30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Měření  (Přečteno 1782 krát)

pavlis

• Zobrazit profil
Měření
« kdy: 09 Dubna 2025, 09:14:42 »

Zdravím, jsem asi  hlava děravá a vím to, takže mi to tu nemusíte psát ;D.Zapomněl jsem ráno po cestě, že dnes je speed maraton, tak jsem na 30 jel 40km/h a když jsem si všiml, že měří ručním radarem, zbrzdil jsem rychle na těch 33km/h. Dvě vozidla přede mnou jely 50km/h a řidiči byli zastaveni policií, mě nechali projet. Otázka tak zní, zda mám čekat dopis/výzvu, nebo mě nechali jet, protože mi pokutu dát nechtěli, což vážně pochybuju. Předem děkuji za odpověď. :D
IP zaznamenána

NotimeforBS

• Zobrazit profil
Re:Měření
« Odpověď #1 kdy: 09 Dubna 2025, 09:22:40 »

Se vší úctou, nebuďte předposraný. Stejně to už neovlivníte.
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 09 Dubna 2025, 09:25:49 »

Na 99% nic nepřijde. I kdyby něco přišlo, tak to bude výzva k podání vysvětleni, kde vám dají možnost přiznat se k tomu, že jste pirát a jezdíte 40kou na třicítce. Bude to tedy čistě na vás, jestli chcete dostat pokutu.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 09 Dubna 2025, 09:34:57 »

Nejednalo se o automatizované měření a nedošlo k zastavení a ztotožnění. Nic nepřijde. Pokud by přeci jen něco přišlo, je to předem vyhrané.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 10 Dubna 2025, 18:29:09 »

Vypadá to, že letos bude velká organizovaná snaha prohlašovat fízly za automat...

https://karlovarsky.denik.cz/krimi/rekordman-se-pri-speed-marathonu-hnal-stopadesatkou-prisel-o-ridicak-20250410.html

Policisté se rozhodli na žádost veřejnosti měřit rychlost i tam, kde se nedají bezpečně zastavit a kontrolovat vozidla. "Měření rychlosti bylo prováděno takzvaným automatizovaným způsobem, což znamená, že přestupky budou oznámeny jako obecná odpovědnost provozovatele obcím s rozšířenou působností. Tento způsobem byl prováděn po přechozí domluvě s jednotlivými správními orgány, které budou dané přestupky projednávat," vysvětlila policejní mluvčí.
IP zaznamenána

mungo

• OSBID
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 11 Dubna 2025, 10:22:06 »

Tak většina se nechá oholit. Ale já mám dojem, že jsem kdysi narazil na dokument, který tuhle praxi odmítal s odůvodněním, že když měří PČR, má rovnou zastavovat, protože projednávat přestupky hned s řidičem je mnohem výchovnější a zavedení objektivní odpovědnost nemá vést k rezignaci na postihování řidičů. Týkalo se to nějaké kauzy, kdy fízl nastavil trojnožku do automatického režimu a pak se jen dloubal v nose zatímco přestupky naskakovaly. Bohužel si už nevzpomenu jestli to byla nějaká metodika, správní rozhodnutí, nebo dokonce rozsudek. Ani dohledat se mi nic nepovedlo.
IP zaznamenána

Jor667

• Zobrazit profil
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 27 Dubna 2025, 19:34:27 »

Zdravím, jsem asi  hlava děravá a vím to, takže mi to tu nemusíte psát

Berte to jako upozornění, že se máte pro všechny případy připravit. Vhodné je pročíst si návody a případy na tomto fóru a také toto: https://road-fens.com/category/fsm/
IP zaznamenána