30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Parkování v zákazu zastavení, příkaz provozovateli už po 46 dnech  (Přečteno 6668 krát)

TheWho

• Zobrazit profil

Rád bych se ujistil, že jsem něco nepřehlédl, ve zkrtakce:

23.8.2024 - MP Broumov zdokumentovala údajný přestupek - stání vozidla v zákazu zastavení
8.10.2024 - Vyhotoven a odeslán rovnou příkaz provozovateli (tj. po 46 dnech od spáchání domnělého přestupku). Doručeno asi 11.10.2024 přihlášením do DS

Plánuji se inspirovat(=vykrást) případem https://www.30kmh.cz/index.php?topic=11485 a nechat provozovatele odeslat podání, které obsahuje podání vysvětlení, ve kterém sděluje totožnost řidiče a odpor, který podává proti vydanému příkazu.

Vzhledem k tomu, že orgán zahájil řízení s provozovatelem (resp. odložil řízení s řidičem) v rozporu ze zákonem a zároveň teď zná totožnost řidiče, mělo by to podobně jako v citovaném případu skončit WIN, nepletu se?
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
Re:Parkování v zákazu zastavení, příkaz provozovateli už po 46 dnech
« Odpověď #1 kdy: 12 Října 2024, 20:05:28 »

Ano, 60 dnů ještě neuplynulo, tak to neprošvihněte.
Možná v tom odporu bych jim neradil (podal bych jen prostý odpor) a třeba je v tom vykoupe až SO2 :-)
IP zaznamenána

TheWho

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 13 Října 2024, 17:32:57 »

Určitě v tom případu nějaký potenciál pro fun factor je, navíc tady jsou další zvláštnosti, jako například to, že orgán v příkazu uvádí, že provozovatel nereagoval na výzvu k podání vysvětlení. Má tím namysli nejspíš lísteček údajně zanechaný MP za stěračem, provozovateli nebyl zaslán ani odpustek, ani výzva, příkaz je první a zatím jediná písemnost, co byla provozovateli prokazatelně doručena.

Bohužel ale provozovatelem nejsem já a mám zájem na tom, aby s tím měl provozovatel co nejméně starostí. Budu radši, když to skončí hned, než řešit odvolání.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 14 Října 2024, 10:32:51 »

Jedná se vůbec o přestupek dle ZPPK? Nahrajte sem ten příkaz v anonymizované podobě.

Provozovatel Vás může zmocnit pro celé správní řízení.
IP zaznamenána

TheWho

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 14 Října 2024, 14:07:29 »

Anonymizovaný příkaz je v pdf přiložen k prvnímu příspěvku
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 14 Října 2024, 14:23:24 »

To jsem přehlédl, omlouvám se.

Vámi navrhovaný postup se mi jeví správným, pokud by se jednalo o přestupek provozovatele (§ 125f(1) ZPPK). Tady ale tvrdí něco o přestupku dle § 125c(1)(k). Doporučil bych podat stručný odpor a počkat, co z úředního parazita vypadne. Na argumentaci § 125g bude čas, až se případně pokusí jít po provozovateli (§ 125f(1)).
IP zaznamenána

TheWho

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 14 Října 2024, 19:12:47 »

Děkuji, vůbec mi nedošlo, že se v tomto případě jedná o přestupek stíhaný dle jiného paragrafu než §125f. Dle §125c(1)(k) jsem zatím nic neřešil, to znění písmene k) mi připadá dost vágní:

Citace
jiným jednáním, než které je uvedeno pod písmeny a) až j), nesplní nebo poruší povinnost stanovenou v hlavě II tohoto zákona.

Nechám tedy provozovatele podat blanketní odpor, akorát si nejsem jistý, jestli podávat i vysvětlení a sdělovat totožnost řidiče - zamezím tím tomu, aby bylo možné následně zákonně stíhat provozovatele dle §125f(1)? Nebo to nemám vůbec řešit, když provozovatel nebyl nikdy vyzván, aby totožnost řidiče sdělil?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 14 Října 2024, 19:36:17 »

Pokud se paraziti neobtěžovali poslat sprdelní výzvu, tak bych asi řidiče zatím neudával. Názory na (ne)udání se ale mohou lišit.

Přestupek dle § 125c(1)(k) je zbytkový přestupek (zastavení, stání, zákaz vjezdu, zákaz odbočení, světla, výbava, doklady ...), kterého se ale dle mého názoru může dopustit pouze řidič a nikoli provozovatel. Každopádně postup úředního parazita je kreativní.
IP zaznamenána

TheWho

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 17 Října 2024, 16:07:19 »

S provozovatelem jsem se nestihl včas domluvit na úpravě podání, 14.10. už přes datovou schránku odeslal podání vysvětlení + odpor v původní podobě. Jako řidič jsem byl udán já. Hned další den (15.10.) bylo provozovateli do DS zasláno a v ten samý den doručeno usnesení (viz. příloha), ve kterém SO řízení s provozovatelem dle § 86(1)(a) ZOPŘ zastavuje. Odůvodnění je velmi zvláštní.

Mně byla ten samý den do DS doručna zpráva s předmětem "Příkaz - §125c/1k (§4c - B28 zákaz zastavení) RZ XXX YYYY". Obsah této písemnosti zatím neznám, do DS se přihlásím až 25.10., ale podle všeho to vypadá, že mě SO uznal vinným ze spáchání nějakého přestupku, i když nemá byť jen jediný důkaz, že jsem ten přestupek opravdu spáchal já.

Po doručení příkazu si vzhledem k pracovnímu tempu SO plánuji dát na čas, v klidu se seznámit s jeho obsahem a v poslední den lhůty podat e-mailem blanketní odpor, který následně přes DS potvrdím. Pak uvidím, co se bude dít dál.
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 17 Října 2024, 16:19:15 »

Pro jistotu si zajistěte spis. Řekl bych, že pokud řízení popřete, bude to pro úřad game over. Tedy měl by být, jsou poslední dobou velmi kreativní.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 17 Října 2024, 16:46:23 »

Tak oni to zastavili, protože skutek se nestal a nebo není přestupkem, a nyní chtějí za ten stejný skutek, který se nestal nebo není přestupkem, pokutovat někoho jiného? Kreativní. Tady očekávám opravdu hodně zábavy.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 17 Října 2024, 19:24:57 »

Jestli oni nemyslí, že se se nestal ten přestupek, že nezajistil, aby byly dodržovány povinnosti řidiče.
Uvidíme, s čím vyrukují na řidiče.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 17 Října 2024, 20:30:19 »

Jestli oni nemyslí

Zde mohl příspěvek skončit. :)

Bude se provozovatel odvolávat?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 18 Října 2024, 08:52:36 »

Já bych provozovateli v tomto případě podávat odvolání nedoporučoval. Úřední paraziti skutečně moc nemysleli, když porušení § 10(3) ZPPK kvalifikovali jako přestupek dle § 125(1)(k) a nikoli dle § 125f(1).

U řidiče také nepořídí, stačí, když se nepřizná (případně popře, že by vozidlo řídil). I ten může argumentovat, že se skutek nestal a nebo není přestupkem.

Jestliže se pak úřední parazit znovu pokusí okrást řidiče provozovatele, ten může argumentovat usnesením o zastavení řízení (res iudicata, ne bis in idem) a též zopakovat, že se skutek nestal nebo není přestupkem.

Pokud by naopak provozovatel podal odvolání proti usnesení o zastavení řízení, mohl by si to úřední parazit ještě rozmyslet. Proti tomu by šlo samozřejmě také bojovat, otázkou je, jak moc je provozovatel nakloněn kočkování. Nepodání odvolání se mi jeví jako jistější a pohodlnější cesta.
« Poslední změna: 18 Října 2024, 11:51:26 od Číkus »
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 18 Října 2024, 09:52:49 »

Řidič je z toho venku. Ale nemůže to úřad znovu zkusit na provozovatele? Pseudopřekvalifikováním na správné, dle § 125f(1)? Bude to 2x o tomtéž?
IP zaznamenána