30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: procesní postup v řízení s úřadem  (Přečteno 656 krát)

tajnos_agentos

• Zobrazit profil
procesní postup v řízení s úřadem
« kdy: 05 Června 2025, 08:36:16 »

Zdravím,
prosím o radu, jak nejlépe postupovat v řízení s úřadem a jak nejlépe reagovat na jejich písemnosti.

Stalo se toto:
1) pirátství v obci, na konci obce (vlevo pole, vpravo jeden barák, žádnej přechod, chodníky), 50m před značkou "konec obce" naměřeno policajtama 63km/h (po odečtení tolerance), ztotožněn, nátlak na podpis-nepodepsáno,
2) přišel příkaz,
3) žádost o zaslání spisu do DS,
4) poslali mě s žádostí někam (není to prý jejich povinnost), můžu se dostavit osobně v úředních hodinách,
5) podal jsem odpor ("ve výše uvedené věci podávám odpor"),
6) pozvánka na ÚJ,
7) omluvenka pro nemoc (úraz - neschopen pohybu - přesunu k ÚJ k jednání) a žádost o stanovení nového termínu
8.) úřad stanovil nový termín (po dobu pěti dnů se mohu přijít seznámit s podklady).
Na tom samém papíru mi ale oznámil, že už nashromáždil veškeré podklady pro rozhodnutí, tzn. oni už vědí, jak budou rozhodovat, aniž by měli moje vyjádření.

Dotazy:
O rychlosti 63km/h jsem se dozvěděl až z příkazu, policajt na místě přestupku mi ale řekl, že jsem jel přes 70km/h a tudíž mi mohl dát už vyšší sazbu pokuty. Dala by se tahle jeho lež nějak použít?

K celé té věci jsem se ještě nevyjádřil, úřadu jsem zatím posílal jen žádosti o spis a omluvenky. Na ÚJ jsem nebyl.
Je potřeba (nutné) se tedy vyjádřit v tomto stadiu řízení (nebo spíš je to lepší?) nebo až v odvolání? Když se nevyjádřím teď, budu moci se obhajovat i v odvolání nebo mi řeknou, že jsem se měl hájit hned od začátku, že teď už na to nebudou brát zřetel?

Když budu argumentovat podjatostí úřadu (ekonomická stránka věci), jak bude potom úřad postupovat nebo spíš, jak musí úřad postupovat? Musí se nejdřív zabývat tou podjatostí a vydat nějaké, třeba i zamítavé, rozhodnutí a teprve potom rozhodnout o vině z přestupku? 

Funguje ještě vůbec materiální stránka přestupku? Má cenu tímto argumentovat nebo to úřad nějak už nebere v potaz, protože je to spíš takovej evergreen?

Cílem mého snažení je především co nejvíce znepříjemnit úředníkovi jeho bohulibou práci, a samozřejmě poskytnou co nejméně finančních prostředků z mé kapsy směrem do rozpočtu obce.

Děkuji moc za vaše názory
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
Re:procesní postup v řízení s úřadem
« Odpověď #1 kdy: 05 Června 2025, 08:39:39 »

2) přišel příkaz, - přišel správně do DS nebo jste prokaučoval super chybu?

Dotazy:
O rychlosti 63km/h jsem se dozvěděl až z příkazu, policajt na místě přestupku mi ale řekl, že jsem jel přes 70km/h a tudíž mi mohl dát už vyšší sazbu pokuty. Dala by se tahle jeho lež nějak použít? - Máte to nahrané?

Je potřeba (nutné) se tedy vyjádřit v tomto stadiu řízení (nebo spíš je to lepší?) nebo až v odvolání? Když se nevyjádřím teď, budu moci se obhajovat i v odvolání nebo mi řeknou, že jsem se měl hájit hned od začátku, že teď už na to nebudou brát zřetel? - můžete (doporučeno) až po vydání rozhodnutí.

Funguje ještě vůbec materiální stránka přestupku? Má cenu tímto argumentovat nebo to úřad nějak už nebere v potaz, protože je to spíš takovej evergreen? - Můžete to zkusit, je to bodík navíc, ale samotné to nestačí, vytírají si s tím prdel...
IP zaznamenána

tajnos_agentos

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 05 Června 2025, 08:44:59 »

ad příkaz - ano, přišel do DS,

ad rychlost - ne, nahrané to nemám.
« Poslední změna: 05 Června 2025, 14:38:15 od tajnos_agentos »
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 05 Června 2025, 19:52:37 »

Tady bude záležet na jejich důkazu - kde konkrétně to změřili. Možná už to bylo za značkou nebo u značky.
IP zaznamenána