30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Oznámení o zahajení žízení  (Přečteno 370 krát)

michajlic

• Zobrazit profil
Oznámení o zahajení žízení
« kdy: 10 Dubna 2025, 07:24:27 »

Ahojte,
toto mi přišlo od úřadu.
Oznámení o zahajení řízení.
ptají se zda chci ústní jednání.
Odpoved čekají do 16.4
Kdyby to nebylo přes celej ovcestán tak neváhám ale takhle nevím.
Ale zase se může zdržovat přes nařízené ústní jednání ( nemoc, zmocněnec,...).
Moc děkuji za vaše rady.
parazitům zmar.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Oznámení o zahajení žízení
« Odpověď #1 kdy: 10 Dubna 2025, 08:13:30 »

K taktice obrany by se hodilo více informací, co se stalo, jako ne úplně běžné působí nejistý čas přestupku a řešení na úvod jinak než příkazem.

Byl jste řidičem? Byl jste zastaven a ztotožněn? Je možné, že existuje záznam z stacionární kamery nebo fízlího vozidla nebo od práskače?

O ústní jednání sice můžete požádat, ale není automatické, že bude nařízeno. Je to jen povinná copy/paste vata, aby si splnili požadované. Pokud si orgán myslí, a zde evidentně ano, že má nějaké důkazy, tak budete muset argumentovat, co ústní jednání přinese. Celý ten dopis je ve skutečnosti o tom, že jedním dopisem zahájí řízení, uvedou všechna poučení a pokud se neozvete, tak ani nebudou vyzývat k dalšímu vyjádření a rovnou vydají rozhodnutí. V tuto chvíli není co ztratit, určitě bych požádal (nejspíše zamítnou) o ústní jednání, kopii (zamítnou) spisu a lhůtu k vyjádření se k podkladům rozhodnutí.
IP zaznamenána

michajlic

• Zobrazit profil
Re:Oznámení o zahajení žízení
« Odpověď #2 kdy: 10 Dubna 2025, 08:28:58 »

Děkuji za odpoved.
Tu je víc info.
Byl jsem zastaven, ztotožněn. Fízlové to natáčeli na kameru v autě.  Ukázal mi nějaký pseudozáznam kde ani nebylo moje auto. A byla to dost mizerná kvalita záznamu.
Požádám o ústní jednání a kopii spisu. Pokud to půjde tak se tam stavím nebo někoho poprosím o nahlednutí do spisu.

IP zaznamenána