30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Parkování v Brně bez kotouče  (Přečteno 2121 krát)

Kulatakoska

• Zobrazit profil
Parkování v Brně bez kotouče
« kdy: 15 Července 2025, 22:01:10 »

Zdravím pánové, tohle je moje první akce, takže děkuji za trpělivost.
Věc se má tak.
Na podzim 2024 jsem v Brně zastavil a parkovišti s kotoučem (měl jsem drobné technické problémy s autem a tak jsem nedával pozor a nevšiml si cedule a nedal nikam viditelně).
V Lednu 2025 přišla upomínka za 600,- , že jsem vosel a nedal parkovací hodiny ( vosel jsem, protože jsem tuhle částku zaplatil, a podruhý jsem vosel protože jsem jí zaplatil po splatnosti)
Červen 2025 Příkaz - vinen - 2000,- (tady už se vosel probouzí a uvědomuje si že tuhle částku platit nechce)
Červenec 2025 Odpor + žádost o kopie spisu
Červenec 2025 kopie spisu přišla
Červenec 2025 rozhodnutí - odmítnutí o poskytnutí informací.

ted sedím a čekám co bude dál. Mám nějaké šance?
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Parkování v Brně bez kotouče
« Odpověď #1 kdy: 16 Července 2025, 00:49:24 »

Bez těch dokumentů je např. poslední položka poměrně nesrozumitelná.
IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 16 Července 2025, 08:15:59 »

Nahrajte se anonymizovaně všechno, co máte.
Důležité - proti rozhodnutí se podává odvolání, pro začátek ideálně blanketní. Podstatné je dodržet lhůtu, která je uvedena v poučení někde na konci rozhodnutí. Pokud chcete dál bojovat, nesmíte lhůtu promeškat.
IP zaznamenána

Kulatakoska

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 16 Července 2025, 21:35:13 »

včera jsem to již nestihl. zasílám v příloze vše důležité
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 16 Července 2025, 22:57:49 »

Takže 10.7. té žádosti o spis plně (?) vyhověli a o pět dnů později ji Rozhodnutím odmítli? Úplně nevím, jak to něčemu pomůže Vám, ale pokud byste po skončení řízení dal k dispozici jeho číslo, tak by se na to vyhovění mohli v budoucnu odkazovat ostatní žádající.

Vy se můžete odvolat proti tomu Rozhodnutí s poukazem na to, že jinou akcí SO bylo vyhověno, a zároveň asi můžete podat stížnost, že SO udělal něco, co je podle jeho vlastních slov nepřípustné. Ale na vlastní řízení o tom parkování to vliv mít nebude.

Tam je asi možno namítat nenaplněný materiální znak přestupku, protože pokud je tam od 8 do 17 možno stát dvě hodiny, tak v 8:34 těžko mohlo dojít k překročení té douhodinové lhůty.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 17 Července 2025, 05:40:18 »

Neřešil bych to (žádost o informace), stav, kdy na úřadu levá ruka neví, co dělá pravá, není až tak nevýhodný. Samo o sobě to je bizár, ale Brno, že.
« Poslední změna: 17 Července 2025, 05:43:09 od Eric »
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 17 Července 2025, 10:21:49 »

Tam je asi možno namítat nenaplněný materiální znak přestupku, protože pokud je tam od 8 do 17 možno stát dvě hodiny, tak v 8:34 těžko mohlo dojít k překročení té douhodinové lhůty.

Jenže je to stejný princip jako třeba na zoně C ( placená od 17 do 6 ) . Když vás bonzkára blikne v 6.30 ráno a nemáte v aplikaci zadanou RZ na hodinu zdarma, tak už letí výzva. Neřeší jestli jste měl nebo neměl nárok. Řeěí porušení povinnosti zaregistrovat RZ do systemu.  U parkovacího kotouče je to obdobné,
IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 17 Července 2025, 10:28:26 »

To odvolání proti rozhodnutí bych ale stejně podal, nejprve blanketní. Ať si parazit zaúřaduje, třeba vygeneruje nějaké chyby.
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 17 Července 2025, 11:30:49 »

Jenže je to stejný princip jako třeba na zoně C ( placená od 17 do 6 ) . Když vás bonzkára blikne v 6.30 ráno a nemáte v aplikaci zadanou RZ na hodinu zdarma, tak už letí výzva. Neřeší jestli jste měl nebo neměl nárok. Řeěí porušení povinnosti zaregistrovat RZ do systemu.  U parkovacího kotouče je to obdobné,

Mluvíme-li o Brně, máte na mysli zónu B?

V zóně C je dle https://www.parkovanivbrne.cz/parkovani-navstevnici přes den stání zdarma bez omezení a na dodatkové tabulce je povinnost platit omezena na 17-06. Takže v 6:30 povinnost platit není a tedy ani se někam registrovat. Nebo alespoň nevidím, z čeho by ta povinnost vyplývala. Dokonce i na tom webu píšou "Registrace není nutná v zóně C ani v době, kdy není parkování regulované (přes den, od 6:00 do 17:00)". To samozřejmě řidiče, co se řídí výhradně dopravním značením, úplně nezajímá, ale nevidím to s tím dopravním značením v rozporu.

A rozdíl oproti IP 13b bych tam viděl, protože IP 13c označuje placené parkoviště a v té zóně B je povinnost platit 0-24 a je možné si "zaplatit" hodinu denně zdarma sdělením RZ vozidla. Pokud to v 0:01 neudělám s tím, že do 1:00 mi ten den běží ta hodina zdarma, tak když se pak zaregistruju v 0:59, tak jsem se dostal na dvě hodiny. Obdobně v zóně C po páté odpoledne.

U IP 13b sice je formálně povinnost ten kotouč umístit a nastavit dobu začátku stání, ale kromě toho rituálu to má prakticky jediný účel, a to je možnost kontroly délky stání.

Samozřejmě netvrdím, že ten argument s nevyčerpáním té možné délky stání SO1, SO2, či soud uznají, zvláště v Brně. Ale Kostka se ptala na šance, a tohle je jediná, kterou vidím.
« Poslední změna: 17 Července 2025, 22:57:12 od solaris »
IP zaznamenána

Kulatakoska

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 17 Července 2025, 20:27:16 »

děkuji za rady. Ať to dopadne jakkoli, ve finále sem nahraju vše co mám.
A jdu na odvolání  :)
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 17 Července 2025, 21:04:11 »

Já se s dovolením na odvolání proti neposkytnutí poskytnutého spisu dívám jako na kontraproduktivní.
Vliv na řízení o přestupku je nulový a jediným výsledkem bude, že tahle paní už nikomu příště spis nepošle.
Zvažte, jestli to je to, čeho je třeba dosáhnout.
IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 17 Července 2025, 21:12:55 »

To je podobné jako s námitkou podjatosti. Na řízení o přestupku nemá vliv, parazit si jede dál svoje. Ale je to pro něj úkon navíc, má méně času škodit jinde.
IP zaznamenána

Kulatakoska

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 17 Července 2025, 21:15:38 »

dobrá poznámka. Vyřizují to dvě paní, první správní referentka (poslala spis), vedoucí oddělení právně ekonomického (poslala rozhodnutí-odmítnutí).
Zvážím to.
IP zaznamenána