30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Parkování  (Přečteno 804 krát)

apmennos

• Zobrazit profil
Parkování
« kdy: 31 Března 2025, 21:23:24 »

Dobrý den, mám dotaz zda-li v jednosměrné ulici o šíři, že se zde vejdou 2 auta vedle, mohu stát na druhé straně od vjezdu do garáže. Pán už mi po druhé vypustil zadní gumu, že mu překážím ve vjezdu, jestli jsem ten špatný já nebo on.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Parkování
« Odpověď #1 kdy: 31 Března 2025, 21:36:18 »

Dle zákona: zbývají 3 metry a není to před vjezdem z místa ležícího mimo pozemní komunikaci?

Ohledně špatnosti: Překážíte mu? Pak jste ten špatný. Vypouští vám kola? Pak je špatný také on (a ještě hloupý, s vypuštěným kolem mu budete překážet o to déle).

Pro nějaké detailnější posouzení by to chtělo fotografii a/nebo špendlík v mapě.
IP zaznamenána

apmennos

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 31 Března 2025, 21:41:49 »

Děkuji za rychlou odpověď, stál jsem přesně u té lampy.

https://maps.app.goo.gl/w1uwpL3rnhJpsHgu5
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 31 Března 2025, 21:53:22 »

Pokud auto stálo úplně na kraji, pak tam 3 metry pravděpodobně zbyly (ale jen tak tak - bylo by optimální to na místě přeměřit). Co příště parkovat naopak na pravé straně, kousek před nebo za oním výjezdem?
IP zaznamenána

apmennos

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 31 Března 2025, 21:57:22 »

Ano stál jsem úplně u kraji a na pravé straně se zde nestojí, vždy se stojí na té levé. S parkováním trošku problém, jelikož je to velká škola a nejsou tu žádná parkovací místa.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 31 Března 2025, 22:29:03 »

Nejlepší by bylo se s pánem nějak domluvit. Eskalace konfliktu většinou nekončí dobře ani pro jednu stranu. Nebo třeba alespoň zajet půlkou auta na ten trávník.
IP zaznamenána