Dobrý den,
po delší pauze se obracím pro radu.
Minulý rok jsem byl kontrolován revizorem v Praze. Ukázal jsem sms jízdenku, kterou jsem si doopravdy zakoupil. Revizor na ní v rychlosti koukl a odešel. Zkontroloval jiného cestujícího a pak se vrátil ke mně, že jí chce vidět znova. Ukázal jsme mu jí a on začal rozporovat pravost jízdenku z důvodu, že odesílatel nebylo klasické jejich tel. číslo (902** či jak to mají), nýbrž moje dual sim. (Mám v telefonu dvě sim karty a zobrazování sms blbne). Řekl jsem mu, že nesouhlasím a že spěchám na vlak na hlavní nádraží, který za chvíli jede a že to je normální sms jízdenka. Revizor si stál za svým, že je neplatná, jelikož je údajně přeposlaná, protože se tam neukazuje odesílatel jako u všech ostatních sms jízdenek. V rychlosti, protože jsme spěchal na vlak jsme mu dla obšanku, on si opsal údaje a dal mi růžový lísteček. Když jsem následně ddorazil domů, kontaktoval jsem dopravní podnik přes jejich formulář, kde jsem situaci popsal. Přiložil jsem kód sms jízdenky, čas odelsání, i čas kontroly, s tím, že revizor nedokázal pochopit že jízdenka je v pořádku platná, ale v rámci dvou sim v mém telefonu se špatně zobrazují. Odpovědí mi bylo, že mám kontaktovat někoho jiného. Přeposlal jsem danou konverzaci na další email (advokati.pro), nedostal jsem již ale žádnou odpoveď. Po cca půl roce mi došel dopis (nedoporučeně), ve kterém byla předžalobní výzva pro uhrazení pokuty + 400 nějaký poplatek + dalších asi 500-600kč. Dopis došel od stejné společnosti, tj. advokati.pro, kteří asi řeší pokuty pro dopravní podnik v Praze. Popsal jsem jim opět situaci, a odpověď byla, že mi přeposlali cestovní řád a že podle lístečku a dat od revizora jsem nepředložil jízdenku (vůbec neřešili moje body, že jsem předložil správnou, údaje z jízdenky atd.). Nyní, po cca dvou měsících mi dorazil další dopis, tentokrát již od rozhodnutí soudu - příkaz k úhradě, kam to společnost podala. Požadují uhrazení pokuty (1500) + 400 náklady soudů + další náklady na právní zastoupení. Celkově to vychází na cca 3900Kč. Moje otázka zní, jelikož jsem si jízdenku opravdu kupoval, předložil jsem jí, mám k dispozici přesný čas i kód sms jízdenky + telefonní číslo na kterém byla zakoupena, je šance se skrze odvolání ubránit, nebo raději uhradit v tomto stavu? V životě jsem nejel na černo, nepřijde mi fér obdržet pokutu kvůli tomu, že revizor neví jak funguje duální sim v mobilu a myslel si (pravděpodobně), že se jedná o nějakou sdílenou sms jízdenku.