30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Francie - rychlost  (Přečteno 1225 krát)

x.bobes.x

• Zobrazit profil
Francie - rychlost
« kdy: 05 Prosince 2024, 17:47:42 »

Ahoj, řešil někdo FR?

Naše auto jelo před radarem rychleji než mělo, místo, čas i rychlost souhlasí. Pokuta přišla majiteli vozidla:

V říjnu - 40€ (měla se zaplatit a byl klid), přišla v češtině, nedoporučeně - IGNOR
Nyní přišla další - 160€, už pouze ve Francouzštině, opět nedoporučeně

Moje otázka zní, vyplatí se ignorovat? Nebo raději zaplatit... Tohle konkrétní auto už do FR nepojede, od firmy ale v příštím roce určitě někdo ano, nerad bych řešil že nám tam odstavili auto.
IP zaznamenána

Marack666

• Zobrazit profil
Re:Francie - rychlost
« Odpověď #1 kdy: 05 Prosince 2024, 18:25:11 »

Předpokládám, že majitel/provozovatel je firma?
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 05 Prosince 2024, 20:21:27 »

Přišlo ve francouzštině - takže (jak už tu někdo psal) mohla to být třeba nabídka hrnců, navíc nedoporučeně.
Je běžné, že se požadavky stupňují, aby dotyčný vyměkl a zaplatil.
Není to náhodou nějaká vymahačská firma?
IP zaznamenána

x.bobes.x

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 08 Prosince 2024, 09:03:14 »

Předpokládám, že majitel/provozovatel je firma?

Ano, obojí s.r.o.

Přišlo ve francouzštině - takže (jak už tu někdo psal) mohla to být třeba nabídka hrnců, navíc nedoporučeně.
Je běžné, že se požadavky stupňují, aby dotyčný vyměkl a zaplatil.
Není to náhodou nějaká vymahačská firma?

Je to oficiální FR instituce, Francouzi nic jako doporučené a obyčejné nemají, u nich je každý dopis “doporučený”, nemají českou poštu  ;D ;D
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 08 Prosince 2024, 11:29:15 »

S tím doporučeným dopisem trochu matete:
nejdřív píšete: " Nyní přišla další - 160€, už pouze ve Francouzštině, opět nedoporučeně "
následně píšete: "Francouzi nic jako doporučené a obyčejné nemají, u nich je každý dopis “doporučený”,

Francouzi mají naopak plno variant zasílání dopisů : https://www.laposte.fr/tarifs-postaux

Takže to odeslali nedoporučeně a tudiž Vám nic nepřišlo. Hlavní je nereagovat.

z jednoho konkurenčního fora:
Podle Evropské úmluvy o lidských právech (čl. 6) platí, že každý, kdo je obviněn z trestného činu, se považuje za
nevinného, dokud jeho vina nebyla prokázána zákonným způsobem, a zároveň každý, kdo je obviněn z trestného činu (EÚLP zahrnuje pod pojmem trestný čin každé sankcionovatelné jednání, čili i přestupek), má právo být neprodleně a v jazyce, jemuž rozumí, podrobně seznámen s povahou a důvodem obvinění proti němu.

Splnění povinnosti informovat obviněného v jeho jazyce o spáchaném přestupku bude muset i cizí úřad prokázat, což se mu jinak než doručenkou nepodaří. Nemá-li doručení prokázáno, nesplnil podmínky pro jakékoli další kroky (navýšení pokuty, zahájení dalšího řízení, zabavení věci, vymáhání pokuty atd.).

S RZ auta to u firmy může být teoreticky logované a při nějaké kontrole v budoucnosti to policajt objeví.
Má to ale ALE:
1) Vy jste řidič firemního auta, kterým jezdí lidé z celé firmy. Pokud řidič A udělal někdy přestupek a majitel to nezaplatil,
tak Vy jako řidič B o tomto přece nemůžete vůbec vědět a hlavně neexistuje podle mne zákon, který by Vás jako řidiče B mohl jakkoliv sankcionalizovat nebo dokonce omezovat v osobní svobodě ( fašisti z Rakouska rádi vyhrožují  vězením na 24 hodin  apod)

2) Pokud majitel vozidlo prodá, tak následný majitel bude mít stejnou RZ a opět by měl být trestán za něco co s ním nemá vůbec nic společného?

Každý, kdo se  do nějaké takové situace někdy dostane, tak NIKDY neplatit požadovanou částku pokuty ( tím je věc uzavřena a nikdy ji už zpátky nedostanete) . Nejúčinnější obrana je zavolat na ambasádu, že Vás zadržuje místní fašista a omezuje Vás na svobodě.
Vy se obhájíte bud verzí A nebo B a člověk z ambasády mu to vysvětlí a místní fašista bud pochopí a dá Vám pokoj nebo nepochopí a bude trvat na pokutě. Pak je potřeba na místě trvat na předložení důkazu na základě čeho tak činí ( nestačí jen RZ v nějakém tabletu s udajem o nezaplacené pokutě - co když tam mají třeba chybu nebo se někdo přepsal v čísle - musíte chtít předložit důkaz ve formě podpesaného dokumentu o převzetí  dopisu s pokutou - v tom opět pomůže komunikačně ambasáda.)
Jestliže ani pak neuspějete, tak závěrečný ( a nikdy jiný) způsob je částku uhradit jako KAUCI ( to je jen záloha , kdy nesouhlasíte ,ale nemáte aktuálně jinou možnost)
Pak dle podmínek a skutečností doma v klidu sepíšete stížnost na místního pomahače a s pár výhružkami ohledne porušovaání Vaší svobody žádáte o okamžité vrácení kauce + odškodné a pokud tomu tak nebude budete se dále bránit právní cestou a pod.
Toto opět podáte přes ambasádu.( má to větší váhu, než když to pošlete jako firma nebo osoba)

Já řeši takto kdysi situaci s " neplatnou 10 denní dálniční známkou" ( sluničko vytvořilo bublinu na původním lepu od staré a objevili se tam nějaké písmena ( fragmenty ) . 3 hodiny mě ten debil nechal stát na rozpálené dálnici. Stále jsem doufal, že tu absurdní situaci sám ukončí a normálně mě pustí. Proč by někdo vytvářel falzum 10 denní známky za 200,-Kč ??  A ani přelepení nebylo obhajitelné, jelikož jsem mu ukazoval knihu jízd ( pátek - odjezd do Vídně- počátek platnosti známky a sobota návrat) .Ale prostě fašista.
Po těch třech hodinách kdy mu končila služba mě chtěl odvézt do vězení. Následně jsem kontaktoval tu ambasádu a vytvořil postup viz výše.
« Poslední změna: 08 Prosince 2024, 11:39:22 od sennheiser »
IP zaznamenána