30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Prezkum spravniho rizeni  (Přečteno 1497 krát)

cane

• Zobrazit profil
Prezkum spravniho rizeni
« kdy: 21 Listopadu 2024, 23:10:37 »

Máte, prosím, někdo zkušenost s přezkumem řízení dle správního řádu?
Já jsem totiž před poměrně dlouhou dobou nepodal odpor, když jsem měl (kvůli jiným starostem jsem se nepodíval do datovky) a tím došlo k tomu, že prvoinstanční příkaz nabyl právní moci. Nechal jsem to tenkrát být a smířil se s prohrou, ale mám nějaké důvody k tomu se alespoň pokusit to nějak zvrátit. To rozhodnutí SO1 považuji za nezákonné (nemají důkaz, jen podání vysvětlení).
Co jsem o tom četl, není na přezkum právní nárok, ale mám pouze možnost podat podnět na SO2, aby se tím zabýval.
Řešil jste, prosím, někdo něco podobného? Díky!
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Prezkum spravniho rizeni
« Odpověď #1 kdy: 22 Listopadu 2024, 10:16:12 »

Odpověděl jste si z větší části sám, je to zcela bez záruky úspěchu, na druhou stranu to nic nestojí, prostě to zkuste. Co je to ta dlouhá doba? Máte na to rok od nabytí právní moci původního rozhodnutí.

Ano, jednou jsem do toho (v kombinaci s odvoláním, ať se více zabaví) úmyslně šel, ale tam ten případ byl ložený, stálo to na naprosto zpraseném doručování. Opravdu záleží na náladě SO2...
IP zaznamenána

cane

• Zobrazit profil
Re:Prezkum spravniho rizeni
« Odpověď #2 kdy: 09 Ledna 2025, 11:08:41 »

Tak bohužel, neprošlo to. Nějakým způsobem to i zdůvodnili. Jsem zase o zkušenost bohatší.
IP zaznamenána