30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: VÝZVA k zaplacení určené částky - TPL  (Přečteno 626 krát)

sax

• Zobrazit profil
VÝZVA k zaplacení určené částky - TPL
« kdy: 24 Srpna 2025, 03:02:23 »

Zdravím všechny. Dorazila mi výzva z MU viz příloha. Stalo se letos v lednu. Pokud máte někdo zkušenost s řešením podobných situací, určitě dejte vědět. Vím, že pojmout vše správně a na první dobrou není snadné. Cílem je minimalizace ztrát + poučení pro ostatní. Díky moc!
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
Re:VÝZVA k zaplacení určené částky - TPL
« Odpověď #1 kdy: 26 Srpna 2025, 21:32:05 »

Kladou Vám za vinu porušení značky B1, ale toto vůbec nemůžou řešit přestupkem provozovatele. Pokud by to chtěli řešit s provozovatelem tak, jak se má, museli by poslat žádost o výpalné kvůli stání, popř. automatizovanému tech. prostředku bez obsluhy (což asi nebude tento případ).
IP zaznamenána

sax

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 29 Srpna 2025, 22:51:54 »

Co mi tedy zde doporučujete? Nechat být, zaslat Odpor nebo něco jiného? Díky.
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 29 Srpna 2025, 23:48:59 »

Volba je na Vás. Kdyby to byl můj případ, zajistil bych si spis. Podrobně bych si prostudoval FSM na Road-fens.

Podle spisu bych potom pravděpodobně podal odpor. Počítal bych s tím, že SO1 pravděpodobně rozhodne vinen, SO2 to podrží a skončím správní žalobou u soudu.

Vše zvládnete sám. Jsou tu na to ilustrativní případy. Stačí hledat a věnovat tomu čas.
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 29 Srpna 2025, 23:58:13 »

Nebyl tady už nějaký podobný případ, kdy se MU snažil vyvozovat z porušení zákazu vjezdu to, že došlo i k neoprávněnému zastavení či stání ?
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 30 Srpna 2025, 00:56:39 »

IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 30 Srpna 2025, 09:46:09 »

Prej podle principu „a maiori ad minus“ ze zákazu vjezdu vyplývá i zákaz stání.
https://mv.gov.cz/clanek/stanovisko-mv-odpovednost-provozovatele-vozidla-pri-poruseni-dopravniho-znaceni-b1.aspx
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 30 Srpna 2025, 12:03:09 »

Předpokládám, že právníci MV si hravě výkladově poradí i s případem, kdy vozidlo bylo přivezeno ...
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 30 Srpna 2025, 12:21:20 »

Teď jsem na to myslel. Reálně to vozidlo tam přivést na podválu a nahrát si to pro SO. Provozovatele soupravy za B1 nelze Sprdelizovat a provozovatele stojícího vozu taky ne.
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 30 Srpna 2025, 13:49:54 »

Já jsem ten argument z MV pochopil tak, že podle jejich názoru, ze zákazu vjezdů vyplývá i zákaz zastavení. Proto je bezpředmětné, jestli se na dané místo vozidlo dostalo vlastní silou nebo na podvalu.
Přijde mi ale, že argumenty tohoto druhu jsou protiústavní. Viz. článek 2, odst 3 a 4
    (3) Státní moc slouží všem občanům a lze ji uplatňovat jen v případech, v mezích a způsoby, které stanoví zákon.
    (4) Každý občan může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.
Pokud by zákonodárce zamýšlel zahrnout do zákazu vjezdu i zákaz zastavení, bylo by to tak napsáno v příslušném zákonném ustanovení.

Dále by bylo možné argumentovat, že aplikace komplexních právních principů typu „a maiori ad minus“ v kontextu zákon o provozu na pozemních komunikacích je v rozporu s bezpečností provozu na pozemních komunikacích. Pravidla provozu na pozemních komunikacích by měla být jasná a srozumitelná každému i bez toho, aby musel strávit několik let studiem práva.
« Poslední změna: 30 Srpna 2025, 13:57:42 od Urban. »
IP zaznamenána

sax

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: Dnes v 00:10:23 »

No přiznám se bez mučení, že nejsem právník a z výše uvedených případů a argumentů mi zatím nic relevantního nevychází. Ale jak říkám, nejsem právník.Pokud se někdo ze zdejších borců bude mít chuť utkat s terorizujícím šimlem, tak dejte vědět. Předem VELKÉ díky!
IP zaznamenána