30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Rychlost 97 v obci - co se dá dělat?  (Přečteno 4917 krát)

oioioi

• Zobrazit profil
Rychlost 97 v obci - co se dá dělat?
« kdy: 07 Ledna 2025, 06:40:05 »

Zdravím - potřeboval bych poradit - co hrozí když neprásknu řidiče? Můžu přijít o řidičák jako provozovatel? Co se s tím dá dělat?

Výzva ke sdělení řidiče vozidla
Městský úřad ....., odbor dopravy, dopravní přestupky (dále jen „správní orgán“), jako věcně a
místně příslušný správní orgán podle ustanovení § 60 odst. 1 a § 62 odst. 1 zákona č. 250/2016 Sb., o
odpovědnosti za přestupky a řízení o nich, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o odpovědnosti
za přestupky“) Vás v souladu s ust. § 10 odst. 4 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních
komunikacích a o změnách některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o silničním
provozu“) vyzývá ke sdělení totožnosti osoby řidiče (tj. sdělení jména, příjmení, data narození a
bydliště osoby), která řídila Vámi provozované vozidlo, tovární značky ....
Správní orgán projednává přestupek dle § 125c odst. 1 písm. f) bod 2 zákona o silničním provozu, blíže
neustanoveného řidiče výše uvedeného vozidla a registrační značky ... , kdy řidič je podezřelý ze
spáchání přestupku ze dne 14.12.2024 v 17:50 hodin v obci ....
detektor 1, kde překročil nejvyšší dovolenou rychlost stanovenou zvláštním právním předpisem nebo
dopravní značkou v obci o 40 km/h a více. V uvedeném úseku, kde řidič rychlost překročil, je nejvyšší
dovolená rychlost 50 km/h, naměřená rychlost byla 100 km/h, po odečtu toleranční odchylky ± 3 km/h
byla rychlost 97 km/h. Vzhledem k tomu, že překročení rychlosti bylo zaznamenáno automatizovaným
technickým prostředkem používaným bez obsluhy, nebyl řidič uvedeného vozidla zastaven a zjištěn.
Vaši písemnou odpověď očekáváme do 5 pracovních dnů ode dne doručení této výzvy.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Rychlost 97 v obci - co se dá dělat?
« Odpověď #1 kdy: 07 Ledna 2025, 07:28:57 »

Když neprásknete řidiče hrozí vám jako provozovateli pouze pokuta  7000 - 25000 CZK.  Pokud úřad nevydá rovnou příkaz a spustí správní řízení bude to ještě o 2500 CZK vyšší. O body ani o řidičák Vám jako provozovateli nejde. POdle toho co mám odtud načteno bude pokuta někde okolo 10000 CZK.

Můžete zkusit bojovat - hledejte helo HELMUT, DEADMUT, spolupracující řidič - ale to poslední bych vzhledem k riziku nepředvídatelnosti ouřadů osobně neriskoval.
IP zaznamenána

oioioi

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 07 Ledna 2025, 08:17:40 »

Právě jsme spekulovali s moji pirátkou zda nejde o papíry v obou případech - pokutě se zatím nevyhneme tak nač si komplikovat život. O HELMUT nebo DEADMUT jsem přemýšlel. Nicméně zatím jsem si vyžádal spis tak abych mohl identifikovat " řidiče ". 

Ještě se pro zajímavost zeptám když tedy nedodržím lhůtu z výzvy tzn. 5 dní ani nepožádám o prodloužení tak mám čekat rovnou příkaz popřípadě správko s provozovatelem? Nebo je pravděpodobnější že úřad bude dodržovat lhůtu 60 dní od zjištění podezření na přestupek? V žádosti o spis jsem si nežádal o prodloužení lhůty na odpověď.

Děkuji
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 07 Ledna 2025, 20:13:14 »

Pokud by hned zahájili řízení s provozovatelem, jak píšete, byl by to pro Vás snadný WIN.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 07 Ledna 2025, 21:01:12 »

Mám za to, že žádná lhůta stanovena nebyla. Očekávání úředního parazita není dle mého názoru stanovení lhůty.

Taky by je šlo zkusit vyprovokovat na šach-mat.
IP zaznamenána

oioioi

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 08 Ledna 2025, 07:59:34 »

Stálo by za to tedy parazita vyprovokovat. Napsal jsem jim ve smyslu že si nejsem vědom a že chci kopii spisu abych si identifikoval řidiče ( pirátku neudám ). Snad to nebyla chyba...
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 08 Ledna 2025, 20:27:58 »

Raději jim napište, že nejste udavač a že řidiče nesdělujete. A pak chvíli počkat, jestli zareagují.
IP zaznamenána

oioioi

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 09 Ledna 2025, 06:28:52 »

Tak parazit je rychlí. Odepsal mi že:

K Vašemu podání správní orgán sděluje, že žádosti ve věci poskytnutí kopie dotčeného spisu
částečně vyhovuje a tímto poskytuje snímek vozidla RZ: ...  k možnému určení totožnosti řidiče vozidla. Vzhledem k velkému objemu dat, nelze zaslat všechny snímky, které jsou obsaženy v daném spisovém materiálu.

A že se můžu přijet si ten spis prohlédnout.

Snímek je bez viditelné SPZ a retušovaný tak že není vidět spolujezdec.

Odmítnu tedy udávat a počkám na další reakci? Nebo byste zvolili jiný postup?

IP zaznamenána

oioioi

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 14 Února 2025, 14:52:10 »

Tak mi přišel příkaz na 10k. Měli by ještě do 25.2 hledat řidiče - o přestupu se dozvěděli 27/12. Mám jim poslat šachmat? Platí to pořád?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 14 Února 2025, 15:37:24 »

Jak víte, že se o přestupku dozvěděli 27.12.2024?

Teď podat včasný odpor a udat řidiče. Ideálně existujícího, spolupracujícího.
IP zaznamenána

oioioi

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 14 Února 2025, 16:07:39 »

Parazit dal do spisu oznamení o podezření ze spáchání přestupku od MP. Tak z toho vycházím. Spolupracujcího řidiče asi nemám k dispozici - co když to hodím na sebe, ikdyž podle fotky bych zjevně lhal?
IP zaznamenána

Ropák

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 14 Února 2025, 16:12:23 »

Určitě bude lepší, když to bude jiná osoba.
IP zaznamenána

oioioi

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 14 Února 2025, 16:23:52 »

Zkusím teda sehnat nějakého reálného...
IP zaznamenána

oioioi

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 14 Února 2025, 16:57:08 »

Ještě si potřebuju ujasnit. Kdybych udal pirátku a ta se klidně i přiznala. Tak pokud nedodrželi tu lhůtu tak by to byl win?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 14 Února 2025, 18:37:15 »

Mám za to, že ano, neboť odložili předčasně. A na pirátku už také nemohou, neboť § 125g(1).

Pro jistotu sem ale dejte ten příkaz.
IP zaznamenána