30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Emisní policie INSID - je to legální? - jak se bránit buzeraci?  (Přečteno 25522 krát)

Ropák

• Zobrazit profil
Re:Emisní policie INSID - je to legální? - jak se bránit buzeraci?
« Odpověď #45 kdy: 11 Února 2025, 21:56:01 »

Já to tady vůbec nechci plevelit takovýma věcma, ale třeba N53 má úplně stejný proměnný sání jako N52, takže dvě DISA klapky. Ale OK, beru z5, tam nejsou katy malý na ten výkon a taky určitě nestojí jenom 50k. Já si právě původně říkal, že jde o nějakej čtyřválec, N14 nebo tak, (Mini, Peugeot), ale nikdy jsem s tím neobcoval (pánbů s námi a zlé pryč), ale koukám, že tam dle obrázků je pevný sání. Což mi tak po paměti bylo divný, když to má i starý "ieso" v e36.

A tím už končím tenhle offtopic  :D
« Poslední změna: 11 Února 2025, 22:10:25 od Ropák »
IP zaznamenána

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 11 Února 2025, 22:20:37 »

Je to stare bmw z dob kdy byl svet jeste relativne v poradku, jen jste o nejakou generaci kousek napred. Je to motor N62, takze neprimy vstrik a ma i promennou delku sani a dva katy, jeden pro kazdou stranu valcu. Na jakykoliv benzinovy primovstik od bmw nemam nervy, protoze to jsou jak to napsat slusne nevim, no tudy kazdopadne cesta nevede. N63 je totalni ultra srot, n53, n55 jsou drahe na udrzbu kdyz to na ne prijde co se tyce vytriku a cerpadla a navic loziska na klice, ojnicich, dekuji, tuhle ruskou ruletu hrat nehodlam. Az doslouzi co mam tak jsem v pasti protoze neni co koupit aniz by to nestalo prilis mnoho. Napric celym politickym spektrem, mozna nejakou ameriku nebo logana... V napravu od automobilek neverim.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 12 Února 2025, 00:43:18 »

Někde jsem si popletl typy motorů a technologií. Ale aspoň jsem si teď něco dohledat. Beru to jako zábavu. Aspoň to není stále o úřednické vrchnosti.

Celý vlákno je stále trochu mimo, když není zákon finálně schválen.
IP zaznamenána

Ropák

• Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 12 Února 2025, 01:10:11 »

To je jen otázka času, než se nastaví správné penězovody.
IP zaznamenána

root

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 12 Února 2025, 13:04:49 »

Jen taková myšlenka. Co kdyby se nějakou nešťastnou náhodou na OBD konektoru při takové kontrole objevilo na tom správném PINu napětí proti kostře třeba 2 kilovolty po dobu několika milisekund?  8)
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 12 Února 2025, 13:17:54 »

...na tom správném PINu napětí proti kostře třeba 2 kilovolty po dobu několika milisekund?
njn ale jak to udělat by se to nedalo následně odhalit i kdyby rozebrali auto do šroubku ?
IP zaznamenána

dj-bobr

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 12 Února 2025, 13:29:59 »

Nevím jak moc by to uspělo. Jednak na OBD2 jsou terminační rezistory (120ohm) kvůli odrazům na sběrnici, a jednak CANBUS transceivery mívají ESD diody, které přepětí svedou (do napájecích větví, kde jej doufejme pohltí nejbližší filtrační kondenzátor, popř. baterie).
Dělal jsem s MCP2515 CANBUS transceiverem a cokoli převyšující napájecí napětí šlo napřímo do kladné napájecí větve.
IP zaznamenána
automaticky mi tykejte, vykání je přežilá formalita

Ropák

• Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 12 Února 2025, 19:15:14 »

njn ale jak to udělat by se to nedalo následně odhalit i kdyby rozebrali auto do šroubku ?

Nemyslím že zrovna Vám by se jim zadařilo prokázat, že jste to namontoval Vy.
Ale jak již psáno výše, bude to asi technickej nesmysl. Nehledě na ty zvonkový dráty, co do zásuvky vedou.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 12 Února 2025, 22:58:27 »

No já to myslel spíše tak, že pokud připojí ne zrovna levný přístroj do mého auta a z něho se začoudí a bude zničený, tak téměř s jistotou nechají auto prozkoumat a jakmile přijdou na jakoukoliv úmyslnou změnu, tak mi to přišijou a nebude to levná záležitost...
IP zaznamenána

re4zon

• Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 13 Února 2025, 12:06:06 »

I za předpokladu, že je předem upozorním (a samozřejmě si to skrytě nahraju), že připojují na vlastní zodpovědnost? Nikdo je k tomu nenutí ani se jich o to neprosí. Buď to přejdou a pak jejich blbost, nebo se budou vyptávat a prostě jim sdělím, že mi servis sdělil něco jako "nějak vám to asi blbne".
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 13 Února 2025, 14:55:42 »

Nemohu si pomoci se zeptat - není o dost jednodušší mít auto, které projde? Ptám se jako nemechanik, neukamenujte mne.
IP zaznamenána

Ropák

• Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: 13 Února 2025, 15:51:41 »

Určitě ano. Pokud kupujete nový a točíte to po třech čtyřech letech, nemáte problém. Zbytek je loterie.
Další věc je, když jste třeba fanda konkrétního modelu a víte, že ten mívá potíže i v sérii, natož v úpravě. Tím teď fakt nemyslím nějaký tédéíčko "fčypu", ale opravdovou stavbu na custom ECU apod.

Ale abych to zase všechno hned nenegoval. Pokud je zadání "má to čtyři kola, volant a neprší do toho", pak i mezi starýma peklama za pár pětek se dá vybrat něco, co emisema většinou projde (VW TDI to samozřejmě není ;D).
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 13 Února 2025, 15:58:40 »

není o dost jednodušší mít auto, které projde?
Nebylo by lepší žít ve světě kde by nebyla korupce, policajti pomáhali a chránili, politici nekradli...? Abych odpověděl - ano, ale to by vám nesměli změnit limity, 5 let po tom co jste to auto koupil, na nesplnitelné hodnoty...  ::)
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #58 kdy: 13 Února 2025, 23:57:30 »

Pořád je na světě řada zemí, kde legálně smí na silnicu cokoli, co svítí, brzdí a zatáčí, a vůbec nikoho nic nezajímá, není potřeba s tím jezdit na nejaký kurvárny, nemusí to ani mít žádný papíry, dá se to postavit u sebe na dvorku nebo v garáží a takle s tím je možný jezdit. Proč je místo toho tady zkurvená totalita?
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: 14 Února 2025, 10:05:05 »

vypalne... Driv se o bezpecnost staral Al Capone a jemu podobni. Dnes se integrovali na mnohych uradech, justici a v zakonodarnych sborech.

A ted vazne, ja nesouhlasim uplne s tim aby jezdilo po silnicich cokoliv co ma kola a motor, uz tak ty ztuzeniny s urvanym vyfukem mne neskutesne sejou.
IP zaznamenána