edit:// 21.01.2025 6:04
Předem všem říkám, že mne neomlouvá nic když jsem řídil pod vlivem. Zkusím nastínit situaci. Nebudu popisovat celý děj událostí jelikož by to stačilo na nějaký béčkový román. Prosím, neodsuzujte mne.
Dne 8.5.2024 jsem byl u již bývalé přítelkyně, nazývejme jí třeba "A". Ke konci našeho vztahu začínalo i něco jiného , nazývejme třeba přítelkyně "B". Začal jsem se stýkat s jinou ženou, která věděla že ve vztahu jsem, dlouhodobém ale již nefunkčním. Byl jsem tehdy u ní, chtěl jsem to ukončit, ale nešlo mi to, večeře, vinko, něco ostřejšího. Poté měla asi půlhodinový telefonát, kdy odešla z obýváku do ložnice, nevěnoval jsem tomu pozornost. Poté přiletěla a vše to na mne vybalila a já šel s pravdou ven. Následovala hádka, nějaké facky z její strany, vyhození z domu. Sedl jsem do auta, vyparkoval z pozemku a jel jsem směr svůj domov. Volám přítelkyni B co se stalo, ta ať dojedu k ní, vedlejší vesnice. Byl jsem u ní, kecali jsme a já dostal chuť na cigáro, které jsem měl v autě. Jdu tedy ven před její dům, na cestě auto, vezmu cigára, zavřu a v tom se přiřítila před dům přítelkyně B moje již bývalá přítelkyně A. Začala opět hádka, že to myslím jako vážně a podobně, a z její strany opět facky, ale mnohem intenzivnější. Měl jsem poté podlitinu na pravém oku, zaslouženě. V tom mi přeplo, sedl jsem do auta a jel směr svůj domov. Jenže to mne nenapadlo, že na mne bude přítelkyně A volat její kolegy, jelikož je příslušnice PČR. Když jsem přijel před svuj barák, bytovka s oploceným pozemkem, vjezdovou bránou a když jsem chtel zacouvat na místo kde parkuji najednou ve vjezdu aouto a diskotéka a to jsem věděl která bije.
No a následoval rozhovor pane řidiči doklady, vystupte si, provedeme dechovou zkoušku, na to já že jsem auto neřídil, že ho pouze přeparkovávám, a že nehodlám dýchat na svém pozemku. Byla eště nějaká diskuse že oni vědí že jsem řídil, tak jsem jim řekl o přítelkyni A oni se na sebe jen podívali a v ten moment to ve mne hrklo. Dvakrát jsem jim fouknul ale nedostatečně a pak jsem již odmítl jak dech. zkoušku tak i odběr krve.
Kamerový záznam mají jak přijížděli k mému domu, v dáli nějaká světla, poté nic a až příjezd na pozemek kde mne odchytili v autě na místě řidiče. Odebrání ŘO na místě, oznámení na úřad, nic jsem nepodepisoval a na záznamu mají že jsem vozidlo neřídil, odmítal jsem požití a podobně.
Nemám k ruce kompletní spis, ale dopadlo to tak, že mi poslali rozhodnutí, kde mi ŘO odebírají na 27 mesíců a 38000 pokuty. Přitom karta řidiče téměř čistá 4 přestupky z toho jeden údajný držení telefonu. Tento případ jsem táhl téměř dva roky, kde mne ouřada Martynek uznal viným na základě svědectví PČR, sám je bývalý PČR no a od Té doby má na mne spadeno. Takže poslední přestupek před čtyřmi lety, kde mi za ten telefon naběhly 2 body a hned byly vymazány.
Jelikož jsem si nemohl dovolit být tak dlouho bez ŘO, zašel jsem na úřad, tam jsem se s panem Martynkem a Šteffkem domluvil na minimálním pterstu s tím, že mi ho po půlce vrátí a já souhlasil. 10.2.2025 jdu žádat o vrácení ŘO. Dostal jsem 25000pokutu + 2500správko + 2500 za neodevzdání řp
A o co mi jde:
1. Má význam, po vrácení ŘO a ŘP žádat o přezkum řízení?
2. Kdo řeší přezkum případu?
3. Vím, že úředníky naseru a v případě dalšího řešeného přestupku mi to dají sežrat i s krajským úřadem. Bydlím v Třinci a Magistrát Ostrava jsou pěkné svině a skoro vše jim vždy podrží, ale zajímala by mne i ta pokuta za neodevzdání i když jsem se na toto pořád odvolával a podával odpor.
Kdyby jste chtěli vědět více, klidně se ptejte.
Souběh událostí budu postupně doplňovat:
8.5 zastaven hlídkou PaCh a odmítnutí
13.5 doručeno rozhodnutí následovalo blanketní odvolání proti rozhodnutí
23.5 usnesení
26.6 rozhodnutí z krajského úřadu v Ostravě
25.7 rozhodnutí 02 následovalo odvolání 1.8
5.8 usnesení 02
30.9 rozhodnutí SO2
14.10 příkaz ohledně trestu a nejsem si vědom že bych pachum sděloval že jsem požil
6.11 rozhodnutí proti kterému jsem se již neodvolával s tím, že mi přislíbil odpoštění po 9 měsících
Nejhorší mé rozhodnutí bylo podepsat plnou moc s firmou zakazrizeni a jednat s panem Sieglem či paní Šedovou. Dal jsem na radu známého, kterého vysekali před cca pěti lety z rychlosti 102 v obci.