30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Výtah důležitých paragrafů ze Zákona o Policii ČR (ideální mít u sebe v autě)  (Přečteno 1531 krát)

hondam

• Zobrazit profil

Zdravím,

udělal jsem si pro sebe takový "tahák" pro případy policejní buzerace, který vozím v autě - viz příloha. Napadlo mě, že by se to mohlo hodit i ostatním na tomto fóru, ale nevím, zda a případně kam to uložit, aby si to mohli lidé stáhnout a vytisknout. Poradíte? Nebo případně rovnou někam umístíte?

Díky!
IP zaznamenána

hondam

• Zobrazit profil

Ještě jsem doplnil MP a udělal nový dokument - viz příloha.
IP zaznamenána

root

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

udělal jsem si pro sebe takový "tahák" pro případy policejní buzerace, který vozím v autě - viz příloha. Napadlo mě, že by se to mohlo hodit i ostatním na tomto fóru, ale nevím, zda a případně kam to uložit, aby si to mohli lidé stáhnout a vytisknout. Poradíte? Nebo případně rovnou někam umístíte?

Přídej tam, prosím, ještě toto:

KONTROLA POLICIE
§ 97
(1) Každý může upozornit
a) na nedostatky v činnosti policejního útvaru, policisty nebo zaměstnance policie, nebo
b) na skutečnost, že se policista nebo zaměstnanec policie dopustil jednání, které naplňuje znaky trestného činu, přestupku nebo kázeňského přestupku.
(2) Policista nebo útvar policie musí upozornění přijmout. Policie do 30 dnů ode dne přijetí upozornění vyrozumí toho, kdo jej učinil, o přijatých opatřeních, pokud o toto vyrozumění osoba požádá. Oznámení protiprávního jednání podle trestního řádu tímto není dotčeno.
(3) Má-li osoba dotčená činností policisty nebo zaměstnance policie za to, že její upozornění nebylo řádně vyřízeno, může požádat nadřízeného policistu nebo zaměstnance policie, aby přezkoumal způsob vyřízení upozornění.

Tohle je ideální zmínit, když policista odsekne "neraďte nám, co máme dělat"  :)
IP zaznamenána