30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: řízení v tuzemsku s nečlenským ŘP po zákazu hypoteticky  (Přečteno 99 krát)

razdvatřiaž11šlus?

• Zobrazit profil

Zdravím přátelé,

mám otázky jak je to teď a jak to vypadá s řízením nejen bez profesního průkazu (C,CE,T)
jsem společníkem (100%) a jednatelem společnosti

vyvstává pro mě otázka jízdy pro vlastní potřebu (babča potřebuje obrat třešně, číča uvízla na stromě) a potřebuji převézt plošinu nad 5000kg
ó nedej bože, že potřebuji shazovat sníh a rampouchy ve městě už zítra

po polovině doby zákazu řízení jsem obnovil pouze A,B  (vypršení všech trestů 2017-2026)
(mám tedy asi nevyslovený zákaz řízení BE, C, CE, T ,( o zbylé BE,C,CE,T jsem zatím s navrácením o znovunabytí nežádal))

mám ŘP nečlenského státu se skupinami BE,C,CE,DE,T

1.dříve než se dokopu k absolvování BE,C,CE,T se vystavuju nebo nevystavuju existenčním problémům?

2.až se dokopu k obnovení místního ŘP sk. C,CE,T jaké jsou místní zvyky s tolerancí jízdy s vlastním majetkem tedy bez profesního průkazu?

3. občas mi nemusí kvalifikovaný zaměstnanec dojít do práce včas, tedy obhajoba "ready to go" pro zabránění vzniku škody či újmy zdraví?

chápu, že odpovědi nejsou ničím závazné

děkuji, s přáním vše nej v roce 2025

IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
Re:řízení v tuzemsku s nečlenským ŘP po zákazu hypoteticky
« Odpověď #1 kdy: 04 Ledna 2025, 14:02:02 »

Zákaz řízení nemá nic společnýho s kartičkou, to je možná technický provedení (pže tady dodneška panuje jakýsi přesvědčení, že auto jezdí na plastový kartičky). Je zakázaná činnost, čili kartičky jakýkoli, pokud platí zákaz určité činnosti na nejakým území, přistižení při této činnosti na tomto území je prostě mařenka, hotovo.

Jediná výjimka je samozřejmě krajní nouze, čiliže, hrozí nejaká zásadní újma a jedete ju tam odvrátit. Důkazní břemeno je v tomto poměrně dost na vaší straně a samozřejmě lze očekávat značnej shitstorm a nutnost vynaložit úsilí k odvrácení tohoto.
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky