi carama (fotkama) nikoliv sloupama
IP zaznamenána

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 25 Září 2025, 10:48:25 »

Ne, to jsem asi napsal špatně a zbytečně. Měří mezi čarami, ale na fotkách je čára "vjezd" v protisměrném pruhu a čára "výjezd" v tom mém. Přičemž vzdálenost mezi těmito čarami není 241m, ale pouze 190m. Podle mě mají měřit mezi body 1-2 a 4-3, ale jsem změřen mezi 3-2.
Každopádně paní Ing.Eliška Durasová evidentně netuší, co to souřadnice jsou, evidentně netuší, co jsou písmena E a N, netuší totiž vůbec nic... ::)
« Poslední změna: 25 Září 2025, 10:55:39 od janevo »
IP zaznamenána

FOMP

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 25 Září 2025, 11:23:08 »

pokud pouzivaji kamery ruzne krizem ale nemaji prepocitany useky tak maj proste smulu, jadnoducha matematika v obhajobe
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 25 Září 2025, 11:30:59 »

Jako divil bych se, že by to bylo takhle základně zbastlený, ale na druhou stranu pokud by se to prokázalo, vůbec bych se nedivil ...
IP zaznamenána

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 25 Září 2025, 14:59:58 »

Hm...

Dobrý den pane Janevo,

ještě včera kolegyně zaslala Váš dotaz na společnost CAMEA, spol. s r.o., která je vlastníkem radarů ve Struhařově. Odpověděli, že to prověří. Prosím tedy o trpělivost než se vyjádří. Dívala jsem se i na jiné snímky z toho či jiného dne, ale všechna auta jsou snímána pouze ze předu. Mně to připadá jako by Vás snímal při vjezdu radar z protisměru (pokud je to vůbec možné). Ale nejsem odborník, my tu přestupky jen zpracováváme, nechám vyjádření na Camee, zda mohlo dojít k nějaké technické chybě.

V dalším mailu zasílám souhlas Policie a ověřovací list

Děkuji za pochopení a jsem s pozdravem

Mgr. Klára Hohošová

vedoucí oddělení úsekového měření rychlosti a vážení vozidel

Souhlas s měřením mají tedy hodně vousatý, obvykle to celoopice dávají poloopicím na rok...

IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 25 Září 2025, 15:01:21 »

Já teď okolo nepojedu. Ale co vzít dva obyčejné telefony s GPS (pro větší objektivitu) a projet jim tam přesně 53kmh v celé délce úseku? A celé to zaznamenat. Jako podporu obrany v SŘ.
IP zaznamenána

FOMP

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 25 Září 2025, 15:22:08 »

tak ten popis u fotek vjezd pruh 2, vyjezd pruh 1 je volako cudny, tak nejak bych rekl ze to maj stejne z druhy strany takze z zdruhy strany bude pruh 2 1 a pruh 1 2 :)))
IP zaznamenána

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 25 Září 2025, 15:29:45 »

Zatím počkám, co vyplodí CAMEA.  Telefony nevím, ale měřící kolečko, kameramana a výstražné vesty mám.

No, Říčany přitvrdily. Ještě před třemi roky jim na zcela jasné fotky s jasnou SPZ stačilo napsat, že v daném čase jsem tam nejel, byl jsem 100km jinde a mám na to 245 svědků, a poslali -"Omlouváme se, vozidlo na fotodokumentaci není vaše"

Hele, já ten úsek fakt znám, v podstatě celé okolí Říčan, a pokud se tam někdy dá jet víc než 40, jedu stejně pade. A to i v Srbíně směr Mukařov z kopečka, asi jako jediný.  Proto mě to sere.

Jinak pokud se tam pohybuješ, a jezdíš ze Struhařova opačným směrem na Třemblat, tak bacha na celoopice, které s oblibou číhají na konci Struhařova, kde zároveň začínají Zvánovice, ačkoli skutečné Zvánovice jsou úplně jinde a tady je jen pole.  Jedna parta tady měří a další pak u kompostárny staví a vybírá.

IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 25 Září 2025, 15:51:06 »

Mně tedy trochu není jasné, pokud se jedná skutečně o řízení, proč dáváte orgánu předem možnost napravit, co by jinak velmi pravděpodobně vedlo k takové chybě v řízení, že by nebylo možno uznat vinu.
IP zaznamenána

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 25 Září 2025, 16:10:03 »

Zatím přišla jen výzva provozovateli, což je leasingovka. Ta to neřeší, pokutu zaplatí, přefakturuje , a uživateli přirazí 200czk manipulační poplatek. Víc neřeší, je jim to jedno. A jelikož mi tento případ přijde jasný, tak se na základě plné moci snažím zabránit jakémukoli pokračování. Jasně, můžu se naprášit, jít do správka, ale já na to fakt nemám nervy, aby mi pak nějaká parazitka tím jejich medovým hláskem vykládala něco o dodržování pravidel a ukazovala obrázky jako z té výzvy.
A popravdě nevím, co tady chtějí napravovat. Najít fotky zepředu na bodu 1??

Chápu, jak to myslíš, ale já jsem si za poslední rok a půl dost užil kvůli bouračce, a fakt nemám nervy ani čas se dohadovat na úřadech s existencemi, které v žebříčku pohrdání řadím někde mezi poloopice a revizory MHD.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 25 Září 2025, 16:24:59 »

Jasně. Možná si nechte ještě podle 106 poslat smlouvu s těmi měřiči, třeba by se v ní našly nějaké judikatorně relevantní konotace. Člověk tady nikdy neví.
IP zaznamenána