30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Blokova pokuta  (Přečteno 297 krát)

LuRy

• Zobrazit profil
Blokova pokuta
« kdy: 25 Srpna 2025, 20:31:45 »

Ahoj, potreboval bych poradit jestli je mozne jeste neco delat.
8.8 jsem mel nezpusobenou nehodu pri predjizdeni, pani predemnou mi vjela do cesty nevsimla si ze sem jiz v predjizdecim manevru a lekla se a nabourala (treti) predjizdene auto.
Volala se policie ktera pak po setreni na miste za mnou prisla ze sem nehodu nezavinil ale ze je na tomto useku zakaz predjizdeni a ze nejnizsi pokutu co mi muze dat je 4500. O bodech nebylo ani slovo.
Tim ze sem byl z toho celkem vystraseny aby to neslo zamnou a uprimne sem o znacce zakaz predjizdeni vubec nevedel jsem s blokovou pokutou souhlasil a zaplatil na miste.
Doma jsem si vytahl zaznam z kamery z cele nehody a krom toho ze pani pri predjizdeni sotva blikla ve chvili kdy uz tocila volantem (takze 100% to nebyla moje vina) tak jsem prisel na to ze usek na kterem jsem predjizdel byl az za znackou konec zakazu predjizdeni ktera byla asi o 200m za nami.
Takze pokuta je neopravnena ale podepsal jsem.. Kdyby to zustalo jen u penez asi to necham byt ale po nejakych 14 dnech jsem se podival na vypis bodu na portalu obcana a vidim ze mam 6 z 12 coz me docela uz sere..
Je nejaka moznost se proti tomu branit ? Nasel jsem nejake zminky o opravnem prostredku proti pokutam v blokovem rizeni a na portalu dopravy jeste namitky proti zaznamu bodoveho hodnoceni ale uprimne ani jednomu uplne nerozumim komu co jak.

Diky za kazdou radu
« Poslední změna: 25 Srpna 2025, 20:37:27 od lukyrys »
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
Re:Blokova pokuta
« Odpověď #1 kdy: 25 Srpna 2025, 20:51:59 »

Šance na úspěch v přezkumném řízení by byla pouze pokud by fízlové něco v blokovém řízení podělali, např. udělili vám pokutu mimo rozsah stanovený zákonem, nebo pokud by v blokovém řízení projednali přestupek, který však v blokovém řízení projednat nelze.

Podrobnější pokec o blokovém řízení viz. https://is.muni.cz/th/q24rh/Kubisova_Lucie.pdf
IP zaznamenána

Quick

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 25 Srpna 2025, 21:58:46 »

Na základe toho, čo píše kolega nado mnou, to vypadá tak, že šanca na úspech je veľmi malá, keďže ste s vlastnou vinou súhlasili a fízlom papier podpísali.

Ponaučenie do budúcna - s ničím nesúhlasiť na mieste, nič fízlom nepodpisovať a počkať si na správní řízení, kde to môžete s kľudom riešiť, prípadne si nájsť aj právnu pomoc, ak by to bolo nutné.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 26 Srpna 2025, 07:56:53 »

Já bych úplně flintu do žita neházel, za pokus nic nedáte. Dostal jste pokutu za porušení něčeho, co omezeno nebylo, jako byste dostal trest za překročení padesátky, přestože na místě byla devadesátka. Ano, souhlas s blokem je v drtivé většině případů konečná, ale zde záblesk světýlka na konci tunelu vidím...
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 26 Srpna 2025, 08:18:20 »

A do budoucna studujte.. https://road-fens.com/category/fsm/
IP zaznamenána