30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Příkaz, nedoručeno, dlouho nic, pak exekuce. Opravný prostředek?  (Přečteno 1610 krát)

Rada

• Zobrazit profil

Ahoj všem, potřeboval bych poradit s dalším postupem, jak se tomuhle bránit. Je to už dost hluboko v řízení, kam jsem se zatím ještě nikdy nedostal  :(.

Časová osa (jak jsem ji pochopil z dostupných údajů):
léto až podzim 2022 (pravděpodobně) - speeding na automatizovaném měření ve Vimperku
potom - MÚ Vimperk pravděpodobně odeslal výzvu - je možné že byla doručena do DS a ignoroval jsem ji, je možné že nebyla doručena vůbec
prosinec-leden 2023 - MÚ Vimperk vydal příkaz - 100 % nedoručeno do DS (ověřil jsem v historii datové schránky, nic tam od nich nebylo)
dlouho nic
březen 2025 - celní úřad v místě mého bydliště vydává exekuční příkaz na srážky ze mzdy, doručeno zaměstnavateli, tam to "jen vzali v potaz a neinformovali mě"
duben 2025 - ve výplatní pásce za březen jsem objevil srážku ze mzdy, začal jsem se zajímat co to má znamenat a teprve tehdy jsem se dozvěděl aspoň o exekučním příkazu z března (z něj jsem se dozvěděl přibližnou timeline, neboť nabyl právní moci 25.01.2023, a ukladatele - je tam uveden MÚ Vimperk).

Mám celkem jednoduchý dotaz - co teď?  :D
- ano, určitě sehnat spis z Vimperku. Bude teda celkem problém zajet pro něj, je to pro mě cesta tam a zpátky na celý den, ale přes datovku ho z nich samozřejmě nedostanu, vím. Budou ho tam ale pořád mít, i když je to "přestupek" z let 2022-2023? Případně má smysl se tam dopředu ohlásit? Tady je cílem čistě dostat spis, ne je zkoušet nachytat na tom, že mi ho neposkytnou, to už je teď k ničemu
- jaký je pak vhodný opravný prostředek? (obnova řízení? žaloba ke krajskému soudu?) Jsem si fakt jistý že mi příkaz doručen nebyl. DS FO mám nepřetržitě už asi 10 let, pořád dostupnou, nikdy jsem ji neznepřístupňoval. Stopro tam příkaz neposlali. Nevím jak ohledně předchozích výzev, je možné že jsem je ignoroval.
- do kdy "to začít řešit", neblížím se už nějakým lhůtám na promlčení? je to už dva a půl roku staré, ale o srážce ze mzdy a potažmo celém předchozím vývoji jsem se skutečně dozvěděl až minulý týden.

Díky moc
R.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Příkaz, nedoručeno, dlouho nic, pak exekuce. Opravný prostředek?
« Odpověď #1 kdy: 12 Dubna 2025, 12:18:24 »

Pokud příkaz skutečně nebyl doručen, máte to předem vyhrané. Nebyl ale doručen jiným způsobem?

Optimální postup:

1. Sežeňte kopii spisu. Zajímá Vás zejména příkaz a doručenka, ale nechte si udělat kompletní kopii celého spisu. Pokud to máte z ruky, poptejte nahlížení.
2. Nahlédnutím do spisu, bude příkaz doručen. Do 8 dnů podejte odpor (netřeba jakkoli argumentovat nebo odůvodňovat).
3. Vyčkejte cca měsíc a k SO2 podejte žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti SO1.
4. Vyčkejte cca měsíc a podejte nečinnostní žalobu.
5. Až SO1 vydá usnesení o zastavení řízení, požádejte o vrácení peněz (případně lze proti usnesení podat blanketní odvolání, ať se úřední parazit nenudí).

Mezi jednotlivými kroky ale raději konzultujte zde, ať se postup případně přizpůsobí aktuálnímu vývoji kauzy.
IP zaznamenána

Rada

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 12 Dubna 2025, 13:25:29 »

Díky za pozitivní zprávy! Provedu. Zajedu si tam pro spis sám, jen to vidím zhruba tak na další dva týdny, než si uvolním vhodný pracovní den... Ale když tak extrémně netlačí čas, snad nebude problém ;-).

Pokud příkaz skutečně nebyl doručen, máte to předem vyhrané. Nebyl ale doručen jiným způsobem?
To bych se fakt extrémně divil. Nemám zřízenou žádnou "doručovací" adresu, ani dosílku na poště a na adrese mého trvalého bydliště se nezdržuji ani já, ani kdokoli jiný z rodiny nebo tak někdo, kdo by mohl dopis třeba omylem převzít nebo kdo by mohl potkat pošťačku a odmítnout převzetí.
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 12 Dubna 2025, 15:00:40 »

Případně si základní informace o doručení můžete vyžádat přes 106.
Spíše mne mate , že 100% víte, že příkaz nebyl doručen do DS - "ověřil jsem v historii datové schránky, nic tam od nich nebylo" , ale nevíte jestli tam došly Výzvy.
IP zaznamenána