30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Kvalitní autoservis v Brně  (Přečteno 24444 krát)

Quick

• Zobrazit profil
Re:Kvalitní autoservis v Brně
« Odpověď #30 kdy: 11 Června 2025, 10:36:06 »

Výmena remeňových rozvodov väčšinou trvá 3-4 normohodiny. Ak to je niekto ochotný spraviť za 2000 Kč, tak si podľa mňa tiež neváži svoju prácu a je príliš lacný. Ono sa to totiž v prípade garážmajstra, ktorý pracuje sám na seba, nedá prehodiť na paušálny plat 500 Kč za hodinu práce, pretože medzitým musí riešiť komunikáciu so zákazníkmi a dodávateľmi dielov, fakturácie, administratívu, atď. Takže podľa mňa zo štandardného 8-hodinového pracovného dňa sa môže venovať samotnému servisovaniu max. 5-6 hodín denne, ak nechce tráviť v servise každý deň od rána do večera.

No a ak by sa teda dokázal venovať servisovaniu 5 hodín x 20 dní v mesiaci = 100 hodín, tak pri hodinovke 500 Kč sa dostane na 50k Kč ešte pred započítaním odvodov a všetkých nákladov spojených s prevádzkou servisu. Preto mi hodinovka aj viac ako 1000 Kč nepríde prehnaná. Teda neviem, z akých lacných krajov ste vy, ale ja by som servis pre autá určite neprevádzkoval za čistý plat na úrovni predavačky v Lidlu :)
« Poslední změna: 12 Června 2025, 08:59:24 od Quick »
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #31 kdy: 11 Června 2025, 18:19:37 »

No tak 3-4 normohodiny to zřejmě trvá u lemer tady ve fyjalistánu a u vás na slovaču. Já sem za 3-4 hodiny rozebral většinu motoru (u řemenovejch rozvodů se bavíme jenom vo kladkách a napínáku, nic víc) a to sem to dělal poprvý v životě, nemám spoustu nářadí atd. Profík kterej ví a má všecko, tak to sháže a naháže raz dva. Jediný co sem dneska posral, tak sem povytáhl píst č. 1 špatným směrem a vyklouzly kruhy, takže už nejde ani zpátky do válca, error  ;D Ale prej si s tím snad nejak motoráři poradí. U tédle dýzlové děvky věřím, že by to asi na 3-4 hodiny být mohlo, páč je tam docela na hovno přístup, ten motor je velkej na malou kastlu. Ale 1,4ka ve fobyji? Ale NOTAK. I tak, kdyby si řekli 3-4 tisíce, asi člověk úplně nebude remcat. Ale dneska si kdejakej druhej neautorizá za tudle operaci řekne v klidu desítku jen to hvízde. Bez toho matrijálu (a eště hromada z nich bude dělat zle, když by si člověk chtěl donést svůj, u kterýho ví, co tam teda vlastně dává).

Dál je to taky samozřejmě votázka vouřadnické pakárny a zdanění, je v ojvropě spousta zemí, kde takovej živnostník to má velice jednoduchý a nemusí se s ničím čurákovat, takže tydle šílený prostoje nemá. Pokud je ve svým, tak výdaje jsou velice nízký (v podstatě nejaký energie a pak ND a spotřebka, kterou zdělá, a sem-tam kontrola/servis zvedáků a tak). Takovejdle servisák žádnou velkou administratívu nepotřebuje dělat, a komunikaca se zákazníkama je, že voni uhání jeho, jestli má kapacitu je vzít, opravdu se nemusí za nikým hnát von sám.

Servisy tady jsou fakt úlet, chápu sice problémy když jsou v nájmu a platí za to ranec, ale já se svejma krámama taky dávám za skladování stále víc (a musim mít stále víc krámů na svým skladě, pže VO jsou stále víc na hovno a mají skladem stále větší kšunt, už jenom věc jako nerezovej zemnicí/bleskosvodnej matrijál je prakticky výhradně na vobjednávku), a nikoho to taky nezajímá. Navíc jsou na mě kladený podstatně větší nároky, jak na servisáka - jemu stačí VL a praxe, já musím mít na sebe jako na osobu s kvalifikací a praxí eště platný osvědčení i oprávnění (v případě právnické osoby má oprávnění tato) a každejch pár let mě to stojí čas a prachy to vobnovovat. Odborná způsobilost je ověřovaná, takže musím znát a umět rozhodně víc a odbornějších věcí jak ten servisák. A přesto sou servisy permanentně s hodinovkou vo polovinu (i víc) dražší, a to ju zvedám permanentně 1× i 2× ročně.

No nic, koncem roku zvednu zas a na kecy zákazníků jim vodpovím přesně todle, že místo té pakárny si rači pudu dělat do lídla, kde budu mít ve výsledku podobný prachy (plus výhody, ke kterejm se ani neblížím) zcela v klidu.
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 12 Června 2025, 00:04:07 »

Já sem za 3-4 hodiny rozebral většinu motoru (u řemenovejch rozvodů se bavíme jenom vo kladkách a napínáku, nic víc) a to sem to dělal poprvý v životě,

A pak to nějaký chudák musel dávat další minimálně 4 hodiny do kupy. A to se vyplatí.

Fakt nechápu proč nezvednete sazbu už teď hned, třeba na dvojnásobek obyčejného lempla z garáže. Vždyť Vám to každý rád zaplatí, pokud je na Vaši činnost taky pořadník. A třeba dají ještě vejslužku.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #33 kdy: 12 Června 2025, 01:41:53 »

Coto meleš ty vořechu?  ::) panšéf mi znova zvopakoval, že má prej zákaz už cokoli dalšího brát, leda tak eště vomrknout, voměřit, přelíznout dosedací plochy, a tak - jednotlivejch komponent (blok, hlava, klika, písty); na celej motor že mají kapacitu asi tak za rok.  :o Volba byla docela jasná ::)
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

Yea

• Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 12 Června 2025, 09:06:43 »

Jezdim Hondy, tedy v Plzni, poté co se odstěhovali lidi - nadšenci/garážníci, kteří je umějí a už k nim špatně dosáhnu, jakýkoliv servis skončil. V podstatě ani prachy daleko nad rámec obecně platných cen za úkon, to nemění. Pochopil jsem, buďto známej, nebo svépomoci. Jiný varianty jsou z mé zkušenosti urban legend. Bohužel i autorizák - použitelný tak na dolití vody do odstřikovačů.
« Poslední změna: 12 Června 2025, 09:08:28 od Yea »
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 12 Června 2025, 15:23:16 »

Ano kvalita je opravdu otřesná - hlavně když netušíte jakou kvalitu dílů Vám tam dávají.  Řeknou, že je to origos a pak Vám tam dají nejlevnější z Polska co je za 1/10 ceny originálu

kam ale jezdit ?
Chtěl bych, aby mi řekli co tomu je, řekli cenu dopředu s variantama - než začnou opravovat.
A pokud si to u nich nechci nechat opravit, tak zaplatím cenu za diagnostiku, čas servisu na zjišťování závady.
IP zaznamenána

MatesBrno

• Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 14 Června 2025, 19:06:36 »

Quick + Hugo + MIKE

A to je přesně to, o čem se tu stále dokola bavíme.

Pokud autorizovaný servis ŠKODA účtuje za práci výměny rozvodů Fabia 1,4 16V - 2.554,- Kč bez daně, a pro garážového chytráka je to málo a nevážení práce, tak bude chyba někde jinde. Garážoví špekulanti bez současného vzdělání si naúčtují "X,- Kč za hodinu NĚJAKÉ PRÁCE", nikdo neví vlastně jaké. Při zdůvodnění přijde kreace eskamotérské žvanivosti lží, jak s Gola sadou a YOUTUBE v ruce - dělali týden.
Proč týden? Protože nemají podporu, přípravky, tým lidí, kteří za ně řeší zákazníky, marketing, a naúčtují si samozřejmě bambiliony.
U opravy řeší telefony a pak je průser nasnadě.

Jak mám uvěřit, že dostanu kvalitní díl? Není papír, není záruka. Takže předražená oprava s díly Made in China? + žádná reklamace, žádné účetnictví, nic. Systém hájený LUMPEM = Vaše slzy / naše peníze . Prosím žijeme v kapitalismu, ať si každý účtuje co chce, Třeba 10.000,-Kč na hodinu za práci od Opraváře zemědělských strojů z 1985.

Sennheiser popsal systém, který je běžný. Uvěřil a zklamal se. Já jsem mu poradil DRAK KUŘIM

Já už LOUPEŽNÍKY znám, stačí se jen na ně podívat, sledovat jejich neverbální a paraverbální projevy.

AUTO dovezu tam, kde mi vymění mé koupené díly a za MÉ PENÍZE bude hrát dle MÝCH NOT. Umca umca umcacaca.
Stejně žádný doklad ani záruku neuvidím, tak proč se nechat špekulantem okrádat?

Ale moc Vám děkuji, utvrdili jste mě v mé pravdě, že ve Fialovém krávství je to samý autopodvodník a špekulant
« Poslední změna: 14 Června 2025, 19:46:10 od MatesBrno »
IP zaznamenána