30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Stani u prechodu  (Přečteno 760 krát)

apaka

• Zobrazit profil
Re:Stani u prechodu
« Odpověď #15 kdy: 04 Června 2025, 10:55:21 »

Tak mám další posun. Po podání odporu se úřad snažil ho neuznat, protože jsem použil elektronickou podatelnu s kvalifikovaným certifikátem a tvářili se, že to nespňuje požadavky správního řádu, což nakonec po mém vysvětlení a odkazech do zákona č. 297/2016 Sb. asi pochopili, že splňuje, protože mi dnes, 3 dny po zaslání vysvětlení, přistálo v e-mailu níže uvedené Seznámení s podklady pro rozhodnutí, což mi nepříjde ani jako Ústní jednání. Nikde v tom nevidím ani nic o akceptaci odporu či zrušení příkazu, ale možná to nespecifikují a jen jedou dál... Přijde mi, že nyní možná správní orgán dělá chybu, protože narozdíl od předchozí korespondence, která šla doporučenou poštou, se rozhodli mi poslat jen prostý e-mail. Na vysvětlenou - nemám DS, používám elektronický podpis ve směru k úřadům a zatím žádný si netroufl použít stejný způsob obráceně.

Takže nyní je otázka, jak na toto reagovat. Mám se jít teď před udaným termínem podívat do spisu, mám se dostavit na určené místo dle výzvy, mám to ignorovat?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 04 Června 2025, 11:21:51 »

Tak mám další posun. Po podání odporu se úřad snažil ho neuznat, protože jsem použil elektronickou podatelnu s kvalifikovaným certifikátem a tvářili se, že to nespňuje požadavky správního řádu, což nakonec po mém vysvětlení a odkazech do zákona č. 297/2016 Sb. asi pochopili, že splňuje...

Proč jste jim to vysvětloval? Už to mohlo být vyhrané. Stačilo počkat do výročí a podat žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti (případně pak i nečinnostní žalobu).
IP zaznamenána

apaka

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 06 Června 2025, 08:37:50 »

Protože mi to přišlo jako adekvatní reakce, kdyby mi odpor neuznali, nevratně by mi to napařili a do této situace jsem se nechtěl dostat. Poslali výzvu k nápravě a na tu jsem reagoval. Jestli jsem to udělal špatně, tak s tím teď už nic neudělám. Maximálně se to může použít vše dohromady u odvolacího orgánu, že s průběhem řízení byl problém od samého počátku a úřad nepostupoval korektně.

Co tedy teď s následujícím postupem? Můžu poprosit o reakci na mé otázky v minulém příspěvku?
IP zaznamenána