30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Neodevzdání Řp  (Přečteno 2080 krát)

Marty5698

• Zobrazit profil
Neodevzdání Řp
« kdy: 04 Dubna 2025, 17:03:04 »

Dostal jsem zákaz řízení na jeden rok,pracuji v Německu takže jsem kartičku neodevzdal a dál tam na ní bezproblémů jezdím. Nyní jsem dokončil nucený terapeutický program pro řidiče,byl hroznej nudnej vopruz, ale přežil jsem. Chci si v květnu požádat o prominutí zbytku trestu na polovinu,jenže můj spádovej úřad mě již stihl potrestat pokutou 2500 za neodevzdání řp. Příkaz nabyde právní moci v úterý 8.dubna,ta pokuta mi nějak nevadí,ale nebude to překážka pro druhý úřad,u kterého budu žádat o prominutí?Mám tedy podat odpor a snažit se zdržovat?Děkuji.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
Re:Neodevzdání Řp
« Odpověď #1 kdy: 05 Dubna 2025, 16:00:00 »

Nevím, jak to chodí u posuzování žádosti o prominutí, ale předpokládám, že si vyjedou Vaši kartu s přestupky a další přibyvší přestupek by mohl uškodit. Já bych asi spádovému úřadu zkusil napsat, že mi ukradli peněženku i s kartičkou, ale protože peněz tam bylo málo, tak jste to policii nehlásil. Asi to od pokuty nepomůže, ale oddálí to rozhodnutí. Samozřejmě nejdřív odpor (ten se neodůvodňuje). Záleží, jestli nevadí, že v případě prohry budete platit náklady řízení.
IP zaznamenána

Marty5698

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 06 Dubna 2025, 17:26:52 »

Děkuji moc. Poslal jsem odpor v pátek nepodepsaným emailem, zpět mě přišlo asi z nějakého automatu, že to mám do 5 dnů potvrdit podpisem to podání ,to tedy stačí si ten email vytisknou, podepsat a poslat poštou?Samozřejmě pokuta, ani náklady za řízení mě nevadí, stím jsem počítal,akorát ne,že po mě skočí tak ryhle. Jen prostě ještě musím na psychotesty a potom kdyby mě to zamítli jen kvůli neodevzdané kartičce, to by byl pech.
« Poslední změna: 06 Dubna 2025, 17:34:41 od Marty5698 »
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 07 Dubna 2025, 08:36:05 »

O krádeži jim nic nepište. Napište prosté "kartičku jsem neodevzdal, protože ji nemám". A ať si úřad dokazuje ztrátu jak chce...
IP zaznamenána