30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Parkování v zóně zákazu stání mimo vyznačená parkoviště  (Přečteno 1352 krát)

Mikek

• Zobrazit profil

Asi po deseti letech jsem zavítal do centra Ostravy, zaparkoval na ulici, kde nebyl žádný zákaz, bylo to v souladu se vším a stálo zde desítky dalších aut. Po návratu k autu měla celá ulice za stěračem lísteček, že se provinili parkováním mimo vyznačené parkoviště v zóně zákazu stání mimo vyznačená parkoviště. Popravdě vůbec jsem netušil, že tam takovou vymoženost máme, až na google streetview jsem asi 3km od toho místa objevil značku s touto zónou. Důkladným pátráním jsem rovněž dohledal, že tam nejde dojet žádným způsobem, aby člověk jel kolem některé z těchto značek. Mám s úřady mizivé zkušenosti, tak se raději už dopředu ptám jak se chovat, až se mi ozvou. Můj lísteček těsně před mým příchodem k autu odvál vítr do kanálu. Nechci jim to dát zadarmo, protože tuhle zónu považuju za zmdrstvo.
IP zaznamenána

Lucc

• Zobrazit profil
Re:Parkování v zóně zákazu stání mimo vyznačená parkoviště
« Odpověď #1 kdy: 19 Března 2025, 09:35:38 »

Pokud se ozvou s příkazem, tak podat odpor. Mně zastavil řízení loni na podobné věci už SO1 - podle spisu bylo zřejmé, že na jedné cestě k místu, kde jsem nesměl stát, nebyla zákazová značka a já přijel právě tudy. Pokud máte jistotu, ideálně nafocené ty příjezdové cesty, tak poté v ústním jednání, které pokud vím musí být nařízeno, abyste nebyl krácen na právech, bych předložil důkazy vč. fotek jak jsem na místo dojel a pokud tam značka zóny nebyla... Pokud mají trochu rozumu a vy máte pravdu, že se tam dá dojet i bez možnosti vidět značku, tak to stopnou. Ale pozor, StreetView může být a bývá zastaralý, tím bych se neřídil. Potřebujete aktuální stav značení.
IP zaznamenána

Ropák

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 19 Března 2025, 10:55:39 »

... Důkladným pátráním jsem rovněž dohledal, že tam nejde dojet žádným způsobem, aby člověk jel kolem některé z těchto značek...

To vypadá, že kolega chtěl možná napsat "aby člověk NEjel kolem některé z těchto značek"

(?)
IP zaznamenána

Lucc

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 19 Března 2025, 13:25:25 »

To vypadá, že kolega chtěl možná napsat "aby člověk NEjel kolem některé z těchto značek"

To by ovšem vyžadovalo radikálně přehodnotit strategii. Nejspíše by šla použít argumentace s NEparkováním, ale záleží dost na tom, co je ve spisu, hlavně fotky a rozmezí času, který dokazují, že vozidlo stálo. Nebo využít pomoci Helmuta.
IP zaznamenána