30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Aktualni nejlepsi postup reseni vyzvy primo od PCR?  (Přečteno 4303 krát)

Bobby

• Zobrazit profil
Aktualni nejlepsi postup reseni vyzvy primo od PCR?
« kdy: 17 Března 2025, 14:03:59 »

Prisla mi vyzva datovkou od PCR, dle paragrafu jde o vysokou rychlost bez ztotozneni. Organ si me zve na podani vysvetleni. Ovsem absulutne se mi tam nechce chodit at kvuli jejich natlakovym hram tak casu. Tedy je mozne podat vypoveded pomoci datove schranky? Kdysi jsem toto zkusil na obecni urad a proslo to.

Tedy v kostce:
1. mohu pozadat o poskytnuti informaci z rizeni na dalku tak aby mi organ poslal veskere informace a ja se mohl pripravit, ma toto pro me nejake nevyhodne konsekvence?
2. Je vyhodnejsi jim odepsat nebo jit na misto?
3. Jaky je aktualni nejlepsi postup? Bodove konto mam ciste ale rad bych si body zachoval a moc neplatil....

Ještě dodam průvodní test od orgánu
Citace
Ve věci porušení ustanovení § 18/4 zákona číslo 361/2000 Sb. o provozu na pozemních
komunikacích a o změnách některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a tím podezření ze spáchání přestupku v provozu na pozemních komunikacích podle ustanovení § 125c/1f,bod 3 zákona číslo 361/2000

Vás, jako provozovatele vozidla, podle ustanovení § 61 odst. 1 zákona číslo 273/2008 Sb., o Policii
České republiky, vyzýváme, abyste se dostavil za účelem podánívysvětlení.

Diky.
« Poslední změna: 20 Března 2025, 13:03:14 od Bobby »
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
Re:Aktualni nejlepsi postup reseni vyzvy primo od PCR?
« Odpověď #1 kdy: 17 Března 2025, 14:14:28 »

S policií se nebavíme. Nikdy. O ničem. Nereagujte. Pokud by Vám zavolali, mlčte. Vůbec nic jim neříkejte.

Pokud byste na ně chtěl být mimořádně slušný, odvolejte se na par. 37 Listiny základních práv a svobod, cituji: "Každý má právo odepřít výpověď, jestliže by jí způsobil nebezpečí trestního stíhání sobě nebo osobě blízké."
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 17 Března 2025, 14:17:15 »

Bodove konto mam ciste ale rad bych si body zachoval....
Pokud se nepřiznáte že jste řídil o body nemůžete přijít

3. Jaky je aktualni nejlepsi postup?
Ideálně takto:
https://www.30kmh.cz/index.php?topic=1491.msg12125#msg12125
PČR to ovšem později předá na úřad a proběhne další kolo.

Organ si me zve na podani vysvetleni. Ovsem absulutne se mi tam nechce chodit at kvuli jejich natlakovym hram tak casu.

Ano není radno tam chodit - mohli by se Vás pokusit identifikovat podle fotky z radaru.
IP zaznamenána

Bobby

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 17 Března 2025, 14:20:15 »

Mam sejne motto :) slusny byt nehci protoze slusny jde byt pouze k lidem ne organum statni moci, s temi se dle meho jedna dle zakona, nic vic, nic min.

Kazdopadne ze se obavam ze je moje povinost podat vysvetleni-reagovat, co se clanku 37 tyce, v nejakem takovem tonu jsem kdysi psal na urad a zadna odpoved zpet neprisla :)

Kazdopadne jsem Dfense ani nikdo kdo by se v tom chtel rochnit, mam na starosti spoustu jinych veci a proto na to chci myslet co nejmene a jit cestou nejmeniho odporu.

IP zaznamenána

Bobby

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 17 Března 2025, 14:41:33 »

Bodove konto mam ciste ale rad bych si body zachoval....
Pokud se nepřiznáte že jste řídil o body nemůžete přijít

3. Jaky je aktualni nejlepsi postup?
Ideálně takto:
https://www.30kmh.cz/index.php?topic=1491.msg12125#msg12125
PČR to ovšem později předá na úřad a proběhne další kolo.

Organ si me zve na podani vysvetleni. Ovsem absulutne se mi tam nechce chodit at kvuli jejich natlakovym hram tak casu.

Ano není radno tam chodit - mohli by se Vás pokusit identifikovat podle fotky z radaru.

Ano, tak v tom pripade si naprosto rozumime, mozna ta prezentace neni uplne na urovni ovsem zamerne se snazim nezavadet nikoho k zadnym zaverum ale spis si overit to co si myslim a co jsem  aktualne nacetl vcetne poslednich judikatur, rekneme ze homework jsem udelal ;) a chci si overit nejlepsi procesni postupy.

Co se tyde predani od PCR na obecni urad, posila obecni urad klasicky automaticke vypalne? Mam za to ze v tomto pripade to uz nelze, co tedy nasledne ocekavat a na cose pripravit? Ja vzdycky skoncil na prvni instanci :D

A diky za link na dokumenty.
« Poslední změna: 17 Března 2025, 14:43:12 od Fil »
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 17 Března 2025, 15:18:23 »

Nereagujte. Pokud se PČR bude cítit silná v kramflekách, předá to na úřad, od kterého dostanete výzvu udat řidiče, nebo zaplatit výpalné. Budete mít dvě volby:

1) pokud se tím nebudete chtít zabývat a věnovat tomu čas, zaplatíte a budete mít klid.
2) pokud se rozhodnete jim to osladit a čas tomu věnovat, nastudujete si návody na tomto fóru a na Road-fensu a začnete klást odpor. Úspěch není zaručen. Získáte ale znalosti, které se Vám mohou někdy hodit.
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 17 Března 2025, 15:19:47 »

Ano, podle toho par. 61 Zákona o policii, co Vám tam citují, je Vaše povinnost se na výzvu dostavit. Ovšem jediné, co PČR může, pokud se nedostavíte, je Vás předvést.

Oproti tomu úřad, který Vás případně bude předvolávat podle Správního řádu, Vám může hrozit pořádkovou pokutou.
IP zaznamenána

Bobby

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 17 Března 2025, 16:24:11 »

Diky panove, mel jsem za to ze nejlepsi postup je reagovat pres datovou schranku taktrka stejne jako je ramec dokumentu s odpoedi pro PCR ktery sem byl prilozen.

Zaroven pri dukladnem studovani jsem jeste nasel toto

Citace
Dle ustanovení § 5 odst. 1 písm. a) zákona číslo 251/2016 Sb., o některých přestupcích, se fyzická osoba dopustí
přestupku tím, že neuposlechne výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci. Za tento přestupek lze uložit pokutu do
10.000,- K

Z toho mi pripada ze je pro me vyhodnejsi odpovedet a dle §61 odst. 3 zákona č. 273/2008 Sb a pokud to chapu spravne PCR konci protoze je na mrtvem bodu anasledne vec pedava obecnimu uradu a ten posila vypalne.
IP zaznamenána

Bobby

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 17 Března 2025, 16:30:04 »

Ps muj prvotni napad byl nejdriv si pozadat o spis/detaily. Pokud na to mam teto fazi pravo a nasledne jim poslat §61 odst. 3 zákona č. 273/2008 Sb.,

IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 18 Března 2025, 09:54:23 »

Zbytečně se plácáte v nesmyslech. Prostě je ignorujte, to je pro vás, s vaším přístupem, nejbezpečnější varianta.

Neuposlechnutí výzvy tady vůbec nesouvisí, ta "výzva", kterou jste dostal je "jiná" než na kterou se vztahuje ta pokuta.
IP zaznamenána

Bobby

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 18 Března 2025, 15:04:48 »

Me to zajima nejen kvuli aktualnimu pripadu ale zajima me ten process jako celkem, a beru to jako update sveho field survival manualu ;)

zaroven se vas chci jeste jednou zeptat co je dle vas optimalni reseni a take proc protoze me to osobne zajima.

Vetsina kolegu doporucuje nereagovat, pokud je jediny mozny 'postih' opravdu jen predvedeni, tady chapu ze me PCR neda do patrani ale maximalne ke me posle hlidku. Konkretne me tedy zajima jaky je pro me i pro PCR procesne i praven rozdil v pripade ze se nedostavim pripadne ze budu reagovat na dalku pomoci datove schranky oznacenim osoby blizke.

Zajima me i zda je nejaky rozdil v obou pripadech co se tyce nejakeho aftermath tedy predavaji v obou pripatech vec na urad nebo ne? Je rozdil v reseni nasledneho reseni presupku od uradu?

Moc dekuji za odpovedi
« Poslední změna: 18 Března 2025, 15:21:19 od Fil »
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 18 Března 2025, 18:46:18 »

Myslím, že předvedení od PČR v takových případech je spíše raritní. Pokud by přece jen k tomu došlo, vždycky jim můžete říct, že předvedení je zbytečné, protože jim stejně nic nepovíte, s odkazem na již zmiňovaný čl. 37 LZPS.

Jinak je docela možné, že pokud nebudete reagovat, tak to ani nikam nepošlou a nechají to vyhnít. Druhá možnost je, že to pošlou na úřad, ale aspoň získáte čas.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 18 Března 2025, 20:10:14 »

Me to zajima nejen kvuli aktualnimu pripadu ale zajima me ten process jako celkem, a beru to jako update sveho field survival manualu ;)

Podle mně je to v zásadě jedno. Možná mne napadá zavolat tam a domluvit se na někdy třeba za dva-tři měsíce, že třeba máte nějaké zdravotní table a podobně a stále dokola se omlouvat dokud je to nepřestane bavit. Získáte tím čas na případné promlčení přetupku, protože dokud to šetří  PČR tak se promlčecí lhůta nepřerušuje.
Ale osobně bych je nenavštěvoval.
IP zaznamenána

Bobby

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 20 Března 2025, 12:23:48 »

Podle mně je to v zásadě jedno. Možná mne napadá zavolat tam a domluvit se na někdy třeba za dva-tři měsíce, že třeba máte nějaké zdravotní table a podobně a stále dokola se omlouvat dokud je to nepřestane bavit. Získáte tím čas na případné promlčení přetupku, protože dokud to šetří  PČR tak se promlčecí lhůta nepřerušuje.
Ale osobně bych je nenavštěvoval.
Ted nevim zda to myslite vazne nebo si delate legraci ;)  ;D
IP zaznamenána

Bobby

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 20 Března 2025, 12:25:22 »

Myslím, že předvedení od PČR v takových případech je spíše raritní. Pokud by přece jen k tomu došlo, vždycky jim můžete říct, že předvedení je zbytečné, protože jim stejně nic nepovíte, s odkazem na již zmiňovaný čl. 37 LZPS.

Jinak je docela možné, že pokud nebudete reagovat, tak to ani nikam nepošlou a nechají to vyhnít. Druhá možnost je, že to pošlou na úřad, ale aspoň získáte čas.
Tohle mi taky priapda jako nejsmysluplnejsi cesta, v pripade ze budu reagovat dost pravdepodobne budou reagovat takye.
IP zaznamenána