30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: zamitnute odvolani - jak dal?  (Přečteno 3791 krát)

karasep

• Zobrazit profil
zamitnute odvolani - jak dal?
« kdy: 20 Června 2025, 11:42:01 »

Ahoj, chtel bych poprosit o radu.
SO2 zamitnul me odvolani, da se proti tomu nejak dale bojovat?
Pripadne zda to dava smysl.
Diky.
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
Re:zamitnute odvolani - jak dal?
« Odpověď #1 kdy: 20 Června 2025, 11:51:07 »

Dalším krokem je správní žaloba ke krajskému soudu. Pokud jste ale úřadu neoznámil řidiče, ale jen uživatele a nemáte nabito jinak (Spis jste viděl? V něm nic není?), moc šancí na úspěch Vám nedávám.
IP zaznamenána

karasep

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 20 Června 2025, 12:00:29 »

no je tam jedna vec v odvolani, se kterou si trochu vytreli zadek: v rozhodnuti datovanem dne 13.3.2025 se odkazuji na dokument, ktery byl odeslany dne 14.3.2025 a dorucen az 15.3.2025.
odvolal jsem se na zmatecnost rizeni, ale neuspesne... nic jineho jsem tam nenasel.
IP zaznamenána

karasep

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 20 Června 2025, 12:33:10 »

Respektive jsem nasel jeste jednu vec, ale nevim jaky to muze mit vliv.
Po odeslani meho odvolani zanesli do spisu dalsi dokument: overovaci list radaru platny v dobe prestupku, protoze puvodne byl ve spisu jiny (neplatny). Tedy rozhodnuti vydali v dobe, kdy ve spisu byl chybny list, po prijeti meho odvolani tam ale doplnili spravny.
Netusim, jestli to je pro me k necemu dobre ci nikoli...
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 20 Června 2025, 18:48:27 »

Můžete to prokázat? Nahlížel jste do spisu a máte kopii?

Pokud ano, rozhodně bych na oba body žalobu podal. Pokud ne, berte to jako poučení pro příště.
IP zaznamenána

bearsr

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 20 Června 2025, 18:54:45 »

Vím o podobném případu - v den nahlížení byl ve spisu neplatný ověřovací list. Zajímalo by mě jaké to bude mít v obou případech pokračování
IP zaznamenána

karasep

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 22 Června 2025, 21:41:08 »

ohledne toho overovaciho listu: dukaz mam, protoze mi jej poskytli oni. Rozhodnuti bylo udelane dne 13.3.2025, nasledne odeslano moje blanketni odvolani. koncem kvetna dorucen termin na doplneni odvolani, to odeslano 2.6.2025. Dalsi den mi v DS pristalo vyrozumneni od SO2, ze do spisu doplnili platny overovaci list, tj ve spisu byl do te doby neplatny... 12.6. poslali rozhodnuti o odvolani, kde vsechno zamitli - je v priloze na zacatku vlakna.
Ma to tedy smysl hnat dal?
Diky za rady
IP zaznamenána

karasep

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 22 Června 2025, 21:48:36 »

tohle napsali v zamitavem odvolani:
Odvolací orgán doplňuje, že v rámci odvolacího řízení byl nově do spisové dokumentace vložen nový ověřovací list použitého rychloměru č. 8012-OL-70438-23 platný od 29.06.2023 do 28.06.2024, který byl platný v době spáchání vytýkaného přestupku dne 16.06.2024. Ve spisu byl totiž vložen ověřovací list za jiné období, které nezahrnovalo den spáchání projednávaného skutku. Odvolatel byl o doplnění spisu o tento nový podklad písemně informován, když mu byla rovněž předložena kopie správného ověřovacího listu
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 23 Června 2025, 08:39:54 »

Dostal jste od SO2 po (současně s) informaci o doplněném ověřovacím listu výzvu k vyjádření, nebo Vás jenom informovali a bez dalšího vydali Rozhodnutí?

Podobná situace byla řešena v https://www.30kmh.cz/index.php?topic=13332.5.
« Poslední změna: 23 Června 2025, 11:50:22 od solaris »
IP zaznamenána

karasep

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 23 Června 2025, 08:59:36 »

ano, dostal jsme 5 dni se k tomu vyjadrit, coz jsem neudelal a po 5-ti dnech poslali rozhodnuti. Az v rozhodnuti bylo napsano, ze ve spisu byl chybny overovaci list.
Me spise zajima to, ze doplnili spis o dalsi skutecnost az potom, co jsem sve odvolani dorucil. To jsem jako mel doplnit odvoplani o dalsi bod nebo jaky by mel byt spravny postup?
PS: odvolaval jsem se proti platnemu rozhodnuti v te dobe, ale oni zmenili spis az po mem odvolani.
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 23 Června 2025, 09:02:58 »

Vložit nový ověřovací list do spisu jen tak mimochodem samozřejmě není možné, resp. takový list není platným důkazem, ze kterého je možné vycházet v rozhodnutí. Důkazy se totiž musí provést a o provádění důkazů mimo ústní jednání musí být účastníci včas vyrozuměni. Viz § 51 správního řádu.
Bohužel, NSS dovoluje úředníkům na procedurální záležitosti zvysoka kašlat, pokud dodrží alespoň to, že vložení papíru do spisu oznámí účastníkům řízení. Viz.  https://www.pravniprostor.cz/clanky/spravni-pravo/provadeni-dukazu-listinou-ve-spravnim-rizeni-mimo-ustni-jednani
« Poslední změna: 25 Června 2025, 11:13:54 od Urban. »
IP zaznamenána

karasep

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 23 Června 2025, 09:31:53 »

ok, a ma to nejakou moznost uspet v zalobe? nebo tim, ze to tam pridali sice pozde, ale prece, a informovali me o tom az potom co obdrzeli moje odvolani (jako by cekali, zda jsem si toho vsimnul nebo ne, a kdyz to v odvolani nebylo, tak to tam proste prilozili), je jako vsechno cajk?
diky
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 23 Června 2025, 10:41:55 »

Dle mého názoru je to porušení práva na spravedlivý proces, protože ten "důkaz" neprošel dvoustupňovým řízením - neměl jste žádnou možnost ho nějak rozporovat, ... Ale jak to uvidí soud je hod korunou...
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 23 Června 2025, 21:36:08 »

ano, dostal jsme 5 dni se k tomu vyjadrit, coz jsem neudelal a po 5-ti dnech poslali rozhodnuti...
Takže Vám oznámili, že doplnili ověřovací list a k tomu, že se můžete vyjádřit? Nebo to doplnění listu vůbec nezmínili a uvedli to až v rozhodnutí?
IP zaznamenána

karasep

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 24 Června 2025, 10:22:02 »

Nadepsaný odvolací správní orgán ve věci odvolacího řízení účastníka řízení XXX,
vyrozumívá jmenovaného ve smyslu ustanovení § 36 odst. 3 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád (dále jen „správní
řád”), že v rámci odvolacího řízení byl nově do spisové dokumentace vložen nový ověřovací list použitého rychloměru
č. 8012-OL-70438-23 platný od 29.06.2023 do 28.06.2024, který byl platný v době spáchání vytýkaného přestupku
dne 16.06.2024
Kopie doplněného ověřovací listu č. 8012-OL-70438-23 je přílohou tohoto dokumentu.
Odvolací správní orgán Vám proto touto cestou dává možnost vyjádřit se k této nové skutečnosti – podkladu,
před vydáním rozhodnutí o Vámi podaném odvolání, či se případně vyjádřit k podkladům rozhodnutí před jeho vydáním,
zároveň Vám ve smyslu ustanovení § 36 odst. 3 správního řádu, stanovujeme lhůtu k vyjádření do 5 dnů ode dne
doručení tohoto vyrozumění.
IP zaznamenána