30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Křivé vysvětlení městského opicajta - jak podat stížnost  (Přečteno 1541 krát)

xmartjan

• Zobrazit profil

Řeším správní řízení (sprdel) zákaz stání v zoně mimo povolená parkoviště, kdy od samého počátku argumentuji zastavením. Potřeboval bych poradit ve 2 věcech:
1) dnes proběhl výslech opicajtů, jeden z nich (oznamovatel přestupku) zcela záměrně lhal v pro mě dost důležité okolnosti, kdy tvrdí, že jsem mu nepodal vysvětlení v době, kdy jsem je přistihl u svého vozidla, jak mi dávají lísteček. Naštěstí mám vše nahrané, kdy on sám mluví o tom, že jsem sice skládal náklad, ale nepohyboval se okolo vozidla a blablabla. Na to jsem mu zcela jasně na videu znovu řekl, že jsem jen složil náklad a hodlám odjet. Výpověď podepsal jako poučený svědek (lhal i v dalších věcech, které můžu dokázat). Jak podat stížnost/kam oznámit jeho přestupek křivého vysvětlení? Nikde jsem dobrou radu nenašel. Rád bych mu to osladil.

2) On v úředním záznamu sepsal, že tam byl s druhým strážníkem (chlapem) a toho si SO také předvolal, přičemž z videa je patrné, že druhým strážníkem je ženská s jiným osobním číslem. Jak tento přešlap městského idiota co nejlépe zformulovat? A mám se s tím vytasit už ve svém písemném vyjádření, anebo nechat do případného odvolání? Já vůbec nechápu, jaktože SO předvolává někoho jiného, když můj videozáznam má ve spise a dělá jakoby nic a vyslýchá někoho jiného...?!
« Poslední změna: 25 Února 2025, 20:28:02 od xmartjan »
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
Re:Křivé vysvětlení městského opicajta - jak podat stížnost
« Odpověď #1 kdy: 25 Února 2025, 20:37:43 »

To je tadle věc, nebo neco jinýho? Je to gesci zákona č. 251/2016 Sb. (Zákon o některých přestupcích):

§ 2
Přestupky proti pořádku ve státní správě vyskytující se na více úsecích státní správy

(2) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že úmyslně
a) uvede nesprávný nebo neúplný údaj správnímu orgánu anebo mu požadovaný údaj zatají nebo uvede nesprávný anebo neúplný údaj v čestném prohlášení u správního orgánu,
e) podá nepravdivou nebo neúplnou svědeckou výpověď ve správním řízení,
f) jako osoba podávající před správním orgánem vysvětlení o přestupku spáchaném jiným uvede nepravdu o okolnosti, která má podstatný význam pro rozhodnutí, nebo takovou okolnost zamlčí

Pravděpodobně to spadá do kompetence toho samýho oruadu, možná jinej kancl/patro. Pokaváď máte dostatečnou míru jistoty, že v tom lhal, klidně bych to nechal až do odvolání, kde to zevrubně popsat a rovnou tam výslovně uvést vznesení podnětu pro zahájení správního řízení s dotyčnou vosobou pro porušení tohoto ustanovení. Zároveň esli máte biiig cojones, tak to můžete eště vokořeni předáním této informace na velitela měštětek s doporučením provést interní šetření jeho činnosti, protože existuje důvodn podezření, že když lže jednou, tak lže furt, a po dobu tohoto řízení nech ho postaví mimo službu, s odvoláním na Zákon č. 553/1991 Sb. (Zákon České národní rady o obecní policii), § 4a (Bezúhonnost)  8)

Pokud lže i v tom, kdo tam s nim byl, tak to je jenom posílení jeho protiprávního jednání, samozřejmě argumentovat tím, že to je lež, pokud ten druhej se dostaví a bude křivě vypovídat, aniž by tam byl, tak dát podnět k zahájení řízení na oba dva a eště uvést žádost na předvolání té žencké jako svědkyně, aby je usvědčila z toho, že lžou voba :D (do všech řízení, jak vašeho, tak toho potom s těma dvěma)
« Poslední změna: 25 Února 2025, 20:39:37 od Behemot »
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

xmartjan

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 25 Února 2025, 21:06:50 »

Ano,je to ten stejný případ, ale on je od začátku tak zmatený, že se v něm někdy přestávám orientovat i já. Těch přešlapů a omylů ze strany měšťáků i SO je tolik, že je ve svých očích považuji za nějakou jejich zvláštní taktiku nebo strategii, i když je to asi jen jejich hloupost.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #3 kdy: 25 Února 2025, 21:33:47 »

Jsou tady mnohem mnohem komplikovanější věci, todle sloučit. A jak to teda dopadlo s tím ÚJ, kdo kdy kam přišel?
IP zaznamenána

xmartjan

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 25 Února 2025, 21:40:22 »

SO mě 2 dny volal na mobil (asi chtěla po měšťákovi řádnou pisemnou omluvu z jednání). Já telefon nebral, takže nakonec asi zjistila, že se spletla a přišli oba předvolaní měšťáci. Omlouvám se za nové téma, měl jsem to napsat do toho prvního.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #5 kdy: 25 Února 2025, 22:17:02 »

a voni tam nepřišli?
IP zaznamenána

xmartjan

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 25 Února 2025, 22:18:46 »

vždyť píšu, že přišli oba
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #7 kdy: 25 Února 2025, 23:32:31 »

voni marťani  :D
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 25 Února 2025, 23:52:26 »

Co se týká té křivé výpovědi opicajta, tak to je možná i na trestní oznámení, neboť kvůli křivé výpovědi Vám hrozí újma - trest od správního orgánu.
§ 346, odst. 2 trestního zákoníku.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #9 kdy: 26 Února 2025, 00:13:23 »

To se týká jenom výpovědi v trestních věcech, kde hrozí značný tresty. Todle je správní řízení, kde je to měkčí a na to je ten 251/2016 Sb.
IP zaznamenána

xmartjan

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 26 Února 2025, 12:30:17 »

voni marťani  :D

Jo takhle :-) ano,marťani přišli a dusili měšťáky, co to šlo, ale orgánu je to úplně jedno, prostě dej sem prachy a vypadni, důkazy nedůkazy
IP zaznamenána