30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Parkování Praha, Příkaz  (Přečteno 10336 krát)

Kakabus

• Zobrazit profil
Parkování Praha, Příkaz
« kdy: 27 Listopadu 2024, 12:09:44 »

Na příkaz podán ve lhůtě 8 dnů odpor - jako odpověď na příkaz v datové schránce. Měl bych se dočkat nějakého potvrzení o přijetí?
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
Re:Parkování Praha, Příkaz
« Odpověď #1 kdy: 27 Listopadu 2024, 12:32:38 »

Ne. Pokud bude úřad pokračovat v řízení, ozve se.
IP zaznamenána

Kakabus

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 28 Listopadu 2024, 15:27:28 »

Děkuji za info. V případě, že v odporu něco chybí, má úřad povinnost mě vyzvat k doplnění, nebo jaká je běžná reakce? Uvedl jsem číslo spisu a číslo jednací a to, že Podávám v této věci odpor. Jelikož podáno přes datovou schránku (jsem fyzická osoba),tak jsem tam nic dalšího neuvadel, předpokládám, že jsem identifikovan právě DS.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 28 Listopadu 2024, 20:07:14 »

Ano, v odporu to bohatě stačí.
IP zaznamenána

Kakabus

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 29 Prosince 2024, 21:15:17 »

Tak přišlo oznámení o pokračování řízení po podaném odporu. Zvou mě na seznámení s podklady pro rozhodnutí, zajdu tam, zkusím si něco nastudovat :-)
IP zaznamenána

Kakabus

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 10 Ledna 2025, 13:33:40 »

Zažádal jsem přes DS o nahlédnutí do spisu. Na odpověď mají 15 dnů. Během této lhůty už je naplánované seznámení s podklady pro rozhodnutí. Mám v plánu podat námitky a důkazy. Je výhodné vidět spis před seznámením? Je ještě nějaká lhůta na pripominkovani, nebo se rozhodnutí vydá obratem?
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 10 Ledna 2025, 22:49:44 »

Myslím, že spis Vám do DS nepošlou.
Když se půjdete seznamovat s podklady, tak si vyžádáte kopii spisu s tím, že necháte zapsat svoje vyjádření, že se potřebujete podrobně a v klidu seznámit se spisem a že se k tomu vyjádříte třeba do 3 týdnů. Hlavně se nenechte vmanipulovat do toho, že se musíte vyjádřit ihned.
IP zaznamenána

Kakabus

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 11 Ledna 2025, 21:31:49 »

Děkuji za zprávu. Zkusil jsem zde popsaný návod, uvidíme. Dám vědět, jak to dopadlo. Určitě si nějaký čas na promyšlení vezmu :)
IP zaznamenána

Kakabus

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 25 Února 2025, 09:44:22 »

Zatím se to moc nehýbe. Z důvodu nemoci jsem se ze seznámením o rozhodnutí omluvil a rovnou požádal o nový termín a současně i o termín kdy budu moct nahlédnout do spisu. Mají povinnost na toto reagovat? Nebo je lepší se tam kdykoliv zastavit a nahlédnout do spisu?
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 25 Února 2025, 10:23:28 »

Kdykoliv v pracovní době ( ne jen v úředních hodinách). Vše nahrávat. Pokud se vzpěčují, požadovat potvrzení o odepření nahlédnutí. Vše okopírovat, ofotit.

Doporučuji přečíst si tento a další odkazy: https://road-fens.com/fsm-7-spis-a-nahlizeni-do-nej/
IP zaznamenána

Kakabus

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 25 Února 2025, 10:57:17 »

Děkuji za odpověď. Návod jsem četl, jsem víceméně připravený. Asi mají celkem napilno, ale čekal bych trochu rychlejší reakce od nich, zejména to rozhodnutí  :D. Má smysl jít tam a tím se připomenout, nebo počkat až do rozhodnutí, jesti vůbec nějaké přijde a nahlížet do spisu až po doručení rozhodnutí?
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 25 Února 2025, 11:10:21 »

Nahlížení do spisu po vydání rozhodnutí je Vám jaksi k ničemu, protože už je vydané rozhodnutí a nemůžete nic namítat ani podávat (myšleno proti podkladům).
A jak píše kolega, lze tam zajít kdykoliv bez předchozího ohlášení, atd.
Připomenout? Jakože chcete být rychleji postižen? Nebo připomenout úřadu, aby konal, když to například chce nechat uležet?
« Poslední změna: 25 Února 2025, 11:14:42 od Eric »
IP zaznamenána

Kakabus

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 25 Února 2025, 11:17:12 »

Právě tím, že tam zajdu, jsem se trochu obával, že tím svůj srpávní delikt připomenu a možná se úřad v mém případě probudí a vydá rozhodnutí, když to třeba někde v klidu vyhnívá :D
Měl jsem za to, že moc možností stejně nemám, je to správní delikt provozovatele, ne řidiče. Počítal jsem až s odvoláním. Nicméně tam zajdu, ať se trochu vzdělám :D
IP zaznamenána