30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: VÝZVA k zaplacení určené částky - TPL  (Přečteno 5851 krát)

Jojoba

• Zobrazit profil
Re:VÝZVA k zaplacení určené částky - TPL
« Odpověď #15 kdy: 24 Září 2025, 21:47:48 »

Studuji možnosti z větší šíře - nestálo by za úvahu oznámit, že porušení mělo příčinnou souvislost v malé dopravní nehodě ? Hlášení cajtům je nepovinné u malé škody, nepojízdnost technická nemusí být viditelná, svědek spolupachatel se dá najít...?
IP zaznamenána

sax

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 09 Října 2025, 12:41:51 »

@Behemot: Bohužel se v tomto případě prakticky jednalo o slepou ulici.
IP zaznamenána

sax

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 21 Prosince 2025, 16:34:50 »

Zdravím všechny! Tak věc má pokračování. Nyní mi došel Příkaz s tím, že jsem vinen, že je tam pokuta a doplatek a to po započtení přeplatku, který jsem posílal až po 30. dni. Odpor lze poslat do 8mi dní. Měl jsem zato, že jsou povinni mi v případě pozdní platby tu platbu obratem vrátit a poté žádat příp. pokutu ap. Příkaz viz příloha. Předem díky za tip, jak s nimi dále pokračovat.
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 21 Prosince 2025, 16:57:13 »

Změna ohledně nevracení pozdě uhrazených určených částek se do zákona dostala novelou https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2023-271#f7769094.
IP zaznamenána

sax

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 22 Prosince 2025, 17:16:40 »

Vidíte někdo cestu ven?
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 22 Prosince 2025, 23:52:08 »

Zkusit bojovat, tzn. podat odpor a pak argumentovat např. tím, že ve výzvě byl jiný přestupek - porušení zákazu vjezdu a teď je příkaz za zákaz zastavení.
IP zaznamenána

sax

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 23 Prosince 2025, 15:08:23 »

Zkusit to mohu. Otázkou je, jaká je šance na úspěch + neprodraží to ještě celou věc? Jinak předpokládám, že ta argumentace je v rámci odporu. Je to tak? Plus provedli započtení i když pokuta není pravomocná?! I to v rámci odporu? Předem díky!
IP zaznamenána

Šmarjá Josef

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 23 Prosince 2025, 19:36:31 »

Strana číslo tři dole: "Pokud bude obviněný rozhodnutím uznán vinným z přestupku, správní orgán mu uloží povinnost nahradit
náklady řízení paušální částkou, která činí 2.500,- Kč, a která se zvyšuje v případech, kdy je přibrán znalec."
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 26 Prosince 2025, 01:36:43 »

Ve výzvě Vám dávají za vinu porušení § 4, písm. c (řídit se světelnými, případně i doprovodnými akustickými signály, dopravními značkami, dopravními zařízeními a zařízeními pro provozní informace) a v té výzvě i přímo uvádějí „B1- Zákaz vjezdu všech vozidel v obou směrech".
Kdežto v příkazu je "B28- Zákaz zastavení", což je dost odlišné. Samozřejmě že pokud by hned napsali porušení zákazu zastavení, tak byste udal řidiče, který by se hájil tím, že šlo o ZASTAVENÍ VOZIDLA", ale protože jste si byl jistý, že zákaz vjezdu nebyl porušen, dál jste se tím nezabýval.
Ale kdoví, co je vlastně ve spise...
Já bych žádal zaslání správné výzvy (se správným popisem skutku), ale rozhodnutí je na Vás.
IP zaznamenána