30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Změřeno hlídkou v civilním vozidle  (Přečteno 10477 krát)

Fogyn

• Zobrazit profil
Re:Změřeno hlídkou v civilním vozidle
« Odpověď #15 kdy: 24 Dubna 2025, 12:45:37 »

Ten přestupek je "nechat auto BEZDŮVODNĚ s puštěným motorem". Oni to mají kvůli dobíjení hromady elektroniky. Nicméně pro "normálního" člověka je ten přestupek taky "v pohodě". Důvodem je třeba "nechtělo se mi to chcípat". To by samozřejmě u úředníka neprošlo, ale rozumnější člověk by řekl něco jako "mám starší baterku, nemusel bych znovu nastartovat"....
IP zaznamenána

Honza72

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 26 Dubna 2025, 19:30:30 »

Je zajímavé, že opice měli nastavený „automatizovaný režim“, přičemž svědek měření je uveden také „automatizovaný režim“. Opice měli mít nastavený režim manuální, když se rozhodli pustit se za autem jako hladoví psi. Ale nejsem si jistý, jestli to na zpochybnění platnosti měření stačí.
IP zaznamenána

Montgomery

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 06 Května 2025, 05:50:38 »

To je popsáno někde v návodu k obsluze? Nebo kde bych k tomu dohledal něco víc? :)
IP zaznamenána

Montgomery

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 04 Června 2025, 20:19:46 »

Dnes jsme byli na ústním, tak jsem navrhl výslech svědků a dodání návodu k obsluze radaru.

Jinak, všiml jsem si, že nikde ve spise není ofocená občanka a řidičák. Nemělo by to tam správně býti?
IP zaznamenána

Montgomery

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 01 Července 2025, 13:40:37 »

Dosud žádný výslech svědků neproběhl, tak vyčkávám, co bude. U ústního jednání jsme odmítli vypovídat a doplnili poznámku, že se k podkladům vyjádříme do třiceti dnů písemně. V pátek to bude třicet dní a vůbec mě nenapadá, co vlastně psát. Jediný co k případu mám, že spis považuji za nekompletní a s přestupkem nesouhlasíme. Přemýšlím, jestli má vůbec smysl něco takovýho psát, a nebo se prostě nevyjádřit.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 04 Července 2025, 18:35:08 »

Dejte tam námitky i z předešlé strany.
IP zaznamenána

Montgomery

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 11 Srpna 2025, 15:42:19 »

Přišlo rozhodnutí o vinně.

Při minulém (a jediném) ústním jednání jsem navrhl výslech svědků a dodání návodu k obsluze radaru. V sepsaném záznamu z ústního jednání jsou zapsány tyto dva odstavce:

"Správní orgán Vám sděluje, že v řízení nebude dále pokračovat shromažďováním dalších důkazních prostředků, jelikož přestupek, kterého jste se měla v důsledku svého jednání dopustit, považuje za dostatečně zadokumentovaný a spolehlivě prokázaný. Sankce za tento přestupek je dle zákona stanovena v rozsahu 2.000 Kč až 5.000 Kč.

Dalším krokem správního orgánu v tomto správním řízení bude provedení výslechu svědků, a to zasahujících policistů a dožádáním návodu k obsluze radarového zařízení.
"

Za prvé bych řekl, že si ty odstavce navzájem odporují, a za druhé mi připadá, že se tím druhým odstavcem orgán v podstatě zavázal, že výslech svědků provede a návod k obsluze dožádá. Nebo se pletu?

V rozhodnutí se k tomuto orgán vyjádřil takto:
"K uvedeným návrhům zástupce obviněné, správní orgán uvádí, že vyhodnotil návrh na provedení důkazu výslechem zasahujících policistů jako nadbytečný ve smyslu § 50 odst. 3 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, neboť tento nemůže přinést žádné nové skutečnosti, které by již nebyly obsaženy ve spise. Skutkový děj byl dostatečně popsán v oznámení přestupku sepsaném zasahujícími policisty a dále potvrzen v úředním záznamu o průběhu silniční kontroly. Obviněná se na místě k věci do oznámení přestupku nevyjádřila, avšak s obsahem oznámení se seznámila a svým podpisem jej stvrdila. Podle správního řádu je správní orgán povinen postupovat tak, aby zbytečně nezatěžoval účastníky řízení, přičemž není důvod provádět důkaz, který nemůže přispět k objasnění věci. a K věci navrhovaného důkazu, a to získání návodu k obsluze radarového zařízení správní orgán uvádí, že tento důkaz považuje také za nadbytečný, neboť nemůže přinést nové skutečnosti relevantní pro posouzení skutkového děje. Přístroj byl použit v souladu s platným ověřením a metodickými pravidly. Žádné konkrétní pochybnosti o způsobu obsluhy nebo funkčnosti zařízení nebyly vzneseny.........dle §50 odst. 3 správního řádu není nutné provádět důkaz, který by nemohl ovlivnit rozhodnutí ve věci. Pokud je ve spisu ověřovací list nebo jiný dokument dokazující schválení a ověření zařízení dle zákona č. 505/1990 Sb., o metrologii, pak správní orgán vychází z toho, že přístroj měřil správně a podle metod schválených Českým metrologickým institutem. Návod k obsluze by tedy nepřinesl žádné nové skutečnosti.

To jako fakt?
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 11 Srpna 2025, 16:12:48 »

Už mi začíná být jasné, proč někteří účastnící správních řízení cítí potřebu posílat správní orgán do prdele :-)

Správní orgán se zřejmě řídí pravidlem, že papír snese všechno. Rozhodnutí je nepřezkoumatelné, založené na neprovedených důkazech. Úředním záznamem a oznámením přestupku nelze ve správním řízení samostatně provádět dokazování. Stejně tak tvrzení, že přístroj byl použit v souladu s platným ověřením a metodickými pravidly, nemá oporu v provedeném dokazování, protože neprovedli výslech zasahujících policistů.

Je možné, že prostě nestíhaj a zkoušej, jestli jim to takhle projde. Tož by nebylo od věci jim práci přidělat např. posláním stížnosti na evidentně lajdáckou práci orgánu.
« Poslední změna: 11 Srpna 2025, 19:41:05 od Urban. »
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 11 Srpna 2025, 17:13:37 »

Viděl jsem koně blejt, hada chcát, chodce předjíždět po dálnici. Ale tohle je masakr.

Není daleko doba, kdy bude jediná správná odpověď, že civilní orgán sdělí, že rozhodnutí k přesdržce a objetí auta klíčem správnímu orgánu je pravomocné.
IP zaznamenána

Jonas

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 11 Srpna 2025, 22:05:34 »

Jak koukám 1, svazek vynahradili pruhem v záhlaví, dosah 60m tzn oni byli fakt hodně daleko, ramer nastaven na pravo takže spíš by měli měřit protisměr, vidím tam kovový rozvaděč ve svazku - změřili vzdálené protijedoucí / nebo ve vašem pruhu vozidlo, jednak vlivem velkého dosahu a jednak toho rozvaděče = jednoduchá reflexe, nedodržení návodu. 2, úplně se nedá debatovat o tom, že by byla celá maska ve svazku 3, bylo to v zatáčce? A zkusil jste vypočíst že svírá vaše vozidlo s výhledem na fotce úhel 22° ( ve stejném místě jako máte vůz) za předpokladu měřicího vozidla rovnoběžného k vozovce?
IP zaznamenána

Jonas

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 11 Srpna 2025, 22:17:32 »

Nebo respektive, pochopil někdo jestli se ten svazek při left/right posouvá z leva do prava? Na všech fotkách a je jedno jestli left/right je vždy v levo. Věcí je ale že někdy dokážou mít klín někdy ne, jestli ono to není otázkou i toho, že se má i ta kamera hýbat left/ right. Potom při absenci svazku/klínu na fotce by se dalo uvažovat nad tím, že vlastně vozidlo nebylo v radarovém svazku ale pouze v poli ve kterém kamera sepla závěrku. Návod úplně neříká jasně co se stane když je hlava right ale kamera left. Nebo mě to uniklo?

Takhle se totiž zdá že v rámci right měli stát na opačné straně vozovky a měli jakoby fotit přes spolujezdce, nikoliv směrem přes řidiče. Za předpokladu že right/Left je z pohledu řidiče.
IP zaznamenána

Montgomery

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 12 Srpna 2025, 06:28:15 »

V zatáčce to není, je to víceméně rovinka, jinak jsem v mapě zkusil změřit ten úhel, a vychází mi něco kolem 8 až 10°. 22° určitě ne.
IP zaznamenána

Jonas

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 12 Srpna 2025, 18:28:19 »

Prosím uploadnete jak jste to v mapě změřil, těch 10° je podle fotky, jak máte auto pěkně vidět ze zadu a částečně bok, technicky nemožný na těch 60m dosahu. Vycházel jste z GPS bodů z fotky + baj očko kde by mohlo být vaše auto za tím rozvaděčem?
IP zaznamenána

Montgomery

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 12 Srpna 2025, 22:00:39 »

Tak posílám screen mapky, mám tam bod, kam ukazují souřadnice - je tam plácek kde je zastávka a taky odbočka k baráku - souřadnice ale směřují přímo na silnici, takže jsem udělal přímku z místa hned za čárou, kde by reálně mohli stát, a směřuji jí směrem, kde se zhruba mohlo nacházet vozidlo - podle fotky z radaru vozidlo akorát přesně zakrývá křížení s účelovou komunikací, na panoramě si ten pohled můžu docela přesně nasimulovat. V autocadu jsem si teda udělal přímky, a pak mezi nima změřil úhel. Nedokážu přesně odhadnout, kudy mám přímku směřovat, ale vychází mi něco mezi 6 a 12° - viz příloha. Úhel měřím v autocadu, nevymýšlím si ho.
IP zaznamenána

Jonas

• Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: Dnes v 08:18:12 »

a ta vzdálenost té přepony (kudy jde paprsek od měřícího vozu po měřený) je 53-60m? Nicméně je potřeba aby ta přepona končila ve středu vašeho jízdního pruhu (ve středu vašeho vozidla) a rovnoběžka vedla podél vozovky od měřícího vozidla. Nebude on ten váš vůz až za zastávkou (trošku víc v předu)? Mělo by to vypadat takhle spíše.
« Poslední změna: Dnes v 08:23:53 od Jonas »
IP zaznamenána