30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Potřebuji poradit  (Přečteno 6019 krát)

Busto

• Zobrazit profil
Potřebuji poradit
« kdy: 16 Prosince 2024, 11:46:38 »

Dobry den, Rozvazim jidlo na skutru. Mam jednu pokutu za rychlost 74 km/h, dojelo me cerne auto s policajtama, dali mi pokutu, to jsem podepsal a dali mi 4 body. Dalsi 4 body mi strhnuli po bouračce kdy jsem pry nedal prednost autu na krizovatce a vjel jsem do nej zboku. (Skončil jsem v nemocnici a vubec si nepamatuji co se stalo). A ted me zastavili policajti po tom co jsem projel krizovatkou a oni stali jako prvni auto pred ktere jsem se zaradil a rekli mi ze jsem projel na cervenou. Nesouhlasil jsem s tim a oni rekli ze to daji na spravni rizeni. Za jizdu na cervenou je 6 bodu takze to me vyboduje. Dival jsem se na www.bezbodu.cz a ti chteji 18 - 21 tisic za to ze me budou zastupovat. Myslite ze bych si je mel zaplatit, nebo to vybodovani dokazu sam zdrzet tak abych si stihl jeste neco vydelat nebo si zaplatit kurz proti smyku aby se me snizil pocet bodu?
« Poslední změna: 16 Prosince 2024, 11:48:33 od Busto »
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Potřebuji poradit
« Odpověď #1 kdy: 16 Prosince 2024, 11:55:39 »

Pokud zaplatíte bezbodu, pak s nejvyšší pravděpodobností přijdete o peníze i o body.
Až Vám něco přijde, požádejte o přesun do skryté části fóra (lde budete mít přístup poutze Vy a vybrané jádro členů), zanonymizujte to (viz návod) a dejte sem. Na základě toho Vám poradíme co dál…
IP zaznamenána

AlBunda

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 16 Prosince 2024, 12:41:17 »

zachovejte klid, jakmile něco přijde tak vyzvedněte poslední možný den uložení na poště. Ideální variantou je zřízení datové schránky.
Vše co Vám přijde oscanujte či vyfoťte a jak radí kolega výše a nahrajete sem (po anonymizaci) a ideálně do kuchyně (skrytá část fora)

Co se týká firem jako bezbodu atd. asi bych na ně klidně zapomenul, pokud budete dělat vše co se Vám zde bude radit tak si myslím že aktuálně není lepší společnost na řešení přestupků atd. než toto forum (viz zkušenost s mým případem, stačí hledat v historii).

Kurz bezpečné jízdy bych Vám ASAP doporučil, v případě že z nějakého důvodu by jste váš případ prohrál, tak se bude hrát ve vašem případě o body a prachy, pokud na kurz nepůjdete a případ projedete tak jste dojezdil..
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=ode%C4%8Det+bodu+kurz+bezpe%C4%8Dn%C3%A9+jizdy

« Poslední změna: 16 Prosince 2024, 12:42:57 od AlBunda »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 16 Prosince 2024, 13:07:57 »

Zajděte si na nejbližší CzechPoint a nechte si vystavit bodový výpis z karty řidiče. Ten sem následně v anonymizované podobě vložte.
IP zaznamenána

Busto

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 16 Prosince 2024, 14:02:02 »

https://ibb.co/pxgdck9
https://ibb.co/3rKjRp3
https://ibb.co/bPtw2vy

Stačí takto? Mám datovou schránku, můžu to v ní otevřít hned?
« Poslední změna: 16 Prosince 2024, 14:41:37 od Busto »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 16 Prosince 2024, 16:04:53 »

Tak to by chtělo kurz ještě před koncem roku a druhý hned v novém roce.
IP zaznamenána

Busto

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 16 Prosince 2024, 16:10:58 »

Mám domluvené půjčení auta a kurz na 20. prosince jestli to vyjde, ještě jsem to nezaplatil.
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 17 Prosince 2024, 14:36:15 »

... Mám datovou schránku, můžu to v ní otevřít hned?
Pokud myslite "otevrit hned v DS zpravu od uradu ohledne te udajne jizdy na cervenou", tak urcite ne. Pockat deset dni od doruceni, tim je to doruceno fikci a pak si to muzete otevrit a nakopirovat to (anonymizovane) sem. Ziskate tim deset dni k dobru - coz je pro Vas dost dulezite, nebot pote, co letosni rok absolvujete jeden kurz pro odecet bodu, budete mit vice casu zkraje pristiho roku na druhy kurz.
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 17 Prosince 2024, 15:05:41 »

Stojí za doplnění poznámky ke 2 kurzům zmíněným Číkusem - před koncem roku a hned po Novém roce :
- tyto dva kursy odmažou celkem 8 bodů a zůstane vám potenciálních 6 z jízdy na červenou, což je na další rok určitá rezerva
- MUSÍTE je absolvovat oba ještě před právní mocí toho přestupku jízdy na červenou. Jakmile máte na svém kontě 6 bodový přestupek - nemůžete absolvovat kurs bezpečné jízdy.
- tedy do odmazání 6 bodového přestupku si další kurz už nedáte....
IP zaznamenána

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 17 Prosince 2024, 22:43:24 »

Pockat deset dni od doruceni, tim je to doruceno fikci a pak si to muzete otevrit
Doplnim ze je potreba do te datovky vubec nechodit - k doruceni dojde hned po prihlaseni do datove schranky. Ani to nemusite "rozkliknout".

Idealne nastavit emailove upozorneni na prichozi zpravy (viz napr. clanek "notifikace"). V emailu je pak videt odesilatel a predmet zpravy. Kdyz pak neco prijde tak vite ze je potreba tam 10 dni nechodit.
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 20 Prosince 2024, 22:44:26 »

Stojí za doplnění poznámky ke 2 kurzům zmíněným Číkusem - před koncem roku a hned po Novém roce :
- tyto dva kursy odmažou celkem 8 bodů ....
myslím, že kurz odmazává jen 3 body ne ?
tzn. celkem 6
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 21 Prosince 2024, 08:21:10 »

IP zaznamenána

Busto

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 23 Prosince 2024, 09:02:08 »

Prosimvas udělal jsem ten kurz a teď to potřebuji odeslat rychle aby se to odečetlo. Mám trvale bydliště ve Zlíně a poslal jsem to do datové schránky 5ttb7bs.  Napsal jsem tam jen že žádám o odpočet bodů a pripojil jsem naskenovane potvrzeni o kurzu.. Poslal jsem to správně nebo musím někam jinam?
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 23 Prosince 2024, 10:03:14 »

Klid - chrání vás §123e bod 5) - úřad provede záznam o odečtení bodů ke dni ukončení školení ve středisku bezpečné jízdy. Úřad to provede do 3 dnů od podání žádosti.
Problém může být ten sken - úřad by vás ale měl vyzvat, pokud se mu to nebude líbit, ale radši si to za 3 dny ověřte na portálu řidiče ve svém bodovém kontu.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 23 Prosince 2024, 15:01:54 »

Nestane se něco, pokud to úřad zapíše až po novém roce? Jinými slovy - je rozhodující to datum ukončení, nikoliv zápisu?
Ona je kvůli svátkům teď časově dost specifická situace.
IP zaznamenána