30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Dá se tohle ve správním řízení prohrát?  (Přečteno 2985 krát)

parekwk

• Zobrazit profil
Dá se tohle ve správním řízení prohrát?
« kdy: 07 Srpna 2025, 15:17:01 »

Zdarvím vespolek!

Prosím o názor zkušenějšího bojovníka za svá práva, než jsem já.

Dnes odpoledne jsem přišel k autu a byl na něm lísteček od strážníka městské policie, na kterém je uvedeno tvrzení, že jsem nerespektoval dopravní značku B 28 "Zákaz zastavení". Toto tvrzení považuji za nepravdivé, ale rád bych znal názor vzdělanějších.

Jedná se o šedé Volvo na tomto obrázku: https://imgur.com/BMtIM8Z
Pro kontext zasílám později vyfocený obrázek značení z větší dálky (už bez mého auta): https://imgur.com/ZFWkce9

Z mého pohledu značka zakazuje zastavení v průjezdu z parkoviště na dvůr, uvnitř dvora již žádnou platnost nemá a zákazy uvnitř dvora jsou řešeny žlutým vodorovným značením. Na straně, kde stojí moje auto, ovšem žádné takové značení není, stejně tak jsem nechal 3,5m na průjezd kolem mého auta do brány atd., tudíž si myslím, že jsem neporušil vůbec nic a auto jsem zaparkoval v souladu se zákonem.

Strážník naopak zřejmě žije v přesvědčení, že tato značka utváří jakýsi pás o šíři 8 metrů, jenž se táhne kolem obvodu zeměkoule a její platnost končí až státní hranicí České republiky.

Má smysl se bránit ve správním řízení?

Díky!
« Poslední změna: 07 Srpna 2025, 15:19:09 od parekwk »
IP zaznamenána

Yea

• Zobrazit profil
Re:Dá se tohle ve správním řízení prohrát?
« Odpověď #1 kdy: 08 Srpna 2025, 10:37:37 »

Podle mě značka získala dodatkovou tabulkou funkci kterou popisujete, tedy zákaz zastavení podél/při kolmici 8m vpravo od ní. Pokud by zákaz zastavení měl být platný "za" značku, tam kde např. stojí Volvo, jednak by měla být umsítěna vpravo a druhak bez dodatkové tabulky, nebo s tabulkou E8A.
IP zaznamenána

parekwk

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 08 Srpna 2025, 12:10:56 »

Podle mě značka získala dodatkovou tabulkou funkci kterou popisujete, tedy zákaz zastavení podél/při kolmici 8m vpravo od ní. Pokud by zákaz zastavení měl být platný "za" značku, tam kde např. stojí Volvo, jednak by měla být umsítěna vpravo a druhak bez dodatkové tabulky, nebo s tabulkou E8A.

Díky moc za potvrzení! Budu se tedy bránit ve správním řízení.
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 08 Srpna 2025, 12:24:43 »

Také by bylo vhodné z pasportu komunikací té obce zjistit, jestli se vůbec jedná o pozemní komunikaci.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 11 Srpna 2025, 09:16:56 »

Příště to dejte ještě dva metry doprava, na tu trávu, a máte z toho zábor, který se řeší "neotravuj"..
IP zaznamenána