30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Ujetí od dopravní nehody ?  (Přečteno 199 krát)

ok1

• Zobrazit profil
Ujetí od dopravní nehody ?
« kdy: 08 Září 2025, 17:07:44 »

Do datové schránky mi dorazila zpráva "Výzva k podání vysvětlení - dopravní nehoda". Říkám si, sakra jaká dopravní nehoda, o ničem nevím. Po delším přemýšlení mě to asi došlo. Autem jsem na parkovišti ťuknul takový ten žluto-černý betonový blok. Vystoupil jsem z auta abych se podíval jaká je škoda - malý škrábanec na autě. Tak jsem to naštvaně polknul a pokračoval v jízdě, nenapadlo by mě, že mám kvůli tomu volat PČR nebo oznámit majiteli parkoviště. No co už.. jak se tomu mohu bránit? Předpokládám, že na kameře moji tvář vidí (vystoupil jsem z auta)? Jsem majitelem i provozovatel vozu.
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Ujetí od dopravní nehody ?
« Odpověď #1 kdy: 08 Září 2025, 17:43:17 »

Pro dopis / datovou zprávu od PČR platí https://www.30kmh.cz/index.php?topic=4187.msg42663#msg42663.

Povinnost volat policii kvůli škrábanci na Vašem autě není: https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361#p47-5.

Ten betonový blok došel k nějaké úhoně?
« Poslední změna: 08 Září 2025, 19:48:18 od solaris »
IP zaznamenána

ok1

• Zobrazit profil
Re:Ujetí od dopravní nehody ?
« Odpověď #2 kdy: 08 Září 2025, 18:26:46 »

Díky za rozcestník! Volání PČR nebo oznámení majiteli parkoviště jsem myslel z důvodu právě:

Povinnost podle odstavce 4 platí i v případě, kdy při dopravní nehodě
a) dojde ke hmotné škodě na majetku třetí osoby
b) dojde k poškození nebo zničení součásti nebo příslušenství pozemní komunikace

Betonový blok se maximálně o nějakou část posunul nebo z něj odlétlo pár kamínků/prach.

Jedná se o mimo Prahu, tudíž asi budou mít čas řešit. Co jsem si načetl v rozcestníku, tak teď odepřu podání vysvětlení a uvidím co bude dál.
IP zaznamenána