30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Křivé obvinění německo  (Přečteno 1393 krát)

hořčík

• -exot-
    • Zobrazit profil
Křivé obvinění německo
« kdy: 23 Listopadu 2024, 03:56:18 »

Možná se s tím někdo potkal, možná někdo poradí.
Šance jsou mizivé, ale kdoví. Věcně. Byl jsem stažen německou policií z dálnice, prý držení telefonu v ruce. Nedržel jsem jej a je to pravda, držák mám ale poměrně "nešťastně" a při pohledu sezdola z boku policejního vozidla směrem nahoru do Vita je možné nabýt dojmu, že telefon držím levou rukou, jak jí mám opřenou o okno. 
Odstavili mne, prý 128 pokuta. Říkám, NEDRŽEL JSEM TELEFON a ukázal jej jak je v držáku. V krátkosti - nepomohlo to, naopak, poměrně je to nasralo. Zaplatit jsem odmítnul, po chvilce debaty říkám - vy říkáte, že jsem tel držel, já ne. Kdo tedy lže ? Prý já, on má pravdu* Zkusil ještě něco ve smyslu, že jsem jel nebezpečně po dálnici. Říkám, je vánice, jsme v úseku neomezené a jel jsem 100 - on, že za mnou jeli 4 kilometry a jel jsem nebezpečně. Říkám - viděl jsem vás u výjezdu, jak tam stojíte, viděl jsem vás vyjíždět, nejsem debil, abych bral telefon do ruky. Nebezpečná jízda a konec.
Pravdu prostě neměl, ale rozhodli se dojebat mne za každou cenu- Doklady, lékárnička, vesty, zvedák, trojúhelník, hvězdičky a štíty na gumách, alkotest - vše v cajku, zaměřil se na náklad. Prý nemám ukotvené nájezdy ve vozíku. Pravda - nechtělo se mi s tím v tom mrazu srát. To jediné jim uznávám, pak náklad ve voze. Nemám síť, není řádně zabezpečený. Lodní kufr***,  subtilní držák na 6 láhví vína a malý cestovní kufr - prý za každou věc 80€. Snažil jsem se ještě po dobrém, že jak to teda mám v autě ukotvit - tu síť. Nezájem - není zabezpečeno - nebezpečný náklad.
Zaplatit jsem odmítnul, prý oznámení. Budiž, říkám si - alespoň se něco nového naučím.
Došli s papírem, prý bydliště.
Nemám v celé EU, což je shodou okolností aktuálně pravda a vyhovuje mi to :).  Prý 1500 €pokuta za bydliště.
No ještě takovou nám tu dnes nehráli , myslím si, a vyčkávám.
Prý si to vylustrují.
Ať se líbí..... Pak ještě něco mlel a já mu přestal rozumět.
Následně mi vrátili doklady a šli pryč. Neviděl jsem co v lejstru napsané měli, nedostal jsem ani možnost jej podepsat. Prostě odjeli s pohrůžkou, že až mně příště zastaví policie, bude to za 500, možná 1500, že on neví.
Co reálně očekávat a potkal se někdo s něčím podobným. Můžu čekat, že do lejstra dopíšou, že jsem třeba neměl zimní gumy, lékárničku, že jsem nepředložil zákonnou pojistku, nebo si vymyslí, že jsem v autě měl naprděno - a jak se ubráním ? Cokoliv tam napíše, dopíše, změní - jestli vůbec - tak neexistuje obrana.
* - už několik takových "pravd" jsem úspěšně ustál a vyhrál, jednou i s polizei.
*** lodní kufr. Vezl jsem to známé od rodičů, a opravdu nevím jestli tam je bazuka, čtvrť kila koksu, nebo jenom dárky dětem, talíře, knihy a ani nevím co. Sahali i na ten kufr, zatáhnul jej za víko, říkám opatrně, kufr samotný stojí 1000€ a nevím co je v něm. Není to můj majetek. Oznam o hodnotě kufru asi zabral, dal od něj ruce pryč - tu hodnotu skutečně má, je to výstavní kus. Dovnitř se nepodívali - byl zabalen ve folii. Když napíšou, že jsem odmítnul výzvu abych  ukázal obsah - taky asi nepochodím...
Nehrotil bych to, ale ten zkurvenej telefon jsem skutečně v ruce nedržel, a oni prostě již necouvli.
Pozn. Možná jsem jel ve vánici nebezpečně,  jak tvrdí. Dle mne je takové něco velice subjektivní- Jestli budou tvrdit, že oba viděli telefon - není trochu hazard na dálnici, vedle nebezpečně jdoucího řidiče koukat místo na silnici do tmavé kabiny ? Nebylo by lepší ze strany policie věnovat se provozu, a nevystavit ostatní účastníky ohrožení ? Mám za to, že řidič má koukat na silnici - a tedy mám za to, že bude stát tvrzení proti tvrzení.
Jak se ale bránit ?
Dík.
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
Re:Křivé obvinění německo
« Odpověď #1 kdy: 23 Listopadu 2024, 07:08:08 »

Pockate si az neco dojde... pripadne si nastudujte nemecke pravo a hledejte neco pobne 109 o provedenych ukonech.
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

hořčík

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 23 Listopadu 2024, 10:17:37 »

dekuji. Nic jiného nezbývá, v ruce nemám zhola nic
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 23 Listopadu 2024, 16:43:22 »

Audio nahrávka je?
IP zaznamenána

hořčík

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 24 Listopadu 2024, 23:28:41 »

předpokládám, že záznam z kamer na těle mají.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 25 Listopadu 2024, 12:17:53 »

Tak předpokládejte, že v tom případě došlo k poruše zařízení...  ;D
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 25 Listopadu 2024, 21:15:54 »

předpokládám, že záznam z kamer na těle mají.
Spíš jsem myslel Vaši nahrávku - takže asi nemáte.
IP zaznamenána

hořčík

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 04 Prosince 2024, 14:47:40 »

nemám, ze začátku jsem to nehrotil, pak by už bylo pozdě cokoliv nahrávat
IP zaznamenána