30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: úsekové měření, oprava D11 (Poděbrady)?  (Přečteno 2627 krát)

AlBunda

• Zobrazit profil
úsekové měření, oprava D11 (Poděbrady)?
« kdy: 10 Června 2025, 18:31:57 »

Dobrý den ve spolek,

náhodoou nevíte zda na opravovaném úseku na D11 v úseku ze směru Praha na HK před Poděbrady zda je zde funkční úsekové měření?
https://kraje.rsd.cz/stredocesky/blog/2025/05/19/oprava-dalnice-d11-u-podebrad-zahajena/

Waze hlasí že ano, dnes jsem si dokonce všiml na konci opravovaného úseku, že stojí mobilní stožár s 3 kamery.

Otázkou je jestli úsekové měření by dokázalo rozpoznat, že levý pruh který je sveden do protisměru má max rychlost 100Km/h a pravý pruh který se opravuje a je zužen v původním směru má max povolenou rychlost 80 km/h, na konci převedený pruh z protisměru vrací zpět do svého směru a i v těchto místech je stožár s kamery..

IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:úsekové měření, oprava D11 (Poděbrady)?
« Odpověď #1 kdy: 18 Června 2025, 21:10:47 »

radary tam očividně jsou
na vjezdu do úseku je i příčná čára u vodorovného značení
na výjezdu jsem je nezaznamenal
levý pruh - veden protisměrem - mí taktéž na vjezdu čáry
ale minule jsem to studoval a dokážete se na vjezdu chovat za kamion který je přes SDP

jestli to je oficiální a funkční nevím, přes den je tam problém jet i těch 100kmh, protože pruh je plný těch, co jedou tak bezpečně, až jsou nebezpeční  8)
IP zaznamenána

unlimited

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 22 Června 2025, 11:48:42 »

ale minule jsem to studoval a dokážete se na vjezdu chovat za kamion který je přes SDP

Funknční a účinný to je, ale je to celkem nebezpečný. Zkoušeno pravidelně na virtuálním úseku mezi dvěmi úsekovkami na Jižní spojce v Praze za vás. Je lepší potrénovat skill než orvat bok auta a zrcátko přechodnou značkou vystrčenou do silnice nebo úchybnej manévr kamionu, okamínkovaný sklo/kapotu/nárazník apod.
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 23 Června 2025, 00:12:23 »

asi si nerozumíme,
tady se přejíždí přes SDP, kamiony pokračují bez přejíždění
jinak kamion jsem na virtuálním úseku JS už dlouho nepotkal, ty se vyrojí až za tím posledním, nevirtuálním...
myšleno tedy ve směru ČM
IP zaznamenána

unlimited

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 23 Června 2025, 03:33:33 »

Nevím, já mám tak nějak větší problém se 60 na D0 - Pražskym okruhu, kde opravdu nevím co zase vyváděj - když to nedávno postavili, ale naprosto nesmyslně a ještě měření okamžitě i úsekově. A máte pravdu - JS je díky právě D0 ozákazována (nebo prostě ztratily důvod?) pro kamiony - myšleno dodávky, BUSy apod. Ta 100 se dá na těch 4 km docela v pohodě udržet na tempo, tolerance tam taky bude nějaká. Soukromo-státní dálnici D4 snad vůbec nekomentuju, chybělo málo a mohli jsme tam jezdit s nonstop monitoringem. Takhle "jen" 1 respresivně sloužící úsekovka a ještě označená - pak už jen nezapomenout na nedávné opětovné přitažení šroubu - na rychlostkách 110, na dálnicích 130 a můžeme se radovat, že ten náš fašistát ještě neholí dohladka, ale jen přiholuje.
IP zaznamenána

AlBunda

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 23 Června 2025, 10:35:51 »

Otázka jak ta kamera je schopná vzít levý pruh vedený v protisměru.

Na silnici v levém pruhu čáry jsou, ale podle mě přes křoví a vzdálenost nemá šanci kamera RZ vzít.

viz foto & video
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 23 Června 2025, 21:00:04 »

to jim to křoví v SDP dost povyrostlo  :)
ještě nedávno byl právě potřeba vpravo kamion  8)
IP zaznamenána